pajautaa

Mjau

« previous entry | next entry »
Jan. 4., 2013 | 10:36 am
posted by: reportiere in pajautaa

Zinu, pirmās pasaules problēma, bet, iespējams, ne mums pirmajiem.

Nelaime sekojoša:
1.) ir kaķis, kuram kastrācija un pēc neveiksmīga kaulu lūzuma nepareizi saaudzis kauls uzliek vairākus diētas (tostarp, nepārbarošanas) ierobežojumus
2.) kaķim ir izvēlēta ierobežojumiem atbilstoša barība, ko ūsainis iepriekš bez iebildumiem cienīja
3.) ar kaķi un tā saimniekiem šobrīd vienā dzīvoklī dzīvo arī vecāka gadagājuma radiniece, kas nu jau vairākus mēnešus uzskata, ka viņas pienākums ir barot nabaga mincīti, ko saimnieki tur badā, masveidā iepērkot un atbilstoši iebarojot mistisku barību pēc sava prāta tikai tāpēc, ka pārdevēja viņai iestāstījusi, cik tajā daudz vitamīnu un sastāvdaļu.

Problēma tajā, ka mincis pa šiem dažiem mēnešiem, kopš dzīvojam ar radinieci, ir uzblīdis trīskārt, pēc kārtīgām maltītēm periodiski pavemj un pēdējā laikā arī atsakās lietot sev paredzēto barību. Radiniecei ir skaidrots par to, kāpēc ierobežojumi ir nepieciešami, kāpēc kārtīgi jāizpēta pārtikas sastāvdaļas, pirms to nomainīt uz jaunu, un lūgts uz savu galvu nepirkt visu, kas ienāk prātā. Pēc maujiena "labi, nepirkšu, barojiet paši" nākamajā dienā viss sākas no gala.

Varbūt kādam ir labi manipulācijas padomi, lai šo konfliktu risinātu bez asinsizliešanas? :) Kamēr vēl nav pieejama opcija "pārvākties".
Vai varbūt tomēr beigt bažīties un ļaut vecuma plānprātam un kaķa ne-prātam ēdiena izvēlē sadarboties?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {45}

vilkate

from: [info]vilkate
date: Jan. 4., 2013 - 10:57 am
#

Jan nesanāk pa labam, var taisīt teātri, jo ar šādiem cilvēkiem reizēm, diemžēl, citādi nevar... Aizvest kaķi pie veta uz kādu ikdienišķu pārbaudi, par ko radiniecei sīkāk nestāstīt. Atgriežoties skumji paziņot, ka kaķim ir konstatēti nopietni aknu bojājumi un, ja netiks dota TIKAI konkrēta barība TIKAI noteiktajās devās, viņš nedēļas laikā nomirs. Viss. Varbūt tik radikāla riska piesaukšana palīdzēs kundzei saņemties un mainīt rīcību.

Atbildēt | Diskusija


vilkate

from: [info]vilkate
date: Jan. 4., 2013 - 10:59 am
#

Un jā, visu viņas nopirkto bez žēlastības nodot patversmēm vai pagaidmāju cilvēkiem - mest ārā gluži negribētos.

Atbildēt | Iepriekšējais


Accusativus cum infinitivo

from: [info]reportiere
date: Jan. 4., 2013 - 11:02 am
#

O, par teātri arī nebijām aizdomājušies. Cik viņa ļoti to ņems vērā (jo draudzenes, kam arī ir kaķi, protams, vienmēr zin labāk par vetiem), bet ir vērts mēģināt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


vilkate

from: [info]vilkate
date: Jan. 4., 2013 - 11:08 am
#

Varbūt, ja viņai "nabaga kaķīti" tik ļoti gribas cienāt, var sagādāt kaut ko, ko viņa drīkstētu dot ierobežotā daudzumā - kādus no tiem vitaminizētajiem kārumiem vai ko tamlīdzīgu. Bet nu zinu, cik grūti ir ar šādiem cilvēkiem - manā gadījumā reiz līdzēja tikai pamatīga sakliegšana, lai arī esmu pret tādiem konfliktiem, jo citādi cilvēks vienkārši neklausījās un turpināja kaķim štopēt svietmaizes ar šprotēm eļļā (!!!)

Atbildēt | Iepriekšējais


izelpa

from: [info]elpa
date: Jan. 4., 2013 - 06:11 pm
#

Piekrītu zemāk esošajam ieteikumam aizvest tanti pie vetārsta (skan labi), lai šis iebiedē viņu.
Citādi - vēl pie teātra iesaku kaut vai safabricēt pašiem kaut kādu vetārsta 'slēdzienu', kur visai nopietni rakstīts par kaķīša stāvokli un vajadzīgo diētu. Bet, nu, tur tā visai konkrēti - trīsreiz dienā tas un tas, pusgadu (pēc tam var nākamo slēdzienu fabricēt).

Bet pirms tam jāpadomā, vai tantei ārsti un viņu slēdzieni ir autoritāte. Ja ne - tad meklējiet, kas ir autoritāte. Ja LR1 raidījumi - sakiet, ka vienā dienā pa radio klausījāties raidījumu par kaķiem un tratatā.. Kaut ko biedējošu par cilvēku zvaniem uz studiju, kā viņi stāstījuši savu šausminošo pieredzi.
Vai teiksim, ja viņai patīk ekstrasensu cīņas, var tantei stāstīt, ka kādā no ar to saistītiem raidījumiem vai rakstiem esat manījuši info, ka dzīvnieki ļoti respektē savus saimniekus un, ja kāds cits baro ne tā, kā saimnieks vēlas, tad kaķis kaut kā var sākt tam ne-saimniekam atriebties, sarežģīt viņa pēcnāves dzīvi vai vēl kaut ko..
Vārdu sakot, jāsaprot, kas ir tas, uz ko tante pavelkas, un attiecīgajā sfērā arī izdomāt kaut kādu klikšķi, kaut ko, kam viņas prāts kaut vai klusībā, pie sevis noticētu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


izelpa

from: [info]elpa
date: Jan. 4., 2013 - 06:13 pm
#

un, protams, svarīga ir attieksme, kādā šī info tiek tantei pasniegta - necensties viņai kaut ko iestāstīt un viņu lamāt, bet drīzāk tiešām tādu kā teātri savā starpā - lai tante kļūst kā novērotājs un tam vairāk notic. jūs tur šausmināties viens par otru vairāk, raudat viens otram uz pleca un vēl nezin ko.
tā ekstrēmi. labs garastāvoklis garantēts.
nedrīkst smieties teātra laikā! :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Accusativus cum infinitivo

from: [info]reportiere
date: Jan. 4., 2013 - 06:19 pm
#

un pat nesmaidīt. bet, ja nopietni, neesam tālu no tāda apjoma šausmināšanās :D
LR1 būtu tieši laikā, it īpaši, ja vēl tiešām paveiktos un viņi palaistu ēterā vienu no tiem informatīvajiem dienas vidus raidījumiem par šādu tēmu!

Atbildēt | Iepriekšējais