pajautaa

salvija

« previous entry | next entry »
Maijs. 6., 2013 | 09:22 am
posted by: pikaczu in pajautaa

Vēršos ar lūgumu pēc padoma pie cibas foodporna zvaigznēm. Ar ko ēd svaigu salviju?
Būšu pateicīga par receptēm un ieteikumiem.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {7}

zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Maijs. 6., 2013 - 10:28 am
#

Izmēģināšanai labākais variants būtu vienkārši sviestā ceptas salvijas lapas pie pastas ar parmezānu, kaut kā šādi: http://markbittman.com/recipe/spaghetti-with-butter-and-parmesan/

Man ļoti garšo arī tādā pašā mērcē apcepta baltā zivs, piemēram, jūras velns.

Atbildēt | Diskusija


pikaczu

from: [info]pikaczu
date: Maijs. 6., 2013 - 10:33 am
#

izklausās garšīgi, bet laikam termiski neapstrādātas būtu vēlamākas,

Atbildēt | Iepriekšējais


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Maijs. 6., 2013 - 11:17 am
#

tas nav ēdiens, bet mēs lietojam tējā, kopā ar citiem augiem. lai arī lapas netiek apēstas zaļas, ārstnieciskie labumi tiek uzņemti.

Atbildēt | Diskusija


pikaczu

from: [info]pikaczu
date: Maijs. 6., 2013 - 11:38 am
#

Tēja man ir, to es dzeru, bet ir redzēts, ka salviju pārdod arī svaigu podiņos, padomāju, ka tā varbūt varētu uzņemt vēl koncentrētākā veidā, tāpēc jautāju pēc ieteikumiem.

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Maijs. 6., 2013 - 11:45 am
#

Salvija ir ar ļoti specifisku garšu, neesmu redzējusi receptes, kur to lietotu termiski neapstrādātu. Ja ļoti vajadzētu ēst svaigu, tad, kā Zimbabve minēja, liktu sakapātu ar balto zivi, varbūt arī kādā jogurta mērcē kopā ar piparmētru, kā piedevu jēram. Vēl salviju liek pie ķirbju biezzupām, varbūt var sakapātu kopā ar riekstiem lietot kā piedevu pie ķirbju vai citu dārzeņu biezzupas.

Atbildēt


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Maijs. 6., 2013 - 12:36 pm
#

mērcēs pie zivs, bet jārēķinās, ka lapas struktūra ir diezgan īpatnēja, tādēļ vēlams smalki sakapāt
var nedaudz pievienot zaļajos salātos t.i. ar mazajām pieneņu lapiņām, rukolu utt.

Atbildēt


puscilvēks pusnecilvēks

from: [info]neetiski
date: Maijs. 12., 2013 - 11:43 am
#

Ar ķirbi.

Atbildēt