pajautaa

Kompensācija

« previous entry | next entry »
Apr. 7., 2010 | 04:08 pm
posted by: degeneralis in pajautaa

Situācija:
Janvārī ievācāmies īres dzīvoklī. Sakarā ar atkusni, mums februārī applūda dzīvoklis - bojā gāja dzīvojamās istabas paklājs, viens dīvāns arī tika apskādēts, un ja nebūtu laimējies (strādāju no mājām vienu pirmdienu), visa datortehnika arī būtu gājusi pa pieskari. Rezultātā mēs to istabu neapdzīvojām 3-4 nedēļas, un kādu nedēļu regulāri bēniņos mainījām ūdensspaiņus (lai netecētu vēl vairāk un lai kaut cik glābtu griestus/sienas). Tagad mūsu griesti izskatās nožēlojami, dzīvojamās istabas sienas (kuras mēs, pirms janvārī ievācāmies, nokrāsojām) tāpat. Šī situācija radās, jo jumta remonts (jumtu remontēja kaut kad pirms n gadiem, kad vēl tur nedzīvojām), acīmredzot, netika veikts kvalitatīvi. Vēl pie tam, mums solīja zemus komunālos, bet komunālo summa sanāk kādas trīs reizes lielāka, nekā mums teica, ka būs.

Jautājums:
Cik liela atlaide no īres, jūsuprāt, mums pienāktos?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

Master of Disaster

from: [info]krazuu
date: Apr. 7., 2010 - 04:12 pm
#

manuprāt nekas tur nepienākas. ja ir apdrošināts viss, tad pienāktos varbūt. tb vajag parasto apdrošināšanu + varbūt civiltiesisko un + vēl iedzīves apdrošināšanu. imho.

Atbildēt | Diskusija


Andris

from: [info]degeneralis
date: Apr. 7., 2010 - 04:13 pm
#

Runa ir par īres dzīvokli. Palaboju savu ierakstu, lai tas uzreiz būtu skaidrs.

Atbildēt | Iepriekšējais


--

from: [info]ripp
date: Apr. 7., 2010 - 04:14 pm
#

tobiš, tīri cilvēciski, paši vainīgi, ka izīrētais dzīvoklis realitātē izrādījies sliktāks, nekā mums to stāstīja un paši vainīgi ja mums apsaimniekotāju netiešās vainas dēļ ir materiāli un morāli zaudējumi?

sacīt jāsaka, prieks dzīvot telpās, ko pats esi savedis kārtībā un tagad izskatās pēc pusbomžu mitekļa, ir krietni jo krietni samazinājies.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


red_devil

from: [info]red_devil
date: Apr. 7., 2010 - 04:22 pm
#

man domāt, ka nekādu kompensāciju neiegūsi, jooo mums ir ļoti līdzīga situācija, ne gan ar plūdiem saistīta, bet ar citām sadzīviskām lietām + atslēgs karstais ūdens līdz nākamajai apkures sezonas uzsākšanai - protams, par to nebrīdināja ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Apr. 7., 2010 - 04:24 pm
#

nu, mums nav mega māja un tās lielais pārvaldnieks. dzīvojam nelielā koka mājā. ar pārvaldnieku diezgan personiska saskarsme.
nelielu atlaidīti tā kā esam ieguvuši, bet mūsuprāt tā ir daudz par mazu. nekādus miljonus jau grābt negribam. bet dabūt kaut cik taisnīgu atlaidi gan. jautājums ir - kas ir taisnīga atmaksa šajā gadījumā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


red_devil

from: [info]red_devil
date: Apr. 7., 2010 - 04:30 pm
#

vismaz dabūjāt kko ;)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]komeeta_naak
date: Apr. 7., 2010 - 04:48 pm
#

liela (50+ procenti)

Atbildēt


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Apr. 7., 2010 - 04:55 pm
#

liela [un tas nekas, ka nav oficiāli norunāts; ar cilvēkiem var vienoties, uz cilvēkiem var uzbrēkt; mēģināts nav zaudēts].

es arī teiktu, ka kādi 50 procenti.

Atbildēt | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Apr. 7., 2010 - 05:04 pm
#

bet nu runa iet par vienreizējo vai ne?
mēs vispār gribējām lai atlaiž 1-3 parādmēnešmaksas, kas mums ir, bet tas ko viņi mums piedāvā ir 25 ls.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Ūūlę

from: [info]chimera
date: Apr. 7., 2010 - 05:05 pm
#

es it kā biju domājusi vienreizējo.

bet, ja nav nekāda konkrēta papīru, kas to visu regulē, nekādas konkrētas vienošanās [īres līgumā nekas nav runāts par zaudējumu kompensācijām utml?], tad var mēģināt vienoties... visādi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Apr. 7., 2010 - 05:10 pm
#

mēs arī bijām domājuši vienreizējo :)

Atbildēt | Iepriekšējais


--

from: [info]ripp
date: Apr. 7., 2010 - 05:05 pm
#

nav gan tā ka mēs nemaksājam īri. ievācoties sarunājām maksāšanas grafiku, saskaņā ar kuru daļa no pirmo trīs mēnešu maksas tiek pārcelta uz nākošajiem trīs mēnešiem.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]petro
date: Apr. 7., 2010 - 11:15 pm
#

Es varētu piedāvāt uzskatīt, ka jūs saimniekam vispār neko neesat parādā un ka viņam būtu jābūt pateicīgam, ka par tiem mēnešiem kurus nodzīvojāt jau esat samaksājuši savedot dzīvokli kārtībā un samaksādami komunālos (es sapratu, ka 3X lielākus nekā iepriekš atrunāts)tai pat laikā paši paciešot diezgan necilvēcīgas neērtības visu pēdējo mēnesi. Vispār jau gribēt var daudz ko, bet dabūt tikai tik, cik pašiem pietiek drosmes paņemt.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]atis
date: Apr. 7., 2010 - 06:15 pm
#

Lielāka kā 25Ls noteikti. Es nemaksātu īri vispār līdz viņi visu sakopj līdz sākuma stāvoklim un prasītu kompensāciju par dzīvošanu citur (īre plus papildus transports) applūšanas laikā.

Par to, ka dzīvoklī nedaudz smird pēc pelējuma (jo ūdens bija sasūcies caur bēniņiem lielā sniega laikā) un vispārējo ekonomikas situācijas pasliktināšanos kādus 25% nupat nokaulējām, nu ok, mēs pirms tam mazliet pārmaksājām. Ja man šitāds būtu gadījies, tiešām vairākus mēnešus neko nemaksātu.

Atbildēt


Tā, kurai zalkši nāk mājās

from: [info]putnelis
date: Apr. 8., 2010 - 08:12 am
#

manuprāt nospļaujies un meklē citu dzīvokli.

Atbildēt