pajautaa

Baklažāni

« previous entry | next entry »
Jun. 9., 2010 | 05:11 pm
posted by: nausee in pajautaa

Laba diena!

Varbūt kādam zināma kāda garšīga un vēlams vienkārša recepte, kā pagatavot baklažānus?

Paldies iepriekš...

P.S.Nederēs tādas, kur izmantojama cepeškrāsns, jo pašlaik mājās tāda nav atrodama. :) :(

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {9}

the casual unintellinget

from: [info]casiopea
date: Jun. 9., 2010 - 05:29 pm
#

visvienkarshakais kas ienak prátá ir

tomáti baklazáni burkáni un sípoli, visu sagriez strémelés un sacep uz pannas piejauc ja vélas klát malto galju sáli un piparus un iemaisa vakardienas makaronus un rísus.

Atbildēt | Diskusija


dominika

from: [info]dominika
date: Jun. 9., 2010 - 05:40 pm
#

jā, šitā baigi elementāri un baigi garšīgi!

Atbildēt | Iepriekšējais


lampiņa

from: [info]dzhindzhera
date: Jun. 9., 2010 - 05:43 pm
#

baklažānu sagriež gareniskās šķēlēs (apmēram pirskta resnumā) apkaisa ar sāli, lai notek sula (kādas minūtes 30 jāpatur)
apcep uz pannas, vislabāk olīveļļā, un noliek kaut kur notecināties (es parasti lieku uz papīra dvieļa)
nu un tad var izpausties - viskautko saliek starp šķēlēm - tomāti, siers, sīpoli, šķēlītes apcepti cukini (bet pavisam maziņi), neaizmirsti baziliku! un tad to baklažānu kārtojumu uzliek uz pannas un minūtes 10 pacep, lai siers izkūst.

vēl var baklažānu sagriezt kubiņos (nu tādos 2x2) apkaisa ar sāli, lai notek šķidrums. pa to laiku jāuzvāra makaroni. mozzarellas sieru sagriež kubiņos, tomātus (var arī vēl pielikt papriku) sagriež tāpat kubiņos, pierīvē ķiploku, un tad to visu samaisa ar izvārītiem makaroniem.

Atbildēt


dominika

from: [info]dominika
date: Jun. 9., 2010 - 05:43 pm
#

es parasti vienkārši apcepu gabaliņos sagrieztus kopā ar to, kas nu kuro reizi mājā ir - burkāniem, sīpoliem, tomētiem, kukurūzu no bundžas, kartupeļiem, brokoļiem... ja grib smalkāk, var apcept un pēc tam iemaisīt atsevišķi uzvārītos rīsos vai kuskusā (tad kartupeļus, protams, nelieto)

Atbildēt


Ervīns

from: [info]freakart
date: Jun. 9., 2010 - 06:27 pm
#

sagriež plānās šķēlēs (5mm) apcepj uz pannas no abām pusēm, eļļu liekot maz. sarīvē sieru ar ķiploku, burkānu, majonēzi un liek uz šķēlēm. vāku pannai pa virsu lai siers sakūst, var arī iešmaukt žāvētu gaļas šķēli pa vidu.

nav īsti otrais ēdiens, bet garda un sātīga uzkoda gan sanāk.

Atbildēt | Diskusija


kreiza

from: [info]kreiza
date: Jun. 9., 2010 - 07:21 pm
#

Līdzīgi... Tikai uz katra gabaliņa tomātu šķēlīti pa virsu un ar sieru pārkaisa :)

Atbildēt | Iepriekšējais


Runā lauki

from: [info]krokomots
date: Jun. 10., 2010 - 12:14 am
#

zinu, ka offtopic - bet baklažāni paši par sevi ir šaušalīgi pretīgi... jak.

:)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]hessin
date: Jun. 10., 2010 - 10:24 pm
#

kā kuram, kā kuram ..

Atbildēt | Iepriekšējais


nausee

from: [info]nausee
date: Jun. 11., 2010 - 01:28 pm
#

Nja, varbūt ka ne gluži šaušalīgi pretīgi, bet es arī tos vienus pašus ēst nepieteiktos... :D

Atbildēt | Iepriekšējais