pajautaa

« previous entry | next entry »
Jan. 2., 2011 | 02:45 pm
posted by: walkire in pajautaa

Jautājums tiem, kam bija smadzeņu satricinājums- kā jūs esat to dabūjuši? Vai ir jābūt tiešām vidēji smagai galvas traumai (kā to apraksta medicīnas grāmatās), vai iespējama situācija, kad mazliet atsit galvu - un, pašam par izbrīnu, konstatē satricinājumu?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {18}

vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Jan. 2., 2011 - 02:54 pm
#

var gadīties arī no it kā relatīvi neliela trieciena un no pamatīga blīkšķa nekā t.i. kā zvaigznes sastājas un pa kuru vietu trāpa

Atbildēt


rainbow-chaser

from: [info]kari
date: Jan. 2., 2011 - 02:54 pm
#

dabúju ar elkoni pa galvu :D man árste stástíja, ka tas ir atkarígs no katra cilvéka. var bút arí tá,ka ir slikta dúsha, galvassápes, bet rentgens neko neuzráda. tad ir bijis tuvu, bet gluzhi smadzenu satricinájums tas nav.

Atbildēt | Diskusija


x

from: [info]walkire
date: Jan. 2., 2011 - 03:00 pm
#

ceru, ka man ir tas otrais variants, kad bijis tuvu, bet nav,

Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


te

from: [info]te
date: Jan. 2., 2011 - 03:10 pm
#

Vislabāk tomēr atrādīties ārstam.
Pat ja satricinājums ir vieglā formā, neizguļot tāpat var dabūt visādus nevēlamus blakus(d)efektus vairāku gadu garumā.

Atbildēt | Iepriekšējais


astroīda

from: [info]bridget
date: Jan. 2., 2011 - 03:01 pm
#

nesenākais gadījums- no visas sirds uzlikos ar galvu uz skapīša stūra. likās,ka būs vnk puns, bet nākošajā dienā bija slikta dūša un galva plīsa pušu. ^^

Atbildēt


from: [info]dzeina
date: Jan. 2., 2011 - 03:07 pm
#

Iespējams ir viskas. Bet no pieredzes - ja ir smadzeņu satricinājums, noteikti komplektā nāk vemšana.

Atbildēt | Diskusija


te

from: [info]te
date: Jan. 2., 2011 - 03:08 pm
#

Ja ir viegls satricinājums, tad vemšana var arī nebūt.
Tomēr pagulēt vajadzētu

Atbildēt | Iepriekšējais


erbe mierplēsis

from: [info]sveetaa_seeta
date: Jan. 2., 2011 - 05:19 pm
#

vienreiz 10 gadu vecumā nolikos ar ar galvu pret betona grīdu, pārsitu galvu, konstatēja smadzeņu satricinājumu, bet nebija ne slikti, ne kaut kas sāpēja. bija jāguļ slimnīcā, kur visu laiku māsiņas piedāvāja izvemties, kaut arī to nemaz negribēju.

Atbildēt | Iepriekšējais


*

from: [info]inese_tk
date: Jan. 5., 2011 - 09:49 pm
#

es nojaucos ar riteni taisni ar galvu pa priekšu - diezgan nopietns satricinājums, lauzts deguns un vēl šis tad, bet no vemšanas un nelabas dūšas ne miņas.

Atbildēt | Iepriekšējais


mugursoma

from: [info]mugursoma
date: Jan. 2., 2011 - 03:19 pm
#

Apēd šokolādes tāfelīti. Palīdz. :)

Atbildēt | Diskusija


x

from: [info]walkire
date: Jan. 2., 2011 - 03:37 pm
#

fuj, šokolāde. :/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


mugursoma

from: [info]mugursoma
date: Jan. 2., 2011 - 03:38 pm
#

zāles nekad nav garšīgas :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Jan. 2., 2011 - 04:01 pm
#

man bija viens satricinaajums, kad galva nedaudz reiba, bet vareeja pieciest. tas bija aarzemees un es nevienam neteicu, jo bija bail, ka iespundees slimniicaa. gadus veelaak izkritu no shuupuljtiikla un it kaa stipri nesasitos, bet saacaas visaadi murgi un halucinaacijas un rentgens uzraadiija briesmiigu satricinaajumu ar komplikaacijaam. otrajaa reizee tik smagi bija, jo pirmais nebija aarsteets. atlabshana ilga 3 meeneshus, bet tikai veel peec 3 biju atkal riktiigi atpakalj formaa.

P.S. abi divi bez vemshanas

Atbildēt


from: [info]jaranga
date: Jan. 2., 2011 - 04:45 pm
#

Var būt gan no smagas trumas,gan no piemēram,pirms 5 gadiem esi sasitis galvu un šodien ieskrēji stenderē..un gatavs. Nav viens tādas sistēmas..cits pamatīgi atsit galvu nekā, citama tkal mazs puns un vis- jāguļ slimnīcā. Visprātīgāk ja ir aizdomas,ka varētu būt- ja ir miegainība,reiboņi,acis nereāģē kā parasti,vemšana, simpromi- visdažādākie ievērot miera stāvokli, guli, neskaties tv,nepiepūli acis, un sakontaktē savu ārstu.. savādāk šitādi viegli vai smagi satricinājumi pēc kāda laika sataisīs nesmukas problēmas un beigās nožēlosi,kapēc neko nedarīji.

Atbildēt


from: [info]banozitaa
date: Jan. 2., 2011 - 06:12 pm
#

Pērn snovojot vienkārši nokritu. Sākumā galva tā reiba, ka pāris minūtes redzēju tikai zvaigznītes. Lēnā garā norāpoju no kalna, aizvilkos uz kafūzi, tad zvaigznītes pārgāja. bet reiba vēljoprojām. Pēc 2dienām ārsts pateica, ka jāguļ mājās nedēļu, bet esot tikai viegls satricinājums.. o_0

Atbildēt


Runā lauki

from: [info]krokomots
date: Jan. 2., 2011 - 09:30 pm
#

vinreiz brālis mani pietesa, jo sabrucināju viņa sniega cietoksni. tad likās, ka pa griestiem varu staigāt no sāpēm, vemstījos arī kā nabags.

citreiz mani ar porolona klučiem prikola pēc nodauzīja klasesbiedri. tad tikai likās, ka smadzenes kustās un peld uz katra soļa, dakters lika dzert kaut kādu tur nootropilu.

Atbildēt


putns

from: [info]zubiite
date: Jan. 2., 2011 - 11:49 pm
#

2996. gadā uz gantenieka lidoju pāri velostūrei ar galvu preti zemi, tiku cauri ar vieglu smadzeņu satricinājumu, bija atslēgšanās un atmiņas zudumi īslaicīgi. 2010. gadā taisot datortomogrāfiju galvai viss ir bijis ļoti smuki. tajā lidojumā nebija slikta dūša un vemšana arī nē.

Atbildēt


tihe

from: [info]tihe
date: Jan. 3., 2011 - 02:55 pm
#

Mans smadzeņu satricinājums (pirms pāris gadiem) sākumā netika konstatēts: man veica pārbaudes gan Traumatoloģiskajā, kur man pateica, ka ir deformēts mugurkauls (jau iepriekš) un tādēļ varot būt sāpes galvā un reiboņi, vestibulārās sistēmas gļuki, un nekādu galvas vai muguras sasitumu vispār nekonstatēja, lai gan es teicu, ka trauma IR notikusi. Ieteica iegādāties kaut kādu muguras smēri, pasmērēt un ar laiku pāriešot.
Bet sākumā man patiešām galva nesāpēja, tikai sajūta acīs bija dīvaina, it kā skats peldētu, kā arī līdzsvars piekliboja. Un nekādīgi citādāk slikti arī nejutos.
Tad veselības centrā 1 man neiroloģe paziņoja, ka es fantazējot kaut ko, ka nekāda sasituma neesot bijis, ka es esot kaut kāda narkomāne, kurai tikai gribās pretsāpju zāles un nekāda īsta pamata sūdzēties man neesot. (!!!!????)
Trešā vieta - Rīgas 1.slimnīca, kur mani visu dienu nomocīja ar entajām pārbaudēm un konstatēja smagu smadzeņu satricinājumu, kakla skriemeļos arī kaut ko atrada (precīzi neatceros), kā arī traumētu mugurkaulu un iebāza slimnīcā uz mēnesi plus vēl pēc slimnīcas mēnesi gultas režīmā mājās plus nācās vēl ilgstoši (vairākus mēnešus pēc slimnīcas) špricēt pretsāpju ampulas pakaļā, jo galvassāpes mēdz būt ārprātīgas. Kā arī ap kaklu vajadzēja nēsāt "šinu" gandrīz pusgadu.

Tā kā lūk, kā var gadīties. Un ne vienmēr var paļauties uz ārstu slēdzieniem. :))

Atbildēt