« previous entry | next entry »
Maijs. 31., 2011 | 08:01 pm
posted by: virginia_rabbit in pajautaa
kā vislabāk gatavot vīngliemežus? laukos esot savairojušies tā, ka jau ložņā pa liedagu.
from: ravejsledzejs
date: Maijs. 31., 2011 - 08:08 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: virginia_rabbit
date: Maijs. 31., 2011 - 08:22 pm
#
gribētos viņus novest līdz mērcei, teiksim. kā attīra un noņem mājiņas.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ravejsledzejs
date: Jun. 1., 2011 - 09:11 am
#
vēl no LV sastopamajiem vīngliemežiem var lietot pārtikā dārza vīngliemezi:
vai birztalu vīngliemezi:
Atbildēt | Iepriekšējais
from: gorgona
date: Maijs. 31., 2011 - 08:27 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: virginia_rabbit
date: Maijs. 31., 2011 - 08:33 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: le_minga
date: Maijs. 31., 2011 - 08:39 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: dunkelheit
date: Maijs. 31., 2011 - 08:45 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: dunkelheit
date: Maijs. 31., 2011 - 08:52 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: virginia_rabbit
date: Maijs. 31., 2011 - 08:52 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zazazumm
date: Maijs. 31., 2011 - 09:00 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: sin
date: Maijs. 31., 2011 - 09:49 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: 15
date: Maijs. 31., 2011 - 10:03 pm
#
"Kā es to daru? Divas nedēļas gliemežus (vīngliemežus) turu miltos - tas nav vienkārši: katru vakaru tos individuali notīru, nomazgāju, tad uzberu plānu kārtiņu miltu, ielaižu tajos gliemežus, pārlieku ar mali, lai neaizmūk. Viņi tādā veidā attīrās, līdz no viņiem ārā nāk trauslas spiriņas - baltas kā nūdeles, kas uzreiz sabirst, paši gliemeži arī izskatās gaišāki. Tad lieku tos piena peldē, dienā mainu pienu reizes sešas, jo nedrīkst saskābt. Tad nu gan tie ir tik priecīgi kā kamieļi, kas piedzērušies. Viņi (ar azartu) izskatās īpaši veselīgi un jautri, gandrīz smejas. Un tad nāk skumjākais - es tos nogalinu. (..) Tātad, es tos attīru no gļotām, tad ar visiem vākiem - vārošā ūdenī ar garšvielām iekšā uz kādām 5 minūtēm. Kad tie padzisuši, uzmanīgi jāizņem no vākiem laukā, lai neirauj astītes, tad atliek pagatavot kā vien vēlies - a la Bourgogne, a la Provence.."
Atbildēt | Diskusija
from: virginia_rabbit
date: Maijs. 31., 2011 - 10:09 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: implozija
date: Maijs. 31., 2011 - 11:11 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais