« previous entry | next entry »
Aug. 5., 2009 | 10:21 pm
posted by: esinja in pajautaa

Nevaru sagaidīt mammu, tāpēc jautāšu jums. Ja gatavo Latgales salātus, kurus ir vēlme pēc tam likt pie ziemas krājumiem, kā pareizi notiek burku izkarsēšana un sterilizēšana? Vāki ir gan metāla skrūvejamie, gan plastmasas.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

oblica

from: [info]oblica
date: Aug. 5., 2009 - 10:27 pm
#

Vākus uzliek (nevis uzskrūvē) un sterilizē (tb burkas ar visu pildījumu liek lielā katļā (parasti katla dienā klāju dvieli), pielej katlu ar +/- karstu īdeni (tā, lai t atšķirība starp katlā ielieto ūdeni un burkas pildījuma t būtu iespējami maza, lai izvairītos no burku saplīšanas), un karsē uz uguns kādas 20 min (nez, moš šitiem vajag vairāk vai mazāk, tas vidējais tāds), pēc tam izņem tās burkas no lielā katla (ar tādu speciālu izņēmēju, kāds man nav) un uzskrūvē uzliktos vākus.

Atbildēt | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Aug. 5., 2009 - 10:29 pm
#

ā, sorr, es ta sapratu, ka tos salātus vajag sterilizēt. Burkas un vākus - tā kā antuanete stāsta.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]esinja
date: Aug. 5., 2009 - 10:31 pm
#

Nu tas arī noderēs.
Man visu laiku bail ar burkām ņemties, jo liekas, ka šīs uzsprāgs.. tagad šitai fobijai jātiek pāri.

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Aug. 5., 2009 - 10:30 pm
#

Tā ir pasterizēšana, nevis sterilizēšana :) Ūdeni jākarsē līdz 80 grādiem, kad no katla maliņām sāk maziņi burbulīši rasties.
Šito gan veselu mūžību nav nācies darīt, kopš gurķiem pielietojam divreizējo pārliešanu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


oblica

from: [info]oblica
date: Aug. 5., 2009 - 10:36 pm
#

jā, jau, attapos. :)

Atbildēt | Iepriekšējais