meklēju kaķu-tanti

« previous entry | next entry »
Mar. 4., 2013 | 07:44 am
posted by: susure in pajautaa

Man ir pāris jautājumi par kaķiem.

Tātad mājās jau bija kaķis(LIELS, kastrēts 3 gadus vecs runcis) un pirms nedaudz vairāk kā mēneša tika ieviests papildinājums- tās pašas šķirnes maza kaķu meitene.

Sadzīvo viņi paldies diezgan labi. 2x dienā draudzīgi viens otru cenšas nogāzt un pārējā laikā pat mēdz gulēt kopā.

Kastītes vairs atsevišķi neturam jo abi kārtojas abās.

Bet jautājums ir par pārtiku.
Pārtikas trauciņi abiem ir dažādās istabās, bet tāpat abi ēd no viens otram paredzēto paiku un katrs savu. Mazais kaķis vispār dzīvo pēc uzskata - sākumā ēdīsim tavu un pēc tam katrs savu.
Ja jau viņi tā brīvi cienājas, vai likt visus traukus kopā?
Un vai tas viņiem nav slikti, ka ēd viens otra paiku? Viena paika tomēr domāta kastrētam runcim ar svara problēmām un otra paika domāta augošam kaķēnam.
Un ja tas ir slikti, vai tur kaut ko var darīt?
Tags:

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

amanita

from: [info]amanita
date: Mar. 4., 2013 - 10:00 am
#

man sākumā bija labā griba - kaķēnam savu, lielajiem - citu pārtiku, bet realitātē viņi ēda tikai viens otra barību vai vispāŗ, vēlams, cienājās no suņa bļodas. visus baroju kopā, tikai reizumis mazo kaut kur iespundēju un palutinu ar ko gardāku atsevišķi, jo viņš ēd daudz lēnāk par pārējiem, tāds mazs gurmāns.
jā, mēs laikam neesam labais piemērs, jo, nerunājot par to, ka katram kaķim nav piemērota barība pēc viņa vajadzībām, viņi vispār pa pusei pārtiek no suņu barības. kamēr suns ļauj, man iebildumu nav. :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]susure
date: Mar. 4., 2013 - 10:05 am
#

mums ir otrādāk. mazais kaķis uzsūc pārtiku sevī nenormālos ātrumos un apjomos, īpaši nešķirojot. Pastiprināti pret to karo tikai meita, jo viņai regulāri jāaizstāv īpašumtiesības uz saviem jogurtiņiem, biezpieniem vai zupām

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


amanita

from: [info]amanita
date: Mar. 4., 2013 - 10:17 am
#

nē, nu, mums ar mazais ir kareivīgāk noskaņots, citiem atņem, suni nodzen no bļodas (un suns mums nav mazs), bet pats ēšanas process viņam ir lēns. ar baudu. :)
bērnam gan neko neņem nost, jo mums ir strikts noteikums - zvēri pie galda nedrīkst nākt, kad cilvēki ēd. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


tjigra

from: [info]tjigra
date: Mar. 4., 2013 - 12:01 pm
#

suņa pārtika nav laba kaķiem, veidojās stipri daudz sāļu minkas organismā, to vajadzētu pakontrolēt.

Atbildēt | Iepriekšējais


la_cumparsita

from: [info]la_cumparsita
date: Mar. 4., 2013 - 10:07 am
#

Es savam kastrētajam 9 gadus vecamam kaķim pārtiku pērku pēc principa - jo vairāk smird, jo labāka. Man veikalā paskaidroja, ka kaķēnu un vecāku kaķu barība esot treknāka, bet tas nebūt nenozīmā, ka to nevar dot arī ne jaunam un ne vecam kaķim. Manam nav liekā svara problēmu, tāpēc piedāvāju viņam dažādu barību.

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Mar. 4., 2013 - 10:29 am
#

Imho nevajadzētu ļaut lielajam kaķim ēst mazā kaķa pārtiku, jo tā ir barojošāka, otrādi nekam sliktam nevajadzētu būt. Bet, ja mazais ēd tādos daudzumos, tad ātri vien uzresnēs (man ir tieši tāda situācija, ka viens kaķis rijīgāks - šis fakts ir redzams uz sejas, tb, uz resnā, strīpainā vēdera :)) Varbūt apsver iespēju izsniegt pārtiku ierobežotā daudzumā, lai mazais nepārēdas, bet lielajam vienreiz dienā pasniegt kaut kur atsevišķi, lai var paēst mierīgi, nebaidoties, ka mazais kaķis uzbruks un visu apēdīs. Vēl viens risinājums ir bumbiņa, kurā saber sauso paiku un kaķim tad viņa jāripina apkārt, lai pa druskai izbirst graudiņi - tādējādi kaķis ir nodarbināts un arī nepārēdas. Vetārste teica, ka ar panākumiem tādu izmanto resnu kaķu tievēšanai; varētu noderēt arī pārlieku aktīvam un rijīgam kaķēnam :)

Atbildēt


vecais indiānis džims

from: [info]jim
date: Mar. 4., 2013 - 11:05 am
#

attiecībā uz mazo varētu būt viss kārtībā, mans veterinārārsts man nesen skaidroja, ka pasaules veterinārijā sāk atteikties no principa, ka mazajiem kaķiem dod speciālu juniour barību, jo dabā jau viņi ēd tās pašas pelītes ko lielie kaķi. problēma var būt vienīgi otrā virzienā, ka resnais kaķis var turpināt ciest no svara pieauguma.

Atbildēt | Diskusija


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Mar. 4., 2013 - 12:46 pm
#

piekrītu. turklāt sīkais rij lielā barību, jo tā ir liesāka, satur mazāk uzturvielu, bet kaķīšiem jāaug, līdz ar to jāuzņem citādāka sastāva barību. vispār ja barība no lētā gala, tad diži lielas atšķirības sastāvā visticamāk nebūs un ir vienalga - stāv trauki atsevišķi vai blakus. ja baro ar dārgo, pusprofesionālo/profesionālo barību, tad gan nevajag ļaut runcim ēst kaķēna barību, jo tajā daudz ogļhidrātu, olbaltumvielu, cits mikroelementu un vitamīnu sastāvs, kas piemērots augošam organismam. līdz ar to kaķēnam ir spēks spēlēties, bet lielais runcis audzēs tauku spilventiņu. var jau darīt tā, ka kaķēnam papildus dod krējumu/gaļiņu, iekārtot biežākas ēdienreizes un tad viņš lielā kaķa mazāk gardo barību negribēs ēst

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


labils

from: [info]labils
date: Mar. 4., 2013 - 01:14 pm
#

kas, pie velna, ir pusprofesionālā pārtika?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]susure
date: Mar. 4., 2013 - 01:25 pm
#

kaut kas starp whiskas un science plan. Piemēram gourmet.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Mar. 4., 2013 - 02:38 pm
#

vispār tā skaitās jebkura, kurai sastāvs gana līdzīgs profesionālajai, bet iepakojums vienkāršs un par nosaukumu nav jāpiemaksā (attiecīgi uz pusi lētāka par profesionālo)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Santa

from: [info]santa_be
date: Mar. 4., 2013 - 03:54 pm
#

Vari nosaukt vairākus piemērus, lai zinām kas ir kas! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Mar. 4., 2013 - 06:58 pm
#

Chicopee (kaķiem ļoti garšo, paciņa ļoti necila), šķiet, ka arī Choice (?) vispār var paskatīties vetklīnikās vai bāzēs, cenā ap 3/4 Ls kilogramā (ja sveramā), satur salīdzinoši daudz olbaltumvielu un minerālvielu, noteikti nav krāsaina (tāda necili brūna. kas ir ļoti svarīgi, jo no krāsvielām, kas patīk saimniekiem, jo koši un krāsaini, dzīvniekiem var būt alerģija). vairāk nosaukumu nepateikšu, tad var tiešām palasīt sastāvu uz dārgajām paciņām un salīdzināt - kaķubarību neesmu pirkusi kādu gadu, varbūt vēl kas jauns parādījies.
Profesionālā ir Josera, Hills, Royal Canin un cenas ziņā līdzvērtīga. ražotājam parasti ir arī specifiskas barības - ne tikai kaķēniem/kastrētiem/senioriem, bet arī diētiskā barība noteiktu slimību profilaksei, arī konservos.
vispār var papētīt majasmilulis.lv tur regulāri dažādas akcijas, var sanākt ļoti izdevīgi, var pēc cenām salīdzināt un kaut vai uzguglēt. ja pa ceļam viņu veikals, var nopirkt sveramās

Atbildēt | Iepriekšējais