vai tad tas bija tik grūti? :)

Aug. 27., 2012 | 12:35 pm
No:: shi

Vienkāršās mikroviļņu krāsnis paredzētas produktu atsaldēšanai un uzsildīšanai, bet jaunāku modeļu mikroviļņu krāsnis jau drīzāk atgādina ēdiena gatavošanas kombainu - tām ir vairāki ēdienu gatavošanas režīmi. Gatavojot ēdienu šādā mikroviļņu krāsnī, pateicoties īpašai mikroviļņu sadalei un rotējošam šķīvim, var veikt daudzveidīgu produktu apstrādi.

Grila režīmā produkts tiek apcepts no virspuses izmantojot elektrisko sildelementu nevis mikroviļņus.

Mikroviļņu krāsnis var būt aprīkotas ar kādu no pieciem grila veidiem: ar parasto grilu, dubultgrilu, kvarca, infrasarkano un perfect grilu. Gan kvarca, gan infrasarkanais grils uzsildās pāris sekunžu laikā, apbrūnina un pagatavo ēdienu ātrāk nekā parastais grils. Perfect grila elementi sastāv no īpaši sakausētiem metāliem, kas nodrošina ātru un ekonomisku grila darbību.

Daudzu modeļu mikroviļņu krāsnis ir aprīkotas ar automātisku ēdiena atsaldēšanas un automātisku ēdiena uzsildīšanas funkciju, kā arī aprīkotas ar konvekciju. Automātiskā ēdiena atsaldēšanas funkcija ļauj pilnībā atsaldēt produktu neveicot nekādus sarežģītus priekšdarbus - tikai jānospiež automātiskās atsaldēšanas poga un jāuzstāda ēdiena kategorija. Līdzīgi tiek veikta arī produktu automātiskā uzsildīšana. Izmantojot konvekcijas režīmu, uz produktiem tiek pūsts karsts gaiss, kas ļauj panākt optimālu gatavojamā produkta izcepšanos. Konvekcijas režīms ir vispiemērotākais, ja gatavojat kūkas vai cepumus.

Svarīgākais, kas jāņem vērā pērkot mikroviļņu krāsni ir krāsns ietilpība un jauda. Mikroviļņu krāsns tilpums lielā mērā noteiks tajā ievietojamo produktu daudzumu, bet jauda norāda uz to, cik ilgā laikā ēdiens tiks uzsildīts. Jo lielāka jauda, jo ēdiens tiks pagatavots ātrāk, bet jārēķinās arī ar lielāku elektroenerģijas patēriņu.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: