pajautaa

ūdens

« previous entry | next entry »
Nov. 22., 2010 | 09:26 pm
posted by: flitta in pajautaa

Pēc kāda principa tiek aprēķināts patērētā ūdens daudzums, ja netiek nolasīti skaitītāja rādījumi? Tiek rēķināts vidējais patēriņš par ko...par mājas vidējo patērēto ūdens daudzumu? Tās lapiņas nekad vēl neesmu metusi, bet tagad sāku domāt - varbūt ir vērts? Dzīvoklī ir pierakstīts viens cilvēks, bet dzīvo divi, kas diezgan ar ūdeni "laistās". Tagad domāju - vai būšu ieguvēja vai zaudētāja, sākot mest tās lapiņas? Varbūt kāds pie reizes var pateikt kāds ir ūdens tarifs par kubikmetru? Paldies. :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

par tām ūdens lapiņām

from: [info]zelda_lii
date: Nov. 22., 2010 - 09:42 pm
#

Es ar periodiski nemetu - bet ir pārbaudīts, salīdzinot ar brīžiem, kad metu: uzskait'ti tos ciparus un mets lapiņas sanāk LĒTĀK. Man ar pierakstīti 2, bet dušojas pamatīgi 3. Namu pārvalde uz savu roku sarēķina dārgāk - nekā tad, kad mēs dušojamies un es saskaitu to visu. Ja haoss - vajag vnk aiziet uz to jo&&^# namu pārvaldi un pateikt: sori, neko nesaprotu, gribu sākt jaunu skaistu dzīvi, kas man tagad jādara?

Atbildēt


anta

from: [info]softdb
date: Nov. 22., 2010 - 09:43 pm
#

Man rēķinā rakstits, ka tādā gadījumā piestāda vidējo aprēķinu par pēdējiem trim mēnešiem. Un maksā laikam Ls 0,871.

Atbildēt


from: [info]sursurs
date: Nov. 22., 2010 - 09:44 pm
#

par kubmitru vismaz ķengaragā LVL 0.87 (aukstajam)

karstajam kā kuru mēnesi - citreiz ~2ls par 1m3, pag-mēnes bija ~4ls par 1m3..

vai tad tev rēķinā neparādās, cik m3 sarēķināti? šķiet, ja vispār nemeta, varēja viņi rēķināt 10m3 mēnesī uz cilvēku vai kkā tā. Man vienai teiksim aukstais iziet 2-3 m3 mēnesī tikai, karstais 1-2m3..

bet labāk apskaties, kas tev iepriekšējos rēķinos raxtīts :)

Atbildēt | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Nov. 22., 2010 - 10:22 pm
#

Mēģinu iebraukt... Kā tiek rēķināts - tiek saskaitīti abi patērētie (aukstais+karstais) daudzumi (m3) un tā ir summa par ūdeni, kanalizāciju un tad vēl tiek pieskaitīta [summa par petērēto karstā ūdens m3 daudzumu] x [uzsildīšanas cena]? Sanāk, ka par karsto ūdeni maksā dubultā - gan par patērēto ūdeni plus vēl par uzsildīšanu? Un kas pie joda ir ūdens patēriņa korekcija (tā sasniedz pusi no mana personīgā ūdens patēriņa!!) ??

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Nov. 22., 2010 - 10:38 pm
#

par ūdeni kā tādu tiek maksāts rīgas ūdenim, proti, tas piegādā aukstu ūdeni līdz ēkai un pēc tam savāc kanalizācijas notekūdeņus. par to tiek rēķināts ls 0,871/m3 (mūsu ēkas gadījumā). bet lai iegūtu silto ūdeni, no rīgas siltuma tiek saņemts siltumnesējs, kas katras ēkas siltummezglā uzsilda rīgas ūdens piegādāto auksto ūdeni. tādēļ sanāk par silto maksu it kā dubultā maksa - viena cena rīgas ūdenim un otra rīgas siltumam.
ūdens patēriņa korekcija ir tas, ka pat, ja visos dzīvokļos būtu perfekti ūdens skaitītāji, vienmēr ēkas kopējais skaitītājs uzrāda lielāku ciparu, nekā dzīvokļu rādījumu summa (tas esot ar fiziku saistīts). bet parasti jau ir ne tik perfekti skaitītāji un tad nu starpība starp ūdens skaitītājiem un ēkas kopējo ūdens skaitītāja rādījumu ir diezgan un to sadala proporcionāli katra patērētā ūdens daudzumam.

Atbildēt | Iepriekšējais


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Nov. 22., 2010 - 10:09 pm
#

es rēķinu mūsu 10 dzīvokļu mājai šīs lietas. katrā ziņā tie, kam nav skaitītāji vai nemet lapiņas maksā vairāk, jo pārējie maksā pēc patērētā, bet tie maksā par visu pārējo atlikumu, sadalītu uz personām.

cena ir kā jau iepriekš minēts - ls 0,87/m3 patērētajam ūdenim, plus vēl siltajam jāmaksā klāt par tā uzsildīšanu ~ ls 2,6-3,5/m3 atkarībā no siltumenerģijas patēriņa konkrētajā mēnesī šim nolūkam.

Atbildēt | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Nov. 22., 2010 - 10:32 pm
#

Pamazām sāku iebraukt. Izrēķināju - mans teorētiskais patēriņš ir līdzīgs tam, kas ir tai rēķinā, lai arī nemetu lapiņas. Vispār, es gribētu sākt mest tās lapiņas, jo tas iespējams kaut kad man būtu izdevīgi (nu, ja kādu mēnesi neviena nav mājās un ūdeni nepatērē). Tikai tagad man tāda situācija - skatos, ka tai rēķinā (nu tur kaut kādas tabuliņas rēķina apakšā) uzrādās daudz mazāki cipari (atškirās par 58 vienībām) kā tas ir šobrīd. Pieņemu, ka šeit tās lapiņas savus 5 gadus točna nav mestas, jo īpašnieks ir kāds ārzemnieks, kas šo dzīvokli izīrē un nekad pats nav dzīvojis šeit. Tā kā es šo dzīvokli nesen sāku īrēt, tad sanāk, ka ja šomēnes iemetīšu lapiņu, tad man nākamajā mēnesī liks maksāt par šīm 58 vieībām (mī un žē - tie ir 50 LS!). Laikam nav nekādas jēgas tomēr mest tās lapiņas, vai ne? :(

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Nov. 22., 2010 - 10:43 pm
#

nu tu vari it kā izsaukt pārvaldnieku, lai pierādītu, ka tu esi saņēmusi 'mantojumā' konkrētus skaitītāja rādījumus. vēl vari uzlikt jaunus (tb atjaunotus) ūdens skaitītājus (laikam kādi ls 8,- gb), iesniegt tad jaunos ciparus pārvaldniekam un sākt jaunu, skaistu dzīvi. :) ir namu pārvaldes kas ļoti strikti skatās, lai ik pa tiem noteiktajiem (laikam kādiem 4) gadiem tiek nomainīti ūdens skaitītāji, tā kā var nākties tik un tā kādreiz to darīt. skaitītājam vispār ir virsū rakstīts datums, līdz kuram tas skaitās derīgs.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Nov. 22., 2010 - 10:50 pm
#

a kā es tam pārvaldniekam pierādīšu? Man ir pierakstīti tās dienas rādītāji, kas bija tad, kad es ievācos un tagad pēc mēneša esmu aprēķinājusi, ka esmu iztērējusi 3 kubus ausktā ūdens. Nu, es tam pārvaldniekam to visu izstāstīšu - un viņš mani pasūtīs, sakot, lai tiešais īpašnieks samaksā par to, ko nav samaksāts. Kaut gan - teorētiski par to taču jābūt samaksātam, jo ir taču tas pārrēķins, vai ne, ko maksā visi, vai ne?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Nov. 23., 2010 - 08:56 pm
#

tev tiešām rēķinā uzrādās kaut kādi konkrēti skaitītāju rādījumi, ja tik ilgi nekas nav ticis iesniegts? bet nu jā, man grūti prognozēt pārvaldnieka rīcību. katrā ziņā visi viņa piestādītie rēķini par ūdeni līdz šim samaksāti..

Atbildēt | Iepriekšējais


Mis Ciba 2006.

from: [info]laukuroze
date: Nov. 23., 2010 - 09:07 am
#

vai tavs namu apsaimniekotājs nepiedāvā rēķinu rādījumus ierakstīt internetā?
Kuzemes namiem tāda iespēja jau ir ļoti ilgi.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]digna
date: Nov. 23., 2010 - 02:24 pm
#

Ir vērts, vismaz mums tā sanāk. Ja pareizi saprotu, no kopējā mājās (vai kāpņutelpas?) patēriņa noņem nost tos nolasītos rādījumus un atlikumu kaut kā sadala uz dzīvokļiem.

Atbildēt