« previous entry | next entry »
Aug. 27., 2012 | 11:55 am
posted by: divi_g in pajautaa

Ar ko mikroviļņu krāsns grila režīms atšķiras no konvekcijas režīma, un kādas priekšrocības dod pēdējais? Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

from: [info]shi
date: Aug. 27., 2012 - 12:31 pm
#

pagūglē.

Atbildēt | Diskusija


vai tad tas bija tik grūti? :)

from: [info]shi
date: Aug. 27., 2012 - 12:35 pm
#

Vienkāršās mikroviļņu krāsnis paredzētas produktu atsaldēšanai un uzsildīšanai, bet jaunāku modeļu mikroviļņu krāsnis jau drīzāk atgādina ēdiena gatavošanas kombainu - tām ir vairāki ēdienu gatavošanas režīmi. Gatavojot ēdienu šādā mikroviļņu krāsnī, pateicoties īpašai mikroviļņu sadalei un rotējošam šķīvim, var veikt daudzveidīgu produktu apstrādi.

Grila režīmā produkts tiek apcepts no virspuses izmantojot elektrisko sildelementu nevis mikroviļņus.

Mikroviļņu krāsnis var būt aprīkotas ar kādu no pieciem grila veidiem: ar parasto grilu, dubultgrilu, kvarca, infrasarkano un perfect grilu. Gan kvarca, gan infrasarkanais grils uzsildās pāris sekunžu laikā, apbrūnina un pagatavo ēdienu ātrāk nekā parastais grils. Perfect grila elementi sastāv no īpaši sakausētiem metāliem, kas nodrošina ātru un ekonomisku grila darbību.

Daudzu modeļu mikroviļņu krāsnis ir aprīkotas ar automātisku ēdiena atsaldēšanas un automātisku ēdiena uzsildīšanas funkciju, kā arī aprīkotas ar konvekciju. Automātiskā ēdiena atsaldēšanas funkcija ļauj pilnībā atsaldēt produktu neveicot nekādus sarežģītus priekšdarbus - tikai jānospiež automātiskās atsaldēšanas poga un jāuzstāda ēdiena kategorija. Līdzīgi tiek veikta arī produktu automātiskā uzsildīšana. Izmantojot konvekcijas režīmu, uz produktiem tiek pūsts karsts gaiss, kas ļauj panākt optimālu gatavojamā produkta izcepšanos. Konvekcijas režīms ir vispiemērotākais, ja gatavojat kūkas vai cepumus.

Svarīgākais, kas jāņem vērā pērkot mikroviļņu krāsni ir krāsns ietilpība un jauda. Mikroviļņu krāsns tilpums lielā mērā noteiks tajā ievietojamo produktu daudzumu, bet jauda norāda uz to, cik ilgā laikā ēdiens tiks uzsildīts. Jo lielāka jauda, jo ēdiens tiks pagatavots ātrāk, bet jārēķinās arī ar lielāku elektroenerģijas patēriņu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: vai tad tas bija tik grūti? :)

from: [info]divi_g
date: Aug. 27., 2012 - 01:11 pm
#

Paldies.
Tātad, grils ir parastais sildelements un konvekcija ir ventilators?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Aizliegts Viljams

Re: vai tad tas bija tik grūti? :)

from: [info]aizliegts_v
date: Aug. 27., 2012 - 01:36 pm
#

Nu, uz to pusi. Manai krāsnij ir vēl kombinētie režīmi, kad pārmaiņus strādā mikroviļņi un grils, kad, cik saprotu, reizē fiksi karsē un apbrūnina. Tikai grila režīmā pieņemu, ka varen ilgi tā gaļa cepsies :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Re: vai tad tas bija tik grūti? :)

from: [info]divi_g
date: Aug. 27., 2012 - 08:38 pm
#

Skaic, tātad tomēr manuālis būs jāpastudē pirms pirkšanas :D

Atbildēt | Iepriekšējais


Nikolass A. Dērsingtons

Re: vai tad tas bija tik grūti? :)

from: [info]kisswithafist
date: Aug. 27., 2012 - 02:05 pm
#

pamatprincips kā reiz tāds arī ir.

katrā ziņā, ja jautā tamdēļ, ka gribi krāsniņu savā virtuvē, padomā, vai pavisam noteikti vajag un tas ir tieši tas, ko gribas - jo nu, būsim godīgi, viss, protams, ir radiācija, bet ar mikroviļņiem vajag ļoti saudzīgu apiešanos un ļoti labu, muļķudrošu krāsni, lai tas viss kādā brīdī neaizietu pa pipeļiem. t.i., specifiski tīrīšanas līdzekļi un metodes u. tml. + rij daudz elektrības.

es to tā, jo man šausmīgi negaršo mikroviļņos gatavotais ēdiens jau kopš englandes - tur pat rīsiem ir instrukcija, kā tos pagatavot mikroviļņos, un arī gatavajiem pīrāgiem. ja var izvairīties, labāk izvairos, ja negribu sakritušu, saslapušu maiželi, kurai, visticamākais, viducis joprojām būs auksts. mikrovilnenes jau parasti pērk tamdēļi, lai ātri dabūtu ēst - nu es līdz šim esmu lielākoties ātri dabūjusi vilšanos :3

Atbildēt | Iepriekšējais


crescendo

Re: vai tad tas bija tik grūti? :)

from: [info]crescendo
date: Aug. 28., 2012 - 12:17 am
#

Grils - uzcepināt garoziņu no virspuses.

Konvekcija - izcept vienmērīgāk, jo maisa to siltumu apkārt - pie tam lielajām krāsnīm mīklas produktiem izmantojot konvekciju grādi jāliek par kādiem 20 mazāki nekā receptē rakstīts.
Cik tas nopietni mikrovilnī - nezinu.

Atbildēt | Iepriekšējais


Re: vai tad tas bija tik grūti? :)

from: [info]amatieris
date: Aug. 27., 2012 - 01:23 pm
#

"Jo lielāka jauda, jo ēdiens tiks pagatavots ātrāk, bet jārēķinās arī ar lielāku elektroenerģijas patēriņu."

Apjuku. Vai tiešām tērēs vairāk? It kā nevajadzētu, ja atceros fiziku no 8. klases - tie modeļi gan bija idealizēti, ar 100% lietderības koeficientiem, utt., bet darbs bija vienāds ar spēka un laika reizinājumu, bet jauda ir dars izteikts laika vienībā... Kaut kā tā...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kurc

Re: vai tad tas bija tik grūti? :)

from: [info]kurc
date: Aug. 27., 2012 - 03:24 pm
#

Kas ir ar 100% lietderības koeficientu? :D

Atbildēt | Iepriekšējais