pajautaa

pīle

« previous entry | next entry »
Jan. 9., 2013 | 09:24 pm
posted by: oktobris in pajautaa

Labvakar!
Kā pagatavot pīli tā, lai tā negaršotu pēc pīles? Nu, lai kārtīgi savelk garšvielas vai vismaz lai tā treknā putna garša tiktu atšķaidīta ar pildījuma garšu?
Par opciju atkaulot, sasmalcināt, sajaukt ar garšīgiem, spēcīgiem ingredientiem un sapildīt atpakaļ ādā zinu, interesē kāds cits veids. Kāds ir mēģinājis cept kaut ko kotlešveidīgu?
Receptes studijā welkomētas :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

porkus

from: [info]porkus
date: Jan. 9., 2013 - 09:59 pm
#

principā racionālākais risinājums ir NE-izmantot konkrētā putna (nav skaidrs vai runa ir par medījumu/savvaļas pīli vai mājaudzētu) gaļu, jo gaļu tomēr izvēlās garšas + citu īpašību dēļ

savvaļas pīlei "tā garša" būs izteiktāka, lai gan to lielā mērā nosaka putna diēta

kotletizēšana garšas ziņā neko nemainīs - var marinēt citronu sulā (vajadzēs daudz citronu) un abnormālā kvantumā sagrieztu sīpolu + ķiploki+...+..., bet vienalga nebūs 100% garantija

ja es nonāktu situācijā, ka publika ir jābaro ar nevistas putna gaļu un tā nedrīks garšot pēc pīles (vai arī visticamāk pēc zoss), ņemtu fazānu (vēlams audzētu) vai capon (nezinu kā to sauc latviešu valodā) - kastrētu gaili, kas audzēts specifiski vai kauč tītaru (nesavvaļas)

arvienvārdsakot var pārmākt pīles garšu ar garšvielām, bet vai tas ir to vērts un būs gandarījums garšas ziņā?

Atbildēt | Diskusija


mazaa_mija

from: [info]mazaa_mija
date: Jan. 10., 2013 - 12:48 am
#

neesmu ēdusi nevienu treknu mežapīli!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


porkus

from: [info]porkus
date: Jan. 10., 2013 - 02:44 am
#

visam dzīvē ir (ja paveicās) pirmā reize - ar medinieku ģimenes locekļiem
netreknas pīles, līdz tām totāli neiztecina taukus, nemēdz būt
pīles "specifiskā garša" neveidojās tikai un vienīgi no taukiem ... ja nu vienīgi galvā

katkad skapi vajadzēs - biju piemirsis par to audio

Atbildēt | Iepriekšējais