pajautaa

ūdens

« previous entry | next entry »
Nov. 22., 2010 | 09:26 pm
posted by: flitta in pajautaa

Pēc kāda principa tiek aprēķināts patērētā ūdens daudzums, ja netiek nolasīti skaitītāja rādījumi? Tiek rēķināts vidējais patēriņš par ko...par mājas vidējo patērēto ūdens daudzumu? Tās lapiņas nekad vēl neesmu metusi, bet tagad sāku domāt - varbūt ir vērts? Dzīvoklī ir pierakstīts viens cilvēks, bet dzīvo divi, kas diezgan ar ūdeni "laistās". Tagad domāju - vai būšu ieguvēja vai zaudētāja, sākot mest tās lapiņas? Varbūt kāds pie reizes var pateikt kāds ir ūdens tarifs par kubikmetru? Paldies. :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

from: [info]sursurs
date: Nov. 22., 2010 - 09:44 pm
#

par kubmitru vismaz ķengaragā LVL 0.87 (aukstajam)

karstajam kā kuru mēnesi - citreiz ~2ls par 1m3, pag-mēnes bija ~4ls par 1m3..

vai tad tev rēķinā neparādās, cik m3 sarēķināti? šķiet, ja vispār nemeta, varēja viņi rēķināt 10m3 mēnesī uz cilvēku vai kkā tā. Man vienai teiksim aukstais iziet 2-3 m3 mēnesī tikai, karstais 1-2m3..

bet labāk apskaties, kas tev iepriekšējos rēķinos raxtīts :)

Atbildēt | Diskusija


flitta

from: [info]flitta
date: Nov. 22., 2010 - 10:22 pm
#

Mēģinu iebraukt... Kā tiek rēķināts - tiek saskaitīti abi patērētie (aukstais+karstais) daudzumi (m3) un tā ir summa par ūdeni, kanalizāciju un tad vēl tiek pieskaitīta [summa par petērēto karstā ūdens m3 daudzumu] x [uzsildīšanas cena]? Sanāk, ka par karsto ūdeni maksā dubultā - gan par patērēto ūdeni plus vēl par uzsildīšanu? Un kas pie joda ir ūdens patēriņa korekcija (tā sasniedz pusi no mana personīgā ūdens patēriņa!!) ??

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Nov. 22., 2010 - 10:38 pm
#

par ūdeni kā tādu tiek maksāts rīgas ūdenim, proti, tas piegādā aukstu ūdeni līdz ēkai un pēc tam savāc kanalizācijas notekūdeņus. par to tiek rēķināts ls 0,871/m3 (mūsu ēkas gadījumā). bet lai iegūtu silto ūdeni, no rīgas siltuma tiek saņemts siltumnesējs, kas katras ēkas siltummezglā uzsilda rīgas ūdens piegādāto auksto ūdeni. tādēļ sanāk par silto maksu it kā dubultā maksa - viena cena rīgas ūdenim un otra rīgas siltumam.
ūdens patēriņa korekcija ir tas, ka pat, ja visos dzīvokļos būtu perfekti ūdens skaitītāji, vienmēr ēkas kopējais skaitītājs uzrāda lielāku ciparu, nekā dzīvokļu rādījumu summa (tas esot ar fiziku saistīts). bet parasti jau ir ne tik perfekti skaitītāji un tad nu starpība starp ūdens skaitītājiem un ēkas kopējo ūdens skaitītāja rādījumu ir diezgan un to sadala proporcionāli katra patērētā ūdens daudzumam.

Atbildēt | Iepriekšējais