pajautaa

Gaļa

« previous entry | next entry »
Jun. 25., 2013 | 08:50 pm
posted by: reportiere in pajautaa

Kad nu pa svētkiem visi esam kārtīgi saštopējušies šašlikus un desas, varbūt varat padalīties - kuros veikalos/veikaliņos/tirgos šobrīd nopērkami, protams - jūsuprāt, gardākie?
Zinu, ka labākā atbilde būtu marinēt pašrocīgi (un otra labākā - neēst vispār), bet gadījums spiež iztikt ar gataviem veikalu variantiem.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

Azamat Bagatov

from: [info]termostats
date: Jun. 25., 2013 - 11:43 pm
#

Neēst vispār gan nav labs, bet gan pilnīgi garām ieteikums.

Es atbildēšu offtopikā, bet tiešām ieteikšu mēģināt kaut kā tomēr samarinēt pašiem. Tas ir ļoti vienkārši un rezultāts, ja pacenšas, var sanākt kruts jau pirmajā reizē. Es arī kādreiz baidījos no marinēšanas, likās, ka baigais čakars, bet nu kaut kā citādāk vairs negribas.

Mīnuss visādiem Maximu un citiem gatavajiem šašlikiem ir tāds, ka tu tajā ciet esošajā un bieži ar necaurspīdīgu marinādi pilnajā iepakojumā neredzi, kādi ir tie gabaliņi, un tā ir problēma. Tur var būt gan nepareizais izmērs, gan nepareizs treknuma balanss konkrētā gabaliņā utt.

Bet, ja tomēr par gatavajiem - pirms pāris gadiem bija kaut kādi laikam Talsu gaļas kombināta šašliki tādos taisnstūrveida ļodzīgos iepakojumos ap 1Kg, etiķete zaļganā krāsā. Tie bija labi.

Bet novēlu, lai izdodas atrast īsto bez gariem eksperimentiem! :)

Atbildēt | Diskusija


Accusativus cum infinitivo

from: [info]reportiere
date: Jun. 26., 2013 - 10:23 am
#

Baiļu no marinēšanas nav, bet laika trūkums līdz attiecīgajam pasākumam gan baiss. :) Tāpēc arī taujāju, jo veikalā pirktie (izņemot tos Talsu, starp citu, paldies, biju aizmirsusi) pa lielam liekas sausi, vienveidīgi un nekādi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Jun. 26., 2013 - 10:37 am
#

es ar par talsu biju piemirsusi. šogad par labiem atzinuši esam rēzeknas gaļas kombināta klasisko.

Atbildēt | Iepriekšējais