pajautaa

kafija klaviatūrā

« previous entry | next entry »
Maijs. 9., 2012 | 05:30 pm
posted by: elpa in pajautaa

Labdien!
Ir Mac wireless klaviatūra.



No rīta uzlēju puskrūzi kafijas, uzreiz apgriezu otrādi cerībā visu iztecināt apakšā paliktā dvielī. Izslēdzu, atstāju vēkšpēdus uz dvieļa.
Kad atgriezos no rīta darbiem, mazie brāļi bija ieslēguši gan klaviatūru, gan datoru, kaut ko spēlēja. Jautāju, vai klaviatūra darbojas, viņi atbildēja: "Ne īsti."
Sākumā dažu taustiņu funkcijas bija samijušās vietām (taustiņš, kas pa kreisi no "1" regulēja skaļumu, vēl citiem bija sajauktas funkcijas). Vajadzēja uzrakstīt vienu vēstuli, rakstīju, līdz sāka niķoties space un citi taustiņi - dubultot to, kas tam jāuzraksta, vai nerakstīt nemaz. Space taustiņš atslēdzās vispār.
Izslēdzu, izņēmu baterijas, devos tālākajos darbos, piekodinot visiem, lai neaiztiek klaviatūru.

Palasīju internetos nedaudz, kur cilvēki pat stāsta, ka šo klaviatūru mazgājuši trauku mašīnā / ar alkoholu / destilētu ūdeni, un viss beigu beigās pēc izžāvēšanas strādājis brīnumlabi.
Man rodas jautājums, vai man ir vērts censties izglābt šo klaviatūru, ja kaut kādi gļuki tur jau parādījās? Izcils krievu šņabis tur palīdzēs? Destilēts ūdens?
Droši vien mēģināšu šonakt kaut kā tīrīt, bet pagaidām neesmu izlēmusi, kā tieši.

Ļoti lūdzu jūsu pieredzi šādos jautājumos, īpaši ar Mac bezvadnieci.

UPD (jeb kā situācija risinājās pēc tam):
5dienas pēcpusdienā izjaucu klaviatūru, taustiņus izmērcēju medicīniskajā spirtā, pēc kādas stundas pusotras tajā pašā spirtā tos kārtīgi bružāju ar slotiņu, kas paredzēta sulu spiedes tīrīšanai - tāda parasta slotiņa/birstīte ar plastmasas sariņiem.
Klaviatūru bez pogām un baterijām noliku slīpi, gandrīz vertikāli, un, mērcējot slotiņu spirtā, skrubināju laukā kafiju. Ilgi un cītīgi.
Beigās to visu atstāju labi vēdinātā telpā uz dvieļa žūt (klaviatūru ar tukšajām pogu vietām uz leju) līdz 7dienas pēcpusdienai (tikko), kad saspiedu pogas atpakaļ vietās un nu laimīgi rakstu šos vārdus.
Paldies visiem komentētājiem ^_^!
Tags: ,

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

GUTEN TAG

from: [info]darkz
date: Maijs. 9., 2012 - 06:06 pm
#

Tev varbūt palīdzēs, klaviatūrai labāk palīdzētu medicīniskais spirts
ja tāda nav, tad viņu labāk tīrīt izjaucot. ja tur iekšā nav acīmredzami daudz kafijas, kuras dēļ taustiņi varētu salipt un nestrādāt, drošvien vari kopā neskrūvēt.

Atbildēt


meskaliins

from: [info]meskaliins
date: Maijs. 9., 2012 - 06:14 pm
#

no sākuma kārtīgi ižžāvē un tad var domāt kko tālāk.
remontēt var tīri tik daudz ja taustiņi ķerās(http://skeltoac.com/2007/10/22/apple-keyboard-aluminum-keycap-removal/)
ja kkas ir aizgājis uz īso&sasvilis - klaviere ir metama ārā

Atbildēt | Diskusija


Kemune

from: [info]kemune
date: Maijs. 9., 2012 - 06:22 pm
#

Nu ar to žāvēšanu tā neviennozīmīgi - ja tur ir cukuraina kafija, labāk uzreiz to visu ar tīru ūdeni izmazgāt nekā iekaltēt. Tas gan tikai tad, ja ir prasmes to visu korekti izjaukt pa detaļām, nomazgāt, izžāvēt un salikt kopā.

Uz īso un svilt tur nekas nevar, jo visas strāvas un spriegumi tur ir niecīgi, taču lielākais drauds ir oksidēšanās un korozija, jo kamēr tur ir spriegums, starp visiem kontaktiem, kas ir mitrumā, notiek elektrolīze.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]neanderthalis
date: Maijs. 9., 2012 - 06:22 pm
#

Izjaukt to brīnumu vispaŗ var? Man te ienesa kaut kādu Džobsa brīnumdarbu, arī salietu, kuru aš atskrūvēt nevar - kaut kāds viengalaba mēsls.

Atbildēt | Diskusija


Edis

from: [info]tie_puteksni
date: Maijs. 9., 2012 - 06:28 pm
#

Buržuju problēmas :/

Atbildēt | Iepriekšējais


katodstars

from: [info]katodstars
date: Maijs. 9., 2012 - 11:41 pm
#

Korpuss visdrīzāk turas kopā uz klipšiem.

Atbildēt | Iepriekšējais


marre

from: [info]marre
date: Maijs. 9., 2012 - 07:23 pm
#

es potratīvā (ne mac) klaviatūrā ielēju apelsīju sulu ar daudz biezumiem. izkratīju,izžāvēju,sākumā gandrīz nekas negāja, bet pēc tā kā nebija variantu, klabināju pogas,kamēr izkrakšķināju un viaa atkal darbojas. bet mac jau laikam tādi jūtīgāki..

Atbildēt


porkus

from: [info]porkus
date: Maijs. 9., 2012 - 08:22 pm
#

ir vienalga bezvada vai vada klaviere - šīs paaudzes veidojumi ārā jaukšanai un iekšpuses tīrīšanai nav paredzēti

ja cukurs & piens bija kafijā, klavieri var izmest
ja bija "plika" kafija ir cerības (vājas) + klaviere žūs ilgi, jo ārā nejaucās ...

alkoholu es personīgi iekšpusē nelietu, bet ja cerība mirst pēdējā, iemērc remdensiltā ūdenī (bez baterijām) uz kādu stundu - izvelc ārā un atstāj sausā vietā uz dvieļa lai žūst uz hvz cik dienām (moš nedēļu) - nekādā gadījumā žāvēšanai nelietojam fēnus, sildītājus, radiatorus utml. daiktus

ja jāstrādā, es personīgi neķēmotos, bet pirktu jaunu un ar šo brīvos brīžos eksperimentētu

Atbildēt


from: [info]varmaaka
date: Maijs. 12., 2012 - 10:05 pm
#

2 varianti. Vai nu iegūglē 'typical mac user' un spied uz pirmās bildes vai arī jauc klavieri, cik vien var ārā un liec žāvēties. Detaļas, kur nav elektronika, protams, var apmazgāt kaut vai ar fairy. Shēmas gan ar spirtu tīrīt tikai un vienīgi. Žāvēt nozīmē patiešām žāvēt - vismaz diennakti uz sildītāja, kas arī pūš.

Atbildēt