pajautaa

ebook reader

« previous entry | next entry »
Aug. 4., 2012 | 04:24 pm
posted by: samantta in pajautaa

Labvakar cibiņi!

Es te ilgi un dikti biju pret visādiem kindle utml, jo nekas jau nevar aizstāt grāmatas lapu čaukstoņu, bet man priekšā vesels gads regulāru pārbraucienu un sapratu, ka laikam tomēr ērtāk ņemt vienu tādu mazu verķi, nekā staipīt grāmatas apkārt. Bet esmu apjukusi, nezinu kurš būtu tas labākais, kā var saprast kurš labāks. Vai dārgi izmaksā pirkt grāmatas, respektīvi, vai atmaksājas pirkt tādu mantu. Kā ar lasīšanas ērtumu? Kur grāmatas var pēc tam uzglabāt? Zinu, ka var izlasīt atsauksmes internetā, bet gribējās dzirdēt vairāk personīgos viedokļus no tiem, kas lieto.

Paldies!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Aug. 4., 2012 - 06:43 pm
#

man ir kindle keyboard, vecais variants.
tad nu tā, mans viedoklis -
neizmaksā dārgi nu nemaz. kopš man ir mans verķis, es esmu neeenreāli ietaupījusi naudu. gan tāpēc, ka (lielākā daļa, bet ne visas diemžēl) amazona kindles grāmatas ir lētākas nekā papīra, gan tāpēc, ka amazons ļoti daudzas bez maksas dod, gan, visbeidzot, tāpēc, ka ļoti daudzas var vienkŗši sazagties pavisam bez maksas.
tā kā manta atmaksājas, uj, kā atmaksājas.
lasīšanas ērtums ir fantastisks. man papīrs nu jau liekas neērts. nopietni :)
uzglabāt, ja tu pērc amazonā, tad amazons viņas pats glabās (tjipa bezgalīgi) un tu jebkura laikā varēsi savākt viņas atkal un atkal. bet visas pārējās, zagtās etc, aizņem gana maz vietas, lai varētu dzīvot vai nu uz cietņa, vai kā es dažas esmu salikusi mailā, lai var no jebkurienes savākt, ja sagribas.
ko vēl tev pastāstīt?

Atbildēt | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Aug. 4., 2012 - 06:47 pm
#

Ļoti plaši un izsmeļoši, liels paldies!
Tavs apraksts visnotaļ iedrošina pirkt ne pavisam jaunu modeli, jo man nav svarīgi lai tur pēdējais, jaunākais, ka tikai var lasīt un miers.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Aug. 4., 2012 - 06:52 pm
#

es pašu jaunāko arī nemaz negribētu, ja godīgi. fire maksā vairāk, prot arī vairāk, beeeet arī biežāk jālādē. ja es savu keyboard tikai lasu vien un internetus neslēdzu iekšā, tad mēnesi mierīgi varu nelādēt, dikti ilgi dzīvo.
bet ja tu grasies neko nekad nepierakstīt, tad ņem to, kas ir bez keyboard, tie lētāki.
no tačskrīniem man gan ir bail, bet tā ir tikai mana baile - man liekas, ka tas tačskrīns ir pārāk neuzticams un ka pārāk viegli var atņirgties.
nu jā, man mana dikti patīk. laba manta. pagājušā gada labākais jaunieviesums mūsu mājās :) kad es tagad dzirdu, kā kāds saka, ka tas nav tas, jo nesmird pēc papīra, tad man ir lielas acis un gribas vaicāt, vai pietrūks arī svešās grāmatās iekaltuši vaboļi un sveši puņķi :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Aug. 4., 2012 - 06:54 pm
#

hahaha, sasmējos par puņķiem un vaboļiem!
izklausās dikti labi. pirkšu kindle, bet kad būs daudz naudas, pirkšu grāmatas kā dizaina objektus, lai rotājas viesistabas plauktos :))

man arī no tačskrīniem bail, bija telefons, viss mūžīgi kārās nost, nē paldies.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Aug. 4., 2012 - 06:57 pm
#

es bez viena telefona paliku brīdī, kad baigi viņu vajadzēja lietot - jo tačskrīns izdomāja, ka viss, viņam pietiek. kopš tā laika man no tačskrīniem ir baile.
un ar dizaina objektiem ir problēma - es tagad gaidu, kad nāks kāds un savāks visus daudzos simtus ar tiem, kas man ir mājās. ārā mest žēl, bet vietas vairs visam nav.
lai tev ar kindli laba kopdzīve, es zinu, ka jums ies labi ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


samanta

from: [info]samantta
date: Aug. 4., 2012 - 07:03 pm
#

paldies, paldies un vēlreiz paldies :)
mani arī tačskrīns uzmeta, kad tumšā naktī, viegli iereibusi apmaldījos rajonā, kas bija tuvu cietumam. gribēju izmantot savu gps, bet nekā, viss uzkārās :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Aug. 4., 2012 - 07:28 pm
#

o, tu ar mani gudrīdos draudzēsies.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]hessin
date: Aug. 4., 2012 - 08:49 pm
#

Fire jau nav e-rīderis, bet kārtējā planšeta.
No skārienekrāta es nebaidītos. Man ar to nav bijušas problēmas. Un e-lasītājiem ir pavisam cita "skāriena" tehnoloģija - patiesībā tie ir infrasarkanie stari ekrāna malās, kas detektē kustību, nevis skārienus.
Vienīgais iemesls, kāpēc neizvēlēties Kindli ar skārienekrānu ir tas, ka bez tā Kindle ir lētāka.
E-lasītāja vājākā vieta joprojām ir pats ekrāns, tāpēc vāciņi ir must have.

Lai gan Amazone ir liela kompānija, es tomēr iesaku visām grāmatām glabāt rezerves kopiju kādā mākonī vai uz cietā diska. Jo vēsturē jau ir paspējuši būt gadījumi, kad kāda cita kompānija vairs pircējiem nedod iespēju lejupielādēt kādreiz iegādātās grāmatas. Otrkārt, ja Amazonei kaut kas nepatiks (lielāka iespēja tam gan ir tad, ja ir arī lietotu lietu pārdevējs), viņa var aizvērt lietotāja kontu un tad grāmatām arī vairs netikt klāt.

Atbildēt | Iepriekšējais


honeybee

from: [info]honeybee
date: Aug. 4., 2012 - 08:10 pm
#

jaunākie kindļi lasa pdf-us, ko vecākie nedarīja, manā skatījumā tas ir svarīgi. ja nemaldos, vecākie to nedarīja, kas man savulaik lika izšķirties par labu sony (arī ļoti laps, manam vīram patīk labāk nekā kindle, kas mani ļoti apmierina, jo divus rīderus no manis savākt un neatdot jau būtu pārāk nekaunīgi no viņa puses)

fire, protams, nevaig, bet, imo, jaunākais kindlis nav slikts, un ir arī bez tačskrīna.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


barvins

from: [info]barvins
date: Aug. 5., 2012 - 09:44 am
#

Kindlei sūdīgs ekrāns vai antialiasing algoritms - burtu malās var redzēt pikseļus. Sony verķim burti smuki, apaļi, vieglāk lasīt.

Atbildēt | Iepriekšējais


Anne

from: [info]puuce
date: Aug. 4., 2012 - 07:45 pm
#

Es ieteiktu uzreiz iegādāties arī vāciņus, es savu pirmo Kindle ātri sabeidzu, iemetot somā un uzliekot kaut ko virsū. Amazon gan man ātri ātri nomainīja.
Lasīt ir ļoti, ļoti ērti. Vēl burvīgāk ir tas, ka jebkurā trīs dienu vai nedēļas braucienā man ir līdzi visas grāmatas, ko varētu iegribēties palasīt.
Ja man Kindle būtu bijis pirms 8 gadiem, es tagad nemocītos ar 50 kastēm grāmatu, sūtot tās visādos virzienos, jo sirds neļauj izmest. Šobrīd pārceļoties saprotu to īpaši skaudri.
Man uzreiz iedeva gandrīz 1000 vienību lielu kolekciju līdzi un man ar dāvinātāju ir līdzīga gaume, tā nu esmu piepirkusi klāt tikai dažādas jaunās grāmatas... PIrmajos mēnešos nepirku gandrīz neko, jo lasīju to, kas jau bija manā ierīcē, bet tagad gan... Tomēr tāpat aptuveni rēķinu, ka iztērēju labi ja pusi no tām summām, ko kādreiz iztērēju, ieejot Waterstones vai Blackstones.

Atbildēt | Diskusija


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Aug. 4., 2012 - 08:50 pm
#

o, jā, vāciņus vajag!
un vispār saudzīgi izturēties pret ekrānu.
es savus gan no dealextreme pa 9$ dabūju, kapeikpisēju variants, bet pavisam, pavisam normāli.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]hessin
date: Aug. 4., 2012 - 08:51 pm
#

Daudzi cilvēki saka, ka e-grāmatu lasītāji viņiem nav palīdzējuši ietaupīt naudu, jo .. viņi sākuši lasīt vairāk (tas attiecas, ja grāmatas pērk).
Visādi citādi populākās grāmatas var atrast mētājamies internetā, tāpat arī latviešu valodā http://gramataselektroniski.wordpress.com/, kur gan lielākā daļa ir bulshits, bet ir arī atrodams kas lasāms.

Atbildēt


from: [info]susure
date: Aug. 4., 2012 - 09:00 pm
#

amazonē kindle maksā 89 mārcinas.
Lielāko daļu grāmatu internetā var nozagt.
Un ja pieņem, ka grāmata maksā vismaz 6 mārciņas, tad kindle atmaksājas pēc 14-15 nozagtām grāmatām.

Atbildēt | Diskusija


porkus

from: [info]porkus
date: Aug. 4., 2012 - 10:10 pm
#

zagt nav labi!

Atbildēt | Iepriekšējais