« previous entry | next entry »
Dec. 23., 2012 | 12:13 pm
posted by: susure in pajautaa

Izskaidrojiet man lūdzu par ūdeni.

Svaigēdāji piemēram saka, ka lietot vārītu ūdeni esot slikti, jo tur viss skābeklis ir aizgājis un tad visi dzer indīgu tīru ūdeņradi (es tikai atstāstu ko esmu lasījusi)

Norakstīju to uz izteiktu bada stāvokli, bet tad šodien taisot tēju, ko man vakar uzdāvināja izlasīju uz paciņas sekojošo:

Use only freshly boiled water as reboiled water has lost its oxygen.

Tātad- vai es kaut ko esmu pamatskolā un vidusskolā palaidusi garām. Vai kaut kas ir mainījies un ūdens vārīšana nav fizisks pasākums, bet gan ķīmisks??

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

- [info]

from: [info]susure
date: Dec. 23., 2012 - 02:37 pm
#

pag, ne jau es esmu tas svaigēdājs.
Es tikai gribu saprast kāpēc viņi tā domā un vai tam vispār varētu būt kāds pamatojums

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


- [info]

from: [info]susure
date: Dec. 23., 2012 - 02:50 pm
#

nu a vienkāršotā latviešu valodā?

Un ko tad ietekmē atkārtota vārīšana? Visos tējas dzeršanas forumos lieliem burtiem rakstīts, ka atkārtoti vārītā ūdenī taisīt tēju nedrīkst

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


indulgence

from: [info]indulgence
date: Dec. 23., 2012 - 02:57 pm
#

Savukārt man zināmie ķīnieši - kā nekā tējas dzimtene, - brīnās par trakajiem rietumniekiem, jo tikai 4.-5. uzlējumi uz vieniem un tiem pašiem biezumiem esot pa riktīgam dzerami. :))

Tb ja nepatīk, kā rietumnieki dzer to tēju, izvēlies sev tuvāko no tējas zemēm.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]malafemmina
date: Dec. 23., 2012 - 02:49 pm
#

Manuprāt, runa ir nevis par vienkārši vārītu ūdeni, bet atkārtoti: tie, kas pielej pilnu tējkannu un tad vāra ūdeni n-tās reizes, varbūt dzer to bezskābekļa lietu. Izskaidrojumu nezinu, bet man arī tā no bērnības iegājies, ka vāru tikai tik, cik izdzersu, ja paliek pāri, leju ārā.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]susure
date: Dec. 23., 2012 - 02:51 pm
#

aha, man ar no bērnības iegājies termins "nedzīvs ūdens"

Atbildēt | Iepriekšējais


Santa

from: [info]santa_be
date: Dec. 23., 2012 - 07:40 pm
#

es nemaz nezināju. vāru ūdeni cik reizes uziet un viss garšo kā vajag :D

Atbildēt | Iepriekšējais


ņeko nezinu par ķīmiju

from: [info]sursurs
date: Dec. 23., 2012 - 02:59 pm
#

bet visu dzīvi dzeru tikai vārītu ūdeni. Jo man vnk vārītam ūdenim garša patīk labāk. Esmu vēl dzīva..

Atbildēt


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Dec. 23., 2012 - 03:20 pm
#

Аффтaр жжёшь, пеши исчё! :D
Blēņas, pats ūdens sastāv no ūdeņraža un skābekļa, bez skābekļa tas nav vairs ūdens. Cita lieta - ūdenī izšķīdušais skābeklis, ko, piemēram, izmanto elpošanai ūdens dzīvnieki. Kuru var ūdenī iekšā iedabūt ar aerāciju - ielej vārīto ūdeni līdz pusei kaut vai mangaļu pudelē un spēcīgi sakrati, pēc atdzesēšanas būs Tev "tīrs ūdens no Gimalaju kalnu virsotņu mūžīgajiem ledājiem". Jo aukstāks ūdens, jo vairāk tajā izšķīdīs skābeklis...

Atbildēt | Diskusija


from: [info]susure
date: Dec. 23., 2012 - 03:25 pm
#

aaaa!

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Dec. 23., 2012 - 05:01 pm
#

smuki paskaidroji - paldies!

/ps. offt. Lai jauki svētki un veiksmīgs Jaunais!/

Atbildēt | Iepriekšējais


princese uz zirņa

from: [info]grao
date: Dec. 23., 2012 - 04:51 pm
#

fizikāls nevis fizisks process. nu skābeklis ūdenī šā kā tā šķīst baiiigi maz, bet var jau būt, ka runa ir par TO skābekli. Katrā ziņā no ūdens molekulām vārot skābekli izdabūt laukā nav iespējams.

Atbildēt