pajautaa

Medum liek kaut ko klāt?- Slēgts

« previous entry | next entry »
Jun. 10., 2013 | 02:45 pm
posted by: halina in pajautaa

Svarīgs jautājums,

Vai var būt, ka medum ir kaut kas cits izņemot medu piejaukts klāt?

Jautāju tāpēc, jo medus, ko pašreiz ēdu, ir šķidrs manuprāt smaržo mazliet pēc rūguma un ir putiņas (līdzīgi kā zemeņu zaptei).

Uztraucos vai nevar būt tā, ka tur ir pielikts kaut kāds iesals vai nezinu kāds cits graudu izcelsmes brīnums.
Nekad tādu medu neesmu redzējusi un ēdusi.

Ir kāds Cibiņš, kuram ir kāda informācija?

Paldies.

UPD:
Šo atradu i-netā:
Ja nelielam medus daudzumam pievieno 2 – 3 pilienus joda un pēc dažām minūtēm produkta krāsa nav mainījusies, tajā nav piemaisījumu. Ja medus ir iekrāsojies zils, tam ir pievienoti milti vai kartupeļu ciete.

Pārliecinošu rezultātu iegūst ar ķīmisko zīmuli. To iegremdē medū un tad izmēģina uz balta papīra. Ja zīmulis atstāj krāsainas pēdas, medū ir nesaistīta ūdens klātbūtne, kas, produktu uzglabājot, var izraisīt rūgšanu.

Ar jodu pārbaudīšu. Ķīmiskais zīmulis nav, bet rūgšana varētu norādīt uz ūdens klātbūtni.

UPD:
Miltus tests neatrada. Domājam, ka būs ūdens klāt (vai neapzināti vai apzināti) un putots.
Veeeee... nākamreiz ceru dabūt īstu medu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

*

from: [info]inese_tk
date: Jun. 10., 2013 - 03:57 pm
#

medum jauc klāt viskauko - piemēram, ūdeni, cukura sīrupu, miltus, cieti un pat želatīnu un krītu. vispār esmu saskārusies ar problēmu, ka labu medu sāk palikt grūti dabūt.
Tavā gadījumā izklausās pēc cukura klātbūtnes.

linkā ir prezentācija par medus viltojumiem un kā tos atklāt. iespējams noderēs.
http://failiem.lv/u/rqutcgc

Atbildēt | Diskusija


Halina

from: [info]halina
date: Jun. 10., 2013 - 04:02 pm
#

Liels paldies palasīju. Daļa metožu gan man nebūs pielietojamas, bet man galvenais, lai nav klāt milti vai nezināmas izcelsmes ciete.

Atbildēt | Iepriekšējais


angellore

from: [info]angellore
date: Jun. 10., 2013 - 03:58 pm
#

Vispār arī medus var saskābt jeb sarūgt

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jun. 10., 2013 - 03:58 pm
#

Tā varētu būt, ka medū bijis pārāk daudz ūdens un tāpēc sākusies rūgšana.
Ātri izlieto kādai meduskūkai :)

Atbildēt


*

from: [info]inese_tk
date: Jun. 10., 2013 - 03:59 pm
#

p.s. ar Tevis atrasto informāciju manliekas nepietiek lai konstatētu cukura klātbūtni.

Atbildēt | Diskusija


Halina

from: [info]halina
date: Jun. 10., 2013 - 04:04 pm
#

Vēl viens papildus jautājums:
Bet cukurs tad tas būtu kaut kāds parastais cukurs, nu tāds, kādu mēs pie tējas liekam?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jun. 10., 2013 - 04:10 pm
#

manliekas, ka jā. parastais baltais cukurs, no kura taisa sīrupu, to šķīdinot ūdenī.
bet nu es nav bitenieks tomēr, varbūt kļūdos

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Halina

from: [info]halina
date: Jun. 10., 2013 - 09:58 pm
#

Vēlviens jautājums:
Kapēc medum vajadzētu likt miltus vai cieti?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Jun. 10., 2013 - 11:30 pm
#

es jau saku ka neesmu bitenieks :)
es vnk biju reiz uz semināru par medu un tur stāstīja par tiem viltojumiem un to kā atšķiras iedarbība monoflorajiem mediem, tas arī viss, ko zinu.

Atbildēt | Iepriekšējais


koki

from: [info]koki
date: Jun. 10., 2013 - 04:00 pm
#

pēc apraksta varētu būt griķu medus.
ja tā - priecājies, tas ir viens no vērtīgākajiem (kaut specifisks)
:)
bet nu pārbaudi gan...

Atbildēt | Diskusija


Halina

from: [info]halina
date: Jun. 10., 2013 - 04:03 pm
#

Paldies.
Man šķiet, ka es esmu savā dzīvē jau griķu medu ēdusi.
Man arī šķiet, ka tas medus pašā sākumā nebija tāds sarūdzis, tapēc domāju, ka tur ir kaut kas dīvains klāt.

Cerams, ka ūdens. Vakarā pārbaudīšu uz miltiem, jo tas gan tur nedrīkst būt klāt.

Atbildēt | Iepriekšējais


Dieva nāve

from: [info]goddes
date: Jun. 10., 2013 - 04:12 pm
#

Putiņas liecina, ka medus karsēts, lai būtu šķidrs. Par pārējo te lielāki speci, skatos:-)

Atbildēt | Diskusija


koki

from: [info]koki
date: Jun. 10., 2013 - 04:24 pm
#

ne vienmēr.
bieži virs tikko sviesta (vai kas nu to nosaka, bet - jauna) medus ir baltas, cietas putas + vaska, ziedputekšņu u.c. gabaliņi.

Atbildēt | Iepriekšējais


traffico

from: [info]traffico
date: Jun. 10., 2013 - 06:05 pm
#

Svaigs medus diezgan ilgi paliek šķidrs. Un tās "putiņas" skatīt augstāk.

Atbildēt


astrālais ķermenis kedās

from: [info]nervukamolis
date: Jun. 10., 2013 - 06:39 pm
#

dabīgs medus mēdz sarūgt, ja tas no stropa izņemts pārāk ātri, vēl nenogatavināts (droši gatavs viņš ir tad, kad bites šūnām uzliek "vāciņus") un tajā ir par daudz ūdens.

Atbildēt | Diskusija


Halina

from: [info]halina
date: Jun. 10., 2013 - 09:59 pm
#

Paldies. Pieņemsim, ka tas bija negatavs medus :)

Atbildēt | Iepriekšējais