par vistām un ēšanu
« previous entry | next entry »
Jul. 28., 2009 | 10:48 am
posted by: yulungu in pajautaa
Skatos visādas receptes, bet nevaru izlemt, ko tādu garšīgu vakarā, lai uzšmorē, kur galvenā sastāvdaļa būtu vista !
Padalieties lūdzu ar ieteikumiem :) tencinu :)
from: ttp
date: Jul. 28., 2009 - 10:51 am
#
Atbildēt | Diskusija
from: starsailor
date: Jul. 28., 2009 - 10:54 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: freakart
date: Jul. 28., 2009 - 10:53 am
#
vista sarkanajā mērcē ar rīsiem
vista ar garšvielām un dārzeņiem follijā
Atbildēt | Diskusija
from: yulungu
date: Jul. 28., 2009 - 11:02 am
#
paldies
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: freakart
date: Jul. 28., 2009 - 11:20 am
#
sagriez fileju vai jebko citu no vistas, apsmērē ar vistas garšvielām vai kariju (10 min lai ievelkas)
metam uz pannas sagrieztus sīpoliņus un vistu, apcepjam drusku, tā teikt pusgatavu un lai sīpoli nesadeg.
lejam klāt spilvas tomātu mērci un ūdeni (lai ir šķidrāks un mērce nedegtu klāt, bet ne pārāk daudz, jo vēlāk liksim klāt miltūdeni), liekam klāt burkānu ripiņas un sagrieztu papriku (piparu, čilli dajebko) un jebkuru dārzeni ko vēlies. Vienlaikus krūzītē ar siltu ūdeni ieberam ēd. karoti miltu, lai uzbriest. Nogriežam mazu uguni un sutinam līdz burkāns kļūst mīksts. Piespiežam klāt 2-4 daiviņas ķiploka un ja gribas asāku pielejam kādu sweet-chilli mērci (1 ēd.k). Pievienojam krūzīti ar miltūdeni un iebiezinam. Apmaisam un pasniedzam ar vārītiem basmati rīsiem.
2 personām:
1 sīpols
1-2 burkāni
1-2 paprikas
ķiploks
čilli mērce (optional)
vistas garšviela santa maria (optional)
250g vistas filejas
no 500ml mērces burciņas izmantoju pusi mērces, tad pietiek tīri ok.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: yulungu
date: Jul. 28., 2009 - 11:28 am
#
izklausās labi un apetelīgi.
tencinu :)
ja nesanāks sautējums meksikāņu gaumē, tad taisīšu šito :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: freakart
date: Jul. 28., 2009 - 11:30 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: yulungu
date: Jul. 28., 2009 - 11:34 am
#
Sarkanās pupiņas (marinētas)
Baltās pupiņas (marinētas)
Kukurūza
Tomātu mērce
Burkāni
Sīpoli
Ķiploki
Melnie pipari
Sarkanie pipari, Karijs U.c. garšvielas
Sojas mērce
Knorr, Sāls, Cukurs
Vistas gaļu (apm. 400g fileja vai stilbi bez ādas) sagriež kubiciņos (tik lielos kā vīrieša īkšķa gals), pārslaka ar sojas mērci, izmaisa un atstāj uz 15 minūtēm. Sautējamā katlā ielej 4 ēdamkarotes eļļas, uz plīts, nevis cepeškrāsnī lēni uzkarsē, pievienojot 1 sīpolu, 4 ķiploka daiviņas, 1 burkānu (viss sakapāts). Sautē eļļā, maisot kamēr saknes mīkstas, pieber pustējkaroti cukura, šķipsniņu sāls.
Liek katlā karstā eļļā vistas gaļu, ātri apcep maisot. Pieber naža galu malno piparu, tikpat sarkano, karija pulveri, pagaršo vai nevajag sāli. Gaļas cepšanas (sautēšanas) laiks apmēram 15 minūtes. Tad virumam pievieno bundžu konservētu pupiņu (200-250g) un tikpat konservētas kukurūzas. Visam kopā ļauj uzkarst, labi samaisa un pielik tomātu aso mērci, izmaisa, uzliek katlam vāku un ļauj garšām ievilkties.
Galdā ēdienu liek ar visu katlu. Ēd no dziļām bļodiņām ar karoti, piekožot franču baltmaizi (tievais, garais batons), kas sagriezta rupjos gabalos. Sautējuma- gaļas, pupiņu, kukurūzas un tomātu viruma šķidrums ir tik gards, ka, bļodiņu izēdot, to gribas “izsalucīt” sausu ar maizes gabalu.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: affair
date: Jul. 28., 2009 - 10:58 am
#
Atbildēt | Diskusija
from: yulungu
date: Jul. 28., 2009 - 11:09 am
#
man vēl teica, ka tajā bundžā var arī tikai alu ieliet, ar esot labs :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: iness
date: Jul. 28., 2009 - 10:59 am
#
vesela vista ar citronu vēderā
Atbildēt | Diskusija
from: bax55hqy8dlb
date: Jul. 28., 2009 - 03:59 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: krazuu
date: Jul. 28., 2009 - 10:59 am
#
ja ir fileja, tad sagriež mazākos gabaliņos, patur uz pāris minūtēm sojas mērcē, apcep uz pannas un ēd ar graudaino biezpienu un svaigiem dārzeņiem.
Atbildēt | Diskusija
from: freakart
date: Jul. 28., 2009 - 11:22 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: blin_da
date: Jul. 28., 2009 - 11:28 am
#
1)nedaudz eļļā apcep ķiploku, čilli piparu+nedaudz ingvera saknes, tad liek klāt vistas filejas gabaliņus, kad brūni pieliek klāt spilvas ķīnas saldskābo mērci. Atsevišķi novāra rīsus.
2) Vistas fileja+karijs+saldais krējums+ananāsi
3)A ja ne fileja, tad saliek tos vistas gabalus traukā, piespiež klāt dažas daiviņas ķiploka, pieliek sāli un skābo krējumu, samaisa un atstāj uz kādu stundu pamarinēties un sacep.
Atbildēt
from: tviglis
date: Jul. 28., 2009 - 11:30 am
#
http://lapzeme.wordpress.com/2008/0
Atbildēt | Diskusija
from: velvet
date: Jul. 28., 2009 - 11:36 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: maruta
date: Jul. 28., 2009 - 01:08 pm
#
Atbildēt