« previous entry | next entry »
Nov. 5., 2011 | 11:47 am
posted by: jaranga in pajautaa

Nedaudz smieklīgi, bet kā izmazgāt kaķi? Pēdējo reizi, kad to centos darīt es tiku viscaur saskrāpēta un vannas istaba tika izārdita. Kaķim, ļoti nepatīk ūdens, nojaušot,ka tiek plānota "vanna" jau sāk ārdīties/iziet ārā un ilgi nenākt atpakaļ. Tā kā kaķis ir istabas iemītnieks,bet iet darīšanās ārā,tas tā sasāpējis jautājums,jo viņš ir izvandijies pa atkritumiem un visu ko citu,kas labi smaržo un man bail iedomāties kur viņš lien un guļ,kamēr es nēsmu :D

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {16}

varbūt nāra, varbūt taure

from: [info]sirena
date: Nov. 5., 2011 - 12:00 pm
#

kaķim bail 1. noslīkt 2. nosalt.
tādēļ, ņemam spaini un ielejam tajā tādu karstu ūdeni, kas pašam liekas pa karstu. ņem vērā, ka kaķa temperatūra ir augstāka kā cilvēka, tapēc aŗi karstāks ūdens. tad kaķi ieliek ar pakaļkājām pa priekšu ūdenī, tā ka galva ir no spaiņa laukā. negarantēju to ka viņš neskrāpēsies, bet panikai vajadzētu būt mazākai kā no vannas.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]jaranga
date: Nov. 5., 2011 - 12:56 pm
#

hum, bus japamegina ar to daudz siltako ūdeni. saubos,ka ar spaini tas joks ies cauri :D bet nu paldies, megjinasu. Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


meskaliins

from: [info]meskaliins
date: Nov. 5., 2011 - 12:35 pm
#

ieliec veļasmašīnā - viņai nesāp un viņu arī nevar izārdīt + vēl kaķīts nepaspēs nobīties, jo ūdens tiek padots pie aizvērtām durvīm ;)

Atbildēt | Diskusija


Entitious

from: [info]unknown_entity
date: Nov. 5., 2011 - 01:07 pm
#

to pašu iedomājos

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]baltais_zilonis
date: Nov. 5., 2011 - 12:42 pm
#

No manas pieredzes kaķim sākas panika tajā brīdī, kad viņu mēģina iebāzt ūdenī t.i vannā, bļodā utt. Tāpēc vienmēr mazgāju ar dušu. Tikai nevajag liet ar dušu pa tiešo uz galvas.
Ir mazgāts kaķis, kas pats sēž duša un ļauj lai viņu nomazgā un ir bijis arī tāds, kurš jātur. Tādā gadījumā iesaku mazgāt divatā - viens tur ķepas, otrs mazgā. Pēc tam ātri ietin dvielī, tā, ka kājas nepaliek ārā, citādi baigi skrāpē.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]jaranga
date: Nov. 5., 2011 - 12:55 pm
#

ne no dusas baidas ari, pedejo reizi,kad mazgaju to dariju ar svamiti lejot virsu udeni un berzot,tapat abgrieza man visu kajam gaisa un koda. otrs kakjis,ja sedeja dusa, nekustejas,tikai briesmigi kliedza, bet sitas.. ir mezonis.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]baltais_zilonis
date: Nov. 5., 2011 - 01:09 pm
#

nu, kā jau rakstīju - dažus kaķus ir vienkārši jātur ciet, kamēr nomazgā.

Atbildēt | Iepriekšējais


!

from: [info]jedritvai
date: Nov. 5., 2011 - 12:57 pm
#

cik zinu, vislabāk ir dušas kabīnē - ar aizvērtām durvīm, lai kaķim mazāka vēlme kaut kur mukt un sprukt. paņaudēs, bet samierināsies, pa sienu uz augšu diez vai skries.

Atbildēt


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Nov. 5., 2011 - 12:58 pm
#

Kādā veidā viņš tiek likts ūdenī? Vajadzētu vispirms ielikt sausā vannā vai dušā un tad pamazām liet virsū ūdeni. Jārēķinās gan, ka tik un tā mēģinās skrāpēt, ja šādas izklaies nepatīk; dzirdēju vilcienā vienu sievieti stāstām, ka viņas kaķene esot pa dušas stikla sienu uzrāpusies augšā, kaut tas fiziski it kā nav iespējams :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]divi_g
date: Nov. 5., 2011 - 01:05 pm
#

Mok pa savienojumu vietām, tur ir plastmasa.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]zannnch
date: Nov. 5., 2011 - 05:30 pm
#

ne pa tēmu, bet mums pazīstama strādā kā vets, un kad vedām savu suni pie viņas, kurai ir paniskas bailes kad viņai aiztiek nagus, tad viņa mūs mierināja ka lai neuztraucamies par "bojājumiem" jo ir kaķi pie viņas bijuši (bez īpašnieka, tie kurus strerilizē/kastrē un laiž atpakaļ) kas reāli tik tiešām arī pa griestiem ir staigājuši. Pa flīzēm uz augšu un aidā. Kaķiem nekas nav neiespējams :DD

Atbildēt | Iepriekšējais


pec

from: [info]pecuminjsh
date: Nov. 5., 2011 - 02:00 pm
#

Mans kaķis arī negrib mazgāties, kādreiz mazgājām duškabīnē, bet tagad vannā, notikumu secība ir vienāda - vajag divus cilvēkus.

Viens cilvēks ieliek kaķi vannā, kaķim jau sākas panika un viņš ķeras vannas malā ar priekšķepām, tātad viens cilvēks tur kaķi abām rokām - viena roka priekšgalā, otra pie punča (to grūti izskaidrot, bet domāju, ka, ja kaķis ir, tad pašsaprotami). Kaķa ķepiņas ir ieķērušās vannas malā, bet turētājs nodrošina, ka viņš nekur nevar aizmukt - kaķis ir stingri stāvošs uz vietas.

Tad otrs cilvēks pagriež ūdeni dušā (sākas kaķa panika, bet turētājs viņu notur) un ūdens tiek noregulēts uz krietni siltu.

Tad kaķi ar dušu saslapina (viscaur, izņemot galviņu), ūdeni aizgriež un ar kaķa ziepēm viņu mazgā. Kad ziepes kārtīgi sašūmētas, atkal atgriežam ūdeni, skalojam raudošo kaķi ārā. Kad noskalotas visas ziepes, nospiežam ūdeni. Mazgātājs paņem dvieli un ņem kaķim pie sevis (kaķis iekrampēsies ar nagiem, tāpēc jācenšas dvieli uzklāt sev, tad, kad kaķis ir rokās, tad ietīt viņu, lai nevar ļoti sāpīgi skrāpēt, rūpīgi jāsamīļo un jānes siltā vietiņā, jo tikko viņš ir ārā no vannas (vismaz mans, uzreiz ir ļoti nosalis). Noliekam siltajā vietā, maigi un prātīgi noslaukām un palaižām neapmierināto kaķi vaļā, viņš mazgāsies pats un žūs.

Tā vienmēr ir notikusi mūsu kaķa mazgāšana. Un visu laiku, protams, ar kaķi jārunā, jo saimnieka balss mazliet nomierina to, ka viss tomēr būs labi.
Nezinu, cik pareizi vai nepareizi, bet tā nu mēs darām.

Atbildēt


masha_nje_vasha

from: [info]masha_nje_vasha
date: Nov. 5., 2011 - 02:19 pm
#

ja kaķis nav radināts no mazotnes magāties,iesaku tagad nemocīt, bet nopirkt mazgājamās putas. Uzliek kaķim putas, tad noslauka ar salveti vai dvielīti. Tās nav lipīgas un kažokā paliekot nerada nekādas problēmas. Protams, daudz vairāk eko-bio ir parasts ūdens, bet nu man, piemēram, kaķītis ir vecs un ar vāju sirsniņu. Izvēlos nodarīt pēc iespējas mazāk stresa.

Atbildēt


mizantropei наплевать

from: [info]ledene_
date: Nov. 5., 2011 - 05:36 pm
#

Izmazgāt varētu būt nedaudz sarežģīti, bet nomazgāt - vienkāršākais ir duškabīnē palaist ūdeni, iemest kaķi iekšā un aizvērt duškabīnes durvis. Vienīgais, tas ir diezgan traumatiski kaķim. Savējo viena nomazgāt nevaru, nepieciešams, lai kāds viņu tur, otrs mazgā, cik ātri vien iespējams.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]twiggi
date: Nov. 5., 2011 - 08:54 pm
#

izklausās nežēlīgi!!!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mizantropei наплевать

from: [info]ledene_
date: Nov. 5., 2011 - 09:58 pm
#

neko darít :)

Atbildēt | Iepriekšējais