pajautaa

zobs

« previous entry | next entry »
Dec. 7., 2010 | 04:52 pm
posted by: thegoat in pajautaa

labsvakar,

manā ielā svētki - jāizravē gudrības zobs, kurš jau nedēļu pretīgi sāp, pampst un citādi bojā manu dzīvi (un ēdienkarti). Jautājums tāds - kur šo procedūru veic vislabāk un salīdzinoši lēti, un kā tas vispār notiek? Internetā salasījos tādus šausmu stāstus, ka tagad sagaidu 2 nedēļu šķidrās paikas diētu un nemitīgu pretsāpeņu rīšanu.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

from: [info]zelda_lii
date: Dec. 7., 2010 - 05:02 pm
#

Manai meitai toi ņēma ārā Dizrciemas ielas stomoatoloģiskajā poliklīnikā. BIja ieauguši nepareizi, tāpēc t'abija minioperācija - ar riktīgu atsāpināšanu, nekas neesot sāpējis, tikai ne pārāk patīkami, protams. Pēc tam ir pretsāpju tabletes dienu vai divas un , nu jā, uz nedēļu ir satūcis vaigs un pirmās 2-3 dienas labāk kartupeļu biezputru un jogurtu ēst.

Atbildēt


from: [info]zero_weirdness
date: Dec. 7., 2010 - 05:05 pm
#

trakāk ir, kamēr viņš tev ir mutē!
Stomatoloģijas centrā, jā, tur ir ļoti labi!
to diētu var paciest, zobu sāpes nevar!

Atbildēt


from: [info]po
date: Dec. 7., 2010 - 05:05 pm
#

Savulaik, rāvu dzirciema ielā pie kāda daktera, kura uzvārdu nespēju pareizi atcerēties, kkas uz S. burta. Procedūras sarežģītība atkarīga no zoba leņķa, aizsniedzamības. Mans bija bezmaz horizontāls - grieza, urba, izurķēja, aizšuva. Kāda nedēļa uz peinkilleriem, sāpoša galva, sūdīgs garastāvoklis. Ēst ar otru pusi it kā varēja laikam, bet tā uzmanīgi, lai neiesaistītu procesā rētu.
Pati raušana ir bez sāpēm - anestēzija mūsdienās ir zašibisj.
Īsāk sakot - nebaidies! Diezgan īzī tas ir. Un lēti bija pirms tiem vairākajiem gadiem. Daži lati.

Atbildēt


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Dec. 7., 2010 - 05:06 pm
#

Stomotoloģijas institūtā, Pārdaugavā. Procedūra diezgan vienkārša: iešpricē, izrauj, ja vajag sašuj, aizbāž marles gabalu aiz vaiga un vari iet mājās. Pēc tam 2 dienas varbūt ir mazliet grūti, bet es jau nākamajā dienā ēdu normāli un veselās puses. Man rāva divas reizes, abās pa 2 zobiem.

Atbildēt


Sīkzvērs

from: [info]thegoat
date: Dec. 7., 2010 - 05:09 pm
#

Man pat laikam nav nekas komplicēts, abi augšējie iznāca taisni un tikai bik paniezēja, bet apakšējas vnk galina nost. It kā aug normālā leņķī, bet kaut kas nav labi ar viņu, jo sāp kā nelabais visu laiku

Tai Dzirciemā uz pierakstu vai jāstāv ar savu sāpi garā rindā? :D

Atbildēt | Diskusija


mākonis debesīs

from: [info]negaisiic
date: Dec. 7., 2010 - 05:21 pm
#

apakšējie parasti kkā vairāk pamanās tos pārējos stumdīt, un arī tādēļ var sāpēt, tāpēc derētu vispirms palūkoties, vai tad tiešām uzreiz ir jāmet šis laukā, jeb var tur ko pabīdīt un pēc tam dzīvot tik nost.
Man arī augšējie tā pa smuko iznāca, bet apakšējais stūma pārējos tā, ka tie trīs blakus arī sāpēja!

Atbildēt | Iepriekšējais


brr

from: [info]brr
date: Dec. 7., 2010 - 05:26 pm
#

Vieglāk būs uzzvanīt un pajautāt; ja ierodies, kā akūts klients uzreiz varbūt izņems. Bet liela izvēle nav, šķiet, ka tā ir vienīgā vieta Rīgā, kur to dara. Sanāca kādi pārdesmit lati par vienu zobu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Sīkzvērs

from: [info]thegoat
date: Dec. 7., 2010 - 06:48 pm
#

Nāksies jau, jo ir aizdomas, ka šams ir sācis strutot ar, vismaz tāda nejauka aizdoma par to ir, pārējos zobus pārāk it kā nespiež, bet sāp visapkārt vaigs un smaganas

Atbildēt | Iepriekšējais


annāputra

from: [info]sivns_sniegaa
date: Dec. 7., 2010 - 07:11 pm
#

savus divus rāvu Sirowā, arī auga galīgi šķībi. process nepatīkams, bet nesāpīgs. Abas reizes galīgi slikti bija tikai tajā pašā dienā, nākamajā saēdas tabletes un jau esi gan darbspējīgs, gan ēstspējīgs. Pie otrā zoba gan uzpapma vaigs, bet tas pēc divām dienām pārgāja. tikai vēlāk kā pēc ziluma parādījās dzeltens pleķis uz zoda :D
bet sirowā ir dārgi.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]kalnietis
date: Dec. 7., 2010 - 08:05 pm
#

cik tas ir dārgi? nu vismaz aptuveni...

Atbildēt | Iepriekšējais


Idioteque

from: [info]schiz
date: Dec. 7., 2010 - 08:43 pm
#

man pašai ar šis aktuāli, zobārste pati nerauj, sūta uz stomatolo'ģijas institūtu, viņas kabinetā cena apm 35 ls, tajā institutā vai kur, ai, tagad neatveros, kkur bija ap 60 laikam, rakstīts bija ka atkarībā no sarežģitības.
:/

Atbildēt


from: [info]5_l_medus
date: Dec. 7., 2010 - 08:50 pm
#

es rāvu Rīgas zobērstniecībā uz Blaumaņa ielas, jo tur eju pie zobārstes. Iepotēja anestēziju, atvēru muti, pāris sekundes kaut ko padarīja un pavisam mierīgi sāka kārtot savus instrumentus. Mēģināju izšļupstēt jautājumu - kad tad sāks vilkt to zobu ārā? Dakterīte pasmējās un parādīja manu gudrības zobu :) izrādījās, ka šamais tikai uz paša galiņa turējies. Rāvu laukā, jo pārāk bieži kodu vaigā:) tas bija augšējais.

Atbildēt


10punkts15

from: [info]10punkts15
date: Dec. 8., 2010 - 12:43 am
#

Man šī problēma skāra pirms nedēļas. Darīju to Dziciema ielas Stomotoloģijas institūtā. Ar dubulto atsāpināšanu nejutu itin neko, bet par to es arī vairāk maksāju. Zobārste bija dievīgi jauka un saprotoša. Samaksāju 33ls (bez pvn).

Atbildēt