pajautaa

« previous entry | next entry »
Dec. 27., 2010 | 09:38 pm
posted by: never_mind in pajautaa

ieteikumi kādām garšīgām un mazliet interesantākām svētku uzkodām, salātiem?
Ar mazliet interesantākām domāts ne rosols :)

Ideālā variantā - ātri uztaisāmi, bez ķēpīgas ēšanas, lai nav arī astronomiskās cenās (kaviārds, trifeles utt :D)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {20}

vilkate

from: [info]vilkate
date: Dec. 27., 2010 - 09:51 pm
#

Man patīk šāds salātu variants, garša tiešām interesanta: rupji sarīvē palielu, skābu ābolu un sajauc ar vārītām vai iz konserva nākušām baltajām pupiņām, lai daudzumā būtu ābols pret pupiņām apmēram 1:2, bet tas pēc gaumes. Piejauc mazliet skāba krējuma + tējkaroti mārrutku.

Atbildēt


Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Dec. 27., 2010 - 09:53 pm
#

sagriez mazos, pirkstos ērti paņemamos gabalos zaļus dārzeņus - burkānus, puķkāpostus un blakus mērces trauks, kura sataisīta pikanta salsas mērce. Darzeņus ņem, pamercē un bāž mutē. Ideāli meitenem, kuras uztraucas par figūru, un negrib pārrīties:)
Otrs variants:sadur uz zobbakstāmā:vīnoga, bree siera gabals, vai melone un siers, vai ābols un siers.

Atbildēt | Diskusija


kristīne

from: [info]faded
date: Dec. 27., 2010 - 10:03 pm
#

o, jā !!!

Atbildēt | Iepriekšējais


only after dark

from: [info]tvarj
date: Dec. 27., 2010 - 10:05 pm
#

mhm, man šitam ir visādas vairākas ņammīgas mērcīšu receptes. ja jautātājs gribēs - pastāstīšu. :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


h2o roze

from: [info]udensroze
date: Dec. 27., 2010 - 10:27 pm
#

pastasti :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


only after dark

from: [info]tvarj
date: Dec. 27., 2010 - 11:12 pm
#

karija meerce.
sk. kreejums + karija pulveris + citrona sula + saals + cukurs nedaudz

shitaa ir bezdieviigaa, bet noder tusinjos, kad nekas cits nav pa rokai - sk. kreejums + majoneeze + kechups. sev garshojoshaas proporcijaas.

nu un veel, protams vnk sk, kreejums + garšaugi + ķiploks un kāda universālā garšviela.

Atbildēt | Iepriekšējais


only after dark

from: [info]tvarj
date: Dec. 27., 2010 - 09:57 pm
#

lielais armēņu lavašs - sasmērē ar, piemēram, sieru dzintars un liek iekšā visu ko sirC kāro

Atbildēt | Diskusija


nxn

from: [info]nxn
date: Dec. 27., 2010 - 10:01 pm
#

ļoti garšīgi ir lasis iekšā, tad ņem dzintaru ar lasi

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


only after dark

from: [info]tvarj
date: Dec. 27., 2010 - 10:03 pm
#

vo! un es aizmirsu piebilst, ka viņš pēc tam jāsagriež :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


nxn

from: [info]nxn
date: Dec. 27., 2010 - 10:10 pm
#

nu ja un drusku japatur, lai ievelkās :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Inde

from: [info]auksts_entelekt
date: Dec. 27., 2010 - 10:02 pm
#

vēl var: ņem baltmaizes bageti, sagriež šķēlītēs un apgrauzdē. Viena traukā sarīvē svaigus, mīkstus tomatus, pieliek pec garšas sāli, iespiež caur spiedi kādu ķiploka daiviņu, un piepilina drusku olīveļū. Otra traukā ņem majonēzi, pielej drusku olīveļļas un arī iespiež ķiploku. Ed to visu pa gabaliņam apsmērējot ar abām mērcītēm. Tas ir ļoti iecienīts starteris Spānijas un Itālijas restorānos.

Atbildēt | Diskusija


nxn

from: [info]nxn
date: Dec. 27., 2010 - 10:09 pm
#

līdzīgi var bageti ik pa apm 2 cm iegriezt gandrīz līdz galam, un tad tur iegriezumos smērē iekšā sviestu, kam piejaukts ķiploks, zaļumi un rīvēts siers, un kas nu vēl gribās. to visu cepeškrāsnī pacep minutes 10 un liek galdā :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]_maardza_
date: Dec. 27., 2010 - 11:15 pm
#

+ 1 salātiem ar maizes grauzdiņu gabaliņiem. ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


neverklever

from: [info]neverklever
date: Dec. 27., 2010 - 10:10 pm
#

pēdējā laika interesantais salātu atklājums:

rukolas salātu lapiņas (rimčikā tādos safasētos maisiņos ir)(negriež)
sagriezts apelsīns x2 (tā, ka vienu daiviņu griež us pusēm- tik lielos gabalos)
divi/trīs avokado (atkarībā no tā cik sātīgi grib) (sagriezti šķēlītēs)
sauja apgrauzdētu ciedru riekstu

mērcīte salātiem taisās no jebkādas eļļa (ideāli valriekstu), biš citronu sulas, biš ābolu etiķa, sāls, pipariem, un pūdercukura ko visu jauc atsevišķā bļodiņā visu laiku garšojot un cenšoties pēc savas gaumes uztapināt

Atbildēt


nxn

from: [info]nxn
date: Dec. 27., 2010 - 10:19 pm
#

vēl zacenei var taisīt pildītus šampinjonus (liek iekšā principā, ko grib- pamatā sasmalcināti kātiņi plus svaigais siers plus garšvielas and co (piem majo vai sasmalcinata salami utt.) un smērē iekšā un, ja vēlas, pa virsu plānu šķēlīti bekona.
vai kabac īšus (sīks nosauca par viltotām sēnēm)- sagriež apm. 1-2 cm biezas sķēles, virsū maltās gaļas masa (kā kotletēm, tik bik pikantāka), tad plāna šķēle tomāta, sāls un šķēle siera. cep minūtes 30.

Atbildēt


nxn

from: [info]nxn
date: Dec. 27., 2010 - 10:22 pm
#

es aizrāvos :)
fiksi sacep vistu akniņas (attīrītas no cīpslām), satin bekona šķēlītēs un sasprauž ar zobu bakstāmo (koka), tad cepeškrāsnī, kamēr bekons sacepies.

Atbildēt | Diskusija


nxn

from: [info]nxn
date: Dec. 27., 2010 - 10:23 pm
#

un avokado salāti- avokado plus vārīta ola, pipari un majo. uz 2 avokado kādas 3 olas.

Atbildēt | Iepriekšējais


nevermind

from: [info]never_mind
date: Dec. 27., 2010 - 10:37 pm
#

super, paldies :)

Atbildēt | Diskusija


asns

from: [info]ho_tai
date: Dec. 28., 2010 - 12:21 am
#

Es noperku gatavu kartaino miklu un uzcepu fiksus pirādziņus, piemēram, ar sieru, olu un maķenīt spinātiem. Vai karstās maizītes, kur sastāvdaļas ir apcepta malta gaļa+ sīpoli, siers+ jēla ola, paprika, kečups, marinēti gurķi un oregano.

Atbildēt | Iepriekšējais


Amēlija ir mans kaķis

from: [info]pneimonija
date: Dec. 28., 2010 - 12:45 pm
#

mans ātrais, lētais variants - sadrupina Rolton sausās zupiņas, sarīvē burkānus un sajauc kopā ar majonēzi un garšvielām un atļauj ievilkties (parasti atstāju uz nakti). var ēst tāpat, pildīt mazajos groziņos vai tīt iekšā lavašā (parasti ņemu 3 roltonus un 2 - 3 vidēja lieluma burkānus)

Atbildēt