pārikas kodes- tārpi

« previous entry | next entry »
Sep. 3., 2009 | 10:00 pm
posted by: iguaana in pajautaa

cik daudz jūs par šitiem brīnumiem zināt un vai esat saskārušies? īsti nemāku definēt vai tās tiešām ir pārtikas kodes, bet vienu dienu garšvielu un visādu graudaugu, miltu skapītī atradu tārpus rīsos. un papētot sīkāk tie bija pilnīgi visur- griķos, mannā, dažās garšvielās. visu izmetu, bet nesen parādījušās atkal. un vēl tādas kā kodīties, mušiņas, tīkliņi un tārpi. burvīgi. bet kā lai tie vaļā ???

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

from: [info]po
date: Sep. 3., 2009 - 10:06 pm
#

Njā, šitie ir riebīgi.
Jātiek vaļā no tiem, kas dēj. Jāsit nost viss, kas kustas. Jāizvairās turēt lietas a) caurgraužamā iepakojumā; b) ilgi. Ja ir kodolziemas krājumi, tad ir ziepes. A ja tā paika cirkulē, tad, manuprāt, nevajadzētu būt sevišķām problēmām: nopirki - apēdi, nopirki - apēdi.

Atbildēt


from: [info]sursurs
date: Sep. 3., 2009 - 10:14 pm
#

sāc ar to, ka izmet laukā PILNĪGI VISU kur šīs varētu būt. Polietelēns IR caurgraužams iepakojums, čili piparu pulverī šīs ar dzīvo, ka prieks - tb visi milt, putraimveidīgie un garžvielas jāiznīcina.. Tad vari mēģināt visu pilnīgi iztīrīt vai nu ar kko jiftīgu.. un loģiski - turpmāk visu miltveidīgo glabāt kkādos bezmazvai hermētiskos iepakojumos.. (vismaz kādu laiku) Bezx paikas tiem, kas kkur būs saglabājušies pēc kāda laika pienāks dabīga bada nāve :D

Atbildēt


nova

from: [info]nova
date: Sep. 3., 2009 - 10:25 pm
#

visu glabāt tikai stikla burkās un traukos, ko var hermētiski noslēgt. pat cepumus, riekstus, konfektes ar riekstiem - visu slēgtos traukos. nesen šīs aiz bada metās virsū pat kastaņiem.

Atbildēt


--

from: [info]ripp
date: Sep. 3., 2009 - 10:50 pm
#

+ tiem, kas saka, ka tie kukaiņi ēd bezmazvai visu. ir redzēti pat makaronos. iepriekšējā dzīvesvietā izmetām visu tam līdzīgo un no tā brīža glabājām lietas ledusskapī. pēc pāris mēnešiem vairs nebija un lietas varēja droši likt atpakaļ. kā arī, jā, kā jau minēts, jāspiež nost viss, kas lido (mēdz tupēt uz sienām).

ir dzirdēts ka ir kkāda koka figūriņas (zīļu formā), kas tām kodēm nepatīk. izmet visu visu kur viņas ir, nopērc zīlītes (vai ko nu tur), noliec kur stāv putraimi/makaroni. tie labi aizbiedējot/nelaižot klāt. citādi - ledusskapis.

Atbildēt


Mamuts

from: [info]mamuts
date: Sep. 3., 2009 - 10:55 pm
#

Tīklā Cālis runā, ka tabaka šamās aizbiedē. Tabaka jāber skapītī, ne pie garšvielām, savādāk zupa sanāks tāda... aizdomīga. ;))

Atbildēt


from: [info]iguaana
date: Sep. 3., 2009 - 11:10 pm
#

nu diezko iedvesmojoši jūs te visi nerunājat :D
man vispār bij brīnumi, jo es viņas pamanīju tikai riekstos. ieskatoties sīkāk- arī bija visur.
a viņas var būt arī tējās, maizē?
un vai ir kaut kāds īpaš šķidrums, ar ko tīrīt. kaut kāds atbaidāmais?

Atbildēt


stranger to you

from: [info]sveshinieks
date: Sep. 4., 2009 - 07:50 am
#

mums bija tāds lipeklītis - biku tā kā mušpapīrs, tikai horizontāli gar sienu līmējams - teiksim pie miltu/putraimu/etc skapīša durvju iekšpuses. uz tā (pēc instrukcijas) salīp visi kožu tēviņi un notiek mazais genocīdiņš - atražošanas nespēja. :) darbojas ļoti veiksmīgi un garantijai var to atstāt tur pielīmētu - ja nu kāds no jauna uzrodas = čiks!

Atbildēt | Diskusija


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Sep. 4., 2009 - 09:40 am
#

Speciāla līmlente/papīrs ir priekš šiem kukaiņiem.
Ēd visu.
A ja interesē ar ko mazgāt - terpentīns ir toksisks visādām dzīvām būtnēm.

Bet nu jāizmet sabojātais un jāpielīmē to specpapīrīti.

Atbildēt | Iepriekšējais


Mazais meža dīvainītis ar sviesta burku rociņā

from: [info]savaadaisu
date: Sep. 4., 2009 - 09:40 am
#

Dritvai - gribēju kolektīvo atbildi ielikt.
Pirksti līki :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]ruukjelis
date: Sep. 4., 2009 - 10:32 am
#

mums arī bija. Visu izmetām ārā, bet tiklīdz tika nopirkts kas jauns, tie atkal iemetās- pat kārbās, kas laikam nebija pārāk hermētiskas. Tikām vaļā pārtiku turot redzamā vietā- virtuvē uz palodzes, uz skapīša pie gāzes plīts u.tml. Laikam jau nav pārāk sabiedriskas būtnes, jo izmira :)

Atbildēt


piile

from: [info]piile
date: Sep. 4., 2009 - 11:12 am
#

visu, visu jāizmet & jaunais tūlīt jāpārber stikla burkās.

Atbildēt