pajautaa

īpašumu lietas

« previous entry | next entry »
Okt. 13., 2011 | 03:55 pm
posted by: mufs in pajautaa

a ja nu kādam ir kāda ideja.

tātad. ir atgūtais zemesgabals (mums no tā ir 1/3 domājamā, 2/3 ne pārāk attapīgiem radiem) uz kura padomju laikos dzīvojās armija un sacēluši tur savus dzelzsbetona žogus un ēkas.
kaukādu brīdi privatizācijas aģentūra maksāja pat nomu - viņiem metrs no mājas uz mūsu zemes gabala. tagad šie no turienes izvākušies, tukšs un kluss klajumā. iekšā nekad neesam uz tā aizaugušā zemespleķa bijuši,jo vārti gan ir, bet no iekšpuses ar atslēgu.
pagāšnedēļ pienāca vēstule no vides uzraudzības jeb kāviņitursaucas - ka nav notīrīta iela. aizbraucām, jā, koku tur štāpeļiem. tas būtu štrunts, reizi nedēļā es varētu novākt, bet ja viņi sāks piesieties ziemā,ka sniegs jātīra - nu, sorri, es ar savu ielu jau netieku galā.
varētu jau pārdot, kaut gan šobrīd jau laikam tirgus neiet uz urrā + blakus tā pamestā armijas piecstāvene skatu neuzlabo.
bet sākumā gribētos tikt iekšā - tātad jautājums - vai es varu rāpties pāri,ja tā ir mana zeme - un nogriezt to ķēdi un uzlikt atslēgu no savas puses, vismaz lapu maisus varētu sastiept iekšā, varētu nobildēt un intereses pēc paskatīties vai kāds pirktu.
un otrs jautājums - ja to kārtot oficiāli - tikt iekšā - no kura gala ķerties klāt jeb tas bezcerīgi?

es nez,vai kāds kautko saprata. pašai nav baigi skaidrs nekas cits kā vien tas,ka ziemā varētu sanākt baigās ziepes. pietiek jau ar nodokli,kas jāmaksā, negribās vēl arī sodus. es jau saprotu tos blakusmājas iedzīvotājus, šmulīgi,ka viņi noslauka savas lapas un tad manējās virsū sapūš...

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

from: [info]unpy
date: Okt. 13., 2011 - 04:12 pm
#

Viss ir atkarīgs no tā, kam pieder uz zemesgabala sabūvētais īpašums un kādas ir līgumiskās attiecības ar šo īpašumu saimnieku.

Atbildēt | Diskusija


rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Okt. 13., 2011 - 04:16 pm
#

pieņemu,ka valstij. līgums par nomu bija ar privatizācijas aģentūru, bet man nav ne jausmas kā tas juridiski viss skaitās. viņi šobrīd maksā nomu 2 ls mēnesī :D
par māju .
a tās betona sienas,kas ir zemei apkārt, tās arī skaitās kā īpašums?

i feel so dumb , bet tiešām pat nesaprotu,no kura gala ķerties klāt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Okt. 13., 2011 - 04:19 pm
#

Man šķiet, ka te vajag ar pieredzējušu nekustamo īpašumu mākleri parunāt. Par velti tas nebūs, bet skaidrību ieviesīs.
Domāju, ka tur pietiekami daudz nianšu var būt, ko te cibā pat neiedomāsies ne pastāstīt, ne pavaicāt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Okt. 13., 2011 - 04:21 pm
#

oukei, tad nākamais jautājums - kur ņemt pieredzējušu nekustamo īpašumu mākleri?
jo kautko random sameklēt man nevelk, pārāk daudzās jomās šādi nācies aplauzties...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Petrovichs

from: [info]petrovichs
date: Okt. 14., 2011 - 08:45 am
#

Grūši man ieteikt :( Man viens ļoti labs paziņa ar to kādreiz nodarbojās, pat sava firma bija, bet kopš krīzes sākuma viņš ir pārkvalificējies un ar citām lietām maizei un sviestam pelna (aizdomas, ka desai arī), un neesmu viņam vaicājis, vai ar mākleru padarīšanām viņš vēl aktīvi nodarbojas.

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 13., 2011 - 04:40 pm
#

paskaties zg - tur jabūt ierakstam, ka uz zemesgabala atrodas citam piederošas ēkas un pēc ēku kadastra nr apskaties, kas ir īpašnieks. To var izdarīt caur, piemēram, swedbankas internetbanku. Maksas pakalpojums gan.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


rūsganais sprakšķis

from: [info]mufs
date: Okt. 13., 2011 - 05:01 pm
#

^%$*^%$!
vispirms no^%$*^% pa kadastru , sapiķoju un tad secināju,ka te nav īstā info, ka īstā ir zemesgrāmatā, ja vispār ir. tagad man griežas galva no visiem kadastrālajiem nodalījumiem un nesaprašanas, kas tad īsti ir kas....heeeelpppppp............pf!.....

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 15., 2011 - 07:36 pm
#

"ka īstā ir zemesgrāmatā, ja vispār ir" - nu par to jau arī rakstīju - "Paskaties zg" Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmatā caur internetbanku. Ja zemesgabals ir ierakstīts ZG, tad tur arī jāparādās ierakstam, ka uz zemesgabala atrodas citām personām piederoša ēka ar kadastra numuru tādu un tādu. Pēc ēkas kadastra numura tajā pašā ZG jāatrod ēkas nodalījums un jāapskatās tas - tur arī būs info par īpašniekiem. Laikam izklausās sarežģīti, bet tās ir divas darbības, kas kopā izmaksā ap piecīti.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Okt. 15., 2011 - 07:39 pm
#

papildus tam jāskatās nomas līgums (ja tāds ir). Ja nav, tad ar ēkas īpašniekiem vajadzētu tikt skaidrībā - vajadzētu noslēgt nomas līgumu, lai vismaz daļu no NĪN, ko maksājat par zemi, sedz + sakopj teritoriju (ietves). Tādā gadījumā, ja šāds nomas līgums būtu, tad varētu administratīvos sodus par teritorijas (ietvju) nesakopšanu pārfutbolēt nomniekiem.

Atbildēt | Iepriekšējais