« previous entry | next entry »
Sep. 12., 2009 | 02:29 pm
posted by: jack in pajautaa
rīt lielais plāns ābolu vīnu pataisīt.
Respektīvi, nekāda rauga nav un nebūs, bet pārguglējot sapratu, ka izspiežam sulu no āboliem. Uzkarsējam līdz 75' grādiem un atdzesējam līdz 18 un tad liekam rūgt.
Cukuru pievienojam ~3kg uz 10L sulas, bet ieteicams pievienot 1 kg, pēc ~1mēneša vēl vienu, parlejot un vel pēc mēneša 3. kg, atkal pārlejot.
Vai kāds var mani palabot vai ko ieteikt? Padalīties ar pieredzi?
Respektīvi, nekāda rauga nav un nebūs, bet pārguglējot sapratu, ka izspiežam sulu no āboliem. Uzkarsējam līdz 75' grādiem un atdzesējam līdz 18 un tad liekam rūgt.
Cukuru pievienojam ~3kg uz 10L sulas, bet ieteicams pievienot 1 kg, pēc ~1mēneša vēl vienu, parlejot un vel pēc mēneša 3. kg, atkal pārlejot.
Vai kāds var mani palabot vai ko ieteikt? Padalīties ar pieredzi?
from: mamuts
date: Sep. 14., 2009 - 02:43 pm
#
Veikalā vīnus taisa no pulverīšiem tos atšķaidot ar ūdeni. Tev vajag dabisko vīna raugu (nebūtu es par Tevi galīgi aizmirsis, būtu paņēmis līdzi kādu litru).
Da nevajag nekādu raugu, vienkārši nekarsē to sulu un basta. ;))
Atbildēt | Iepriekšējais