« previous entry | next entry »
Sep. 12., 2009 | 02:29 pm
posted by: jack in pajautaa
rīt lielais plāns ābolu vīnu pataisīt.
Respektīvi, nekāda rauga nav un nebūs, bet pārguglējot sapratu, ka izspiežam sulu no āboliem. Uzkarsējam līdz 75' grādiem un atdzesējam līdz 18 un tad liekam rūgt.
Cukuru pievienojam ~3kg uz 10L sulas, bet ieteicams pievienot 1 kg, pēc ~1mēneša vēl vienu, parlejot un vel pēc mēneša 3. kg, atkal pārlejot.
Vai kāds var mani palabot vai ko ieteikt? Padalīties ar pieredzi?
Respektīvi, nekāda rauga nav un nebūs, bet pārguglējot sapratu, ka izspiežam sulu no āboliem. Uzkarsējam līdz 75' grādiem un atdzesējam līdz 18 un tad liekam rūgt.
Cukuru pievienojam ~3kg uz 10L sulas, bet ieteicams pievienot 1 kg, pēc ~1mēneša vēl vienu, parlejot un vel pēc mēneša 3. kg, atkal pārlejot.
Vai kāds var mani palabot vai ko ieteikt? Padalīties ar pieredzi?
from: jack
date: Sep. 12., 2009 - 04:49 pm
#
Paga, bet vai tad ābolu vīnam vispar ūdeni liek klāt? Es sapratu ka tas ir tas, kuram vispar nelej...
Nu bāc :D neko vairs nesaprotu.
OK, skaidrs par sulu un tā, par aronijām jāpadomā. Laba fiška.
a kas ir ar to medu vai vienkāŗsi citu vīnu? Dzirdēju ieliet jebkādu citu vīnu, pusglāzīti uz 20 litriem un viss rūgst kā vajag. kā tad īsti ira?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: bax55hqy8dlb
date: Sep. 13., 2009 - 11:05 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: mamuts
date: Sep. 14., 2009 - 02:44 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: mamuts
date: Sep. 14., 2009 - 02:43 pm
#
Veikalā vīnus taisa no pulverīšiem tos atšķaidot ar ūdeni. Tev vajag dabisko vīna raugu (nebūtu es par Tevi galīgi aizmirsis, būtu paņēmis līdzi kādu litru).
Da nevajag nekādu raugu, vienkārši nekarsē to sulu un basta. ;))
Atbildēt | Iepriekšējais