« previous entry | next entry »
Feb. 15., 2010 | 11:45 am
posted by: liljabrik in pajautaa

Lūdzu iesakiet fotoaparātu. Līdz šim lietoju canon powershot s70. gribētos pie canon arī palikt, jo negribas apgūt jaunas tehniskās iespējas. Neesmu profesionālis un negribu būt, bet man nepatīk, ka nevar normāli pievilkt klāt (laikam gribu optisko zūmu), sliktos gaismas apstākļos ļoti slikti bildē, lēni reagē pēc nospiešanas. vārdusakot, paiet garām daudz tādu momentu ko tomēr gribētos saglabāt. nekādas lielās prasības man nav, bildēju savam priekam, viesībās un ceļojumos, rādu tikai saviem draugiem un gimenei un draugiem.lv. vārdu sakot, gribētos mazliet krutāku, bet tikai mazliet. negribas, lai smags jānes un rokas locītava sāp. palīdziet muļķītim.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {19}

Antuanete

from: [info]antuanete
date: Feb. 15., 2010 - 12:55 pm
#

Manā Flickr draugu listē parādās lieliskas bildes no šī aparāta http://www.flickr.com/cameras/canon/powershot_a710_is/ - tas tā, ja gribas kaut ko kompaktu, bet labāku par esošo
Ja klasīti augstāku, tad http://www.flickr.com/cameras/canon/powershot_s5_is/
Man ir S3 (tb, iepriekšējā paaudze), bildēju jau labu laiku un esmu visnotaļ apmierināta, manām amatiera vajadzībām pietiek ar atliektiem galiem.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]liljabrik
date: Feb. 15., 2010 - 01:06 pm
#

ahā. es jau biju pat nobriedusi kādam no EOS gala, bet šitie noteikti ir daudz ērtāki? iespaidoja atsauksme par putna sejas bildēšanu. to es ar savējo nevaru.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Feb. 15., 2010 - 01:13 pm
#

ņefiga nav ērtāki. liels un smags kā spogulene, bildē kā ziepis. man pašai ir s5 - ar iso augstāku par 100 ir baigie trokšņi bildēs, labas bildes sanāk tikai dienas gaismā. ja es tagad pirktu kameru, ņemtu mazu un kompaktu ziepi, jo ar šo tomēr bieži paceļas jautājums - vai vispār stiept līdzi. savukārt spogulenei neesmu gatava, jo tad visu mūžu jāvergo jaunai optikai :)
nu toties pluss šitiem s5 ir atlokāmais displejs, lūk par ko es mūžam mīlu visus vecos canon, tā ir neizsakāmi ērtāk bildēt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Feb. 15., 2010 - 01:56 pm
#

un tu braukā ar 1992. gada audi 80 un 2004. gada a6 ir sūds, jo ir smagāks par tavu, bet pa ceļu viņi velkas uz 90, kad tu uz 120 lido garām?

EOSus nevar salīdzināt ar ziepjutrauku, vienīgi, ja tu esi tāds daunis, ka bildē visu AUTO režīmos, tad jā - labāk ir nopirkt kkādu sūdu pa 100ls nevis normālu kameru.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Feb. 15., 2010 - 01:59 pm
#

es vispār par s5 runāju, nevis eosiem, dooh.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]liljabrik
date: Feb. 15., 2010 - 02:26 pm
#

nu, un kuru EOSu Jūs ieteiktu no vieglipanest un turēt viedokļa?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Feb. 15., 2010 - 02:37 pm
#

450D un 500D sver zem pus kilo, pārējie visi virs. ja patīk nēsāt viņu rokās nevis iekārtu kaklā vai somiņā, tad droši 450D vai 500D der, atšķirās viņi ar paaudzi, tāpēc 450D būs lētāks. ja nav bail no nosaukuma, tad ir iespēja dabūt pa saldākām cenām Japānas tirgum paredzētos modeļus:
Canon KISS X2(450D) Kit 18-55mm IS - 350LS , Body - 300LS
Canon KISS X3(500D) Kit 18-55mm IS - 410LS , Body - 360LS
Canon KISS X4(550D) Kit 18-55mm IS - ~500LS

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Feb. 15., 2010 - 03:02 pm
#

hmm, tas caur tevi?

kkādu trade-up jau droši vien nepiedāvā, es pieņemu? :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Feb. 15., 2010 - 03:09 pm
#

tas nav caur mani, tās ir cenas kādas viens paziņa piedāvā. bet noteikti ~ tikpat izmaksātu pašam no ebaya šippot no turienes.

Atbildēt | Iepriekšējais


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Feb. 15., 2010 - 02:56 pm
#

Te ir jāizvēlas.

Ziepjutrauks un pusziepjutrauks (t.s. bridge kameras) = liels optiskais zūms, bet sliktos gaismas apstākļos bildē salīdzinoši slikti, un lēni reaģē pēc nospiešanas. Arī, tipiski skats ir caur ekrāniņu vai elektronisku skatu meklētāju, nevis caur optisko (kā spogulenēm), kas nozīmē, ka gaismai samazinoties parasti, arī visai slikti un lēni viss notiek skatu meklētājā.

Canon EOS (un citas spoguļkameras) = bildē daudz labāk arī sliktākos apstākļos (nekā ziepji), reaģē daudz ātrāk pēc nospiešanas (abi šie iemesli bija arī tas, kāpēc sākotnēji pārgāju no ziepjutraukiem), bet ir lielāki, smagāki, dārgāki un lielāks optiskais zūms parasti ir jāpērk klāt (maināmie objektīvi).

Tās kameras, ko ieteica bax55hqy8dlb ir sakarīgas spogulenes (lētākajai gan laikam joprojām vajadzētu būt viņa neminētajai 1000D, kas arī salīdzinoši viegla un maza un točno zem 1/2kg).

Tām viss labi, tikai augstāk minēto 18-55 objektīvu (aptuveni 3x zūms) nedabūsi tādu zūmu kā ar pusziepenēm, ziepenēm (6x un 12x). ja gribi lielāku zūmu, vari pirkt to pašu ieteikto kameru (450D piem.), tikai atsevišķi kameru un atsevišķi kādu citu objektīvu (piem. 18-125 vai kādu citu tā saukto "travel zoom", kas nodrošina gan platleņķa bildi (ainavas), gan pievelk klāt vairāk). Tāds objektīvs gan atsevišķi, cik atceros, maksā kkur Ls 150-300, toties kvalitāte iespējama labāka.

Alternatīvi, cilvēki (tsk. profesionāli fotogrāfi) liela Canon Powershot G10 (jauno G11 pat mazāk) -- bet par to neko pats nevaru teikt, tik to, ka dzirdēts, ka bildes sanāk ļoti labas.

Vispār, ja ir variants vai pirkt spoguleni, iesaku aizņemtie no kāda uz nedēļu un salīdzināt ar esošo, lai saprastu, vai vajag.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]liljabrik
date: Feb. 15., 2010 - 03:08 pm
#

paldies, ļoti izsmeļoši.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]liljabrik
date: Feb. 15., 2010 - 03:11 pm
#

a G10 arī ir tā lēnās nospiešanas un sliktās gaismas problēma?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Feb. 15., 2010 - 04:26 pm
#

neesmu pats turējis rokā, bet domāju, ka jā uz abiem variantiem:

1) Par lēno nospiešanu (t.s. shutter lag) -- manā pieredzē tā tas ir visām ne-spoguļkamerām. Neesmu pārliecināts, bet man šķiet, tas varētu būt dēļ tā, ka spoguļkamerās viss, kas elektronikai ir jādara, ir fiksi jāpakustina spogulītis, bet nespogulenēs vēl tipiski ir jāizbīda objektīvs, iespējams jāierubī viss sensors, utt. spogulenēs viss notiek zibenīgi. - ar vienu lielās pogas pagriezienu ierubī kameru, un viņa jau ir gatava kadram, un starp pogas nospiešanu un kadru arī nepaiet pussekunde kā nespogulenēm.

2) Par zemās gaismas problēmām. Jā, domāju tas tīri tehniski tā būs arī G10/G11.

Tas izpaužas divējādi:

1) Ziepenēs un pusziepenēs lieto tikpat lielu izšķirtspēju kā spogulenēs. To nosaka kameras sensors -- būtībā plāksnīte ar fotojūtīgajiem punktiem. Spogulenēs tipiski uz tikpat daudz punktu skaitu ir fiziski lielāka izmēra plāksnītes. Tas nozīmē, ka katrs punkts ir fiziski lielāks. Tas savukārt parasti nozīmē, ka katrs punkts savāc vairāk gaismas un mazāk kļūdās, uztverot gaismu. Rezultātā tas labāk "saredz" sliktā apgaismojumā un ir mazāks "troksnis" jeb tipiski mazāks tāds kā lillā/zaļgans sniedziņš tumšākajiem apgabaliem.

2) Spogulenēs skatu meklētājā tu fiziski skaties caur kameras objektīvu. Tas nozīmē, ka to, ko redz kamera, redzi arī tu. Ziepenēs/pusziepenēs tu skaties uz to, ko redz kameras kameras sensors -- kas jau ir ievērojami švakāks uztverot gaismu, par tavu aci.

Varu vēl vienīgi piebilst, ka jebkurā gadījumā gan ar ziepenēm gan ar spogulenēm tipiski bildējot kustīgas lietas telpās, ir vajadzīga zibspuldze. Ar to bonusu spogulenēm, ka tām var nopirkt ārējas zibspuldzes, kuras var pavērst pret griestiem un dabūt nost speķainos vaigus un sarkanās acis.

Ar spoguleni bildējot tumsā nekustīgas lietas, var iztikt arī bez zipenes un rezultāti būs labāki kā ar ziepjiem.

Piemēram: Mēnesnīca
Novakars: http://klab.lv/users/begemots/221380.html

un tur vēl citi zem http://klab.lv/users/begemots/tag/foto/

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Skabičevskis

from: [info]begemots
date: Feb. 15., 2010 - 04:28 pm
#

Sorr. Novakars šite: http://klab.lv/users/begemots/221380.html

un pārējie te: http://klab.lv/users/begemots/tag/foto

Atbildēt | Iepriekšējais


tas neizlasāmais jūzerneims

from: [info]bax55hqy8dlb
date: Feb. 15., 2010 - 03:12 pm
#

1000D es neminēju, jo viņš skaitās klasi zemāk zem manis minētajiem.

un +1 par powershot, G5, G6, G10 ir dzīvē redzēti, bildes sanāk ļoti ok + G11 esot citas iekšas, kas esot labākas par G10. principā lai bildētu tusiņus, nedaudz dabu utt labāk būtu ņemt G11 nekā kādu no EOSiem.

Atbildēt | Iepriekšējais


.

from: [info]kaplacis
date: Feb. 15., 2010 - 01:04 pm
#

cik Tu esi gatava tērēt?

Atbildēt | Diskusija


from: [info]liljabrik
date: Feb. 15., 2010 - 01:06 pm
#

nē, konfidenciāls jautājums.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


.

from: [info]kaplacis
date: Feb. 15., 2010 - 06:23 pm
#

es pirktu spoguļkameru, vai ūber ziepi, bet ne kko pa vidu

Atbildēt | Iepriekšējais


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Feb. 15., 2010 - 02:28 pm
#

Panasonic nepatīk? Piemēram, šitais te http://fotki.lv/lv/cameras/Panasonic/DMC-LZ10/ - zūms pieklājīgs, cena zema, par kvalitāti nesūdzos un viegls un maziņš. Nafig Tev ekskursijās allaž "hamburgers" līdzi jāstaipa? :D

Atbildēt