begemots

Feb. 15., 2010 | 02:56 pm
No:: begemots

Te ir jāizvēlas.

Ziepjutrauks un pusziepjutrauks (t.s. bridge kameras) = liels optiskais zūms, bet sliktos gaismas apstākļos bildē salīdzinoši slikti, un lēni reaģē pēc nospiešanas. Arī, tipiski skats ir caur ekrāniņu vai elektronisku skatu meklētāju, nevis caur optisko (kā spogulenēm), kas nozīmē, ka gaismai samazinoties parasti, arī visai slikti un lēni viss notiek skatu meklētājā.

Canon EOS (un citas spoguļkameras) = bildē daudz labāk arī sliktākos apstākļos (nekā ziepji), reaģē daudz ātrāk pēc nospiešanas (abi šie iemesli bija arī tas, kāpēc sākotnēji pārgāju no ziepjutraukiem), bet ir lielāki, smagāki, dārgāki un lielāks optiskais zūms parasti ir jāpērk klāt (maināmie objektīvi).

Tās kameras, ko ieteica bax55hqy8dlb ir sakarīgas spogulenes (lētākajai gan laikam joprojām vajadzētu būt viņa neminētajai 1000D, kas arī salīdzinoši viegla un maza un točno zem 1/2kg).

Tām viss labi, tikai augstāk minēto 18-55 objektīvu (aptuveni 3x zūms) nedabūsi tādu zūmu kā ar pusziepenēm, ziepenēm (6x un 12x). ja gribi lielāku zūmu, vari pirkt to pašu ieteikto kameru (450D piem.), tikai atsevišķi kameru un atsevišķi kādu citu objektīvu (piem. 18-125 vai kādu citu tā saukto "travel zoom", kas nodrošina gan platleņķa bildi (ainavas), gan pievelk klāt vairāk). Tāds objektīvs gan atsevišķi, cik atceros, maksā kkur Ls 150-300, toties kvalitāte iespējama labāka.

Alternatīvi, cilvēki (tsk. profesionāli fotogrāfi) liela Canon Powershot G10 (jauno G11 pat mazāk) -- bet par to neko pats nevaru teikt, tik to, ka dzirdēts, ka bildes sanāk ļoti labas.

Vispār, ja ir variants vai pirkt spoguleni, iesaku aizņemtie no kāda uz nedēļu un salīdzināt ar esošo, lai saprastu, vai vajag.

# | view all comments


Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: