pajautaa

Ogu tvaicēšana

« previous entry | next entry »
Jun. 4., 2009 | 08:44 pm
posted by: zii in pajautaa

Varbūt kāda saimnieciska dvēsele zina - kur var iegādāties sulu tvaicējamo katlu? Ja man ir parastais tvaicējamais katls, varbūt no tā ir iespējams "izveidot" arī sulu tvaicējamo katlu?

Otrs - sulu uzglabāšanas metode (pēc iespējas ilgākam termiņam). Es zinu metodi, kad karstu sulu salej stikla burkās, vāks virsū un pagrabā. Vai ir arī kāda sulas apstrādes metode, kur sulas varētu liet, piemēram, aizskrūvējamās plastmasas pudelēs? Ko sula zaudē, ja, piemēram, es to uzglabāju saldētavā?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

Dūda

from: [info]zhagata
date: Jun. 4., 2009 - 08:51 pm
#

Mēs sulas pildam tikai skrūvējamās stikla pudelēs (0.7 ideāli)

Atbildēt | Diskusija


zii

from: [info]zii
date: Jun. 4., 2009 - 08:55 pm
#

Karstu sulu, ja? Cik ilgi stāv un vai nerūgst vienkārši aizskrūvējot?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Dūda

from: [info]zhagata
date: Jun. 4., 2009 - 08:56 pm
#

karstu, jā, un vāciņu aši un ciet virsū, tāpat kā ievārījumus.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zii

from: [info]zii
date: Jun. 4., 2009 - 09:03 pm
#

aha, paldies

Atbildēt | Iepriekšējais


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jun. 4., 2009 - 08:52 pm
#

Katlu vari mēģināt meklēt tirgū, bet vispār nezinu, vai tādus vēl ražo.
Glabāt var ne tikai burkās - mēs parasti lietojam tukšas šņabja vai līdzīga alkohola pudeles :) Par plastmasas gan nezinu, bet domāju - kāpēc gan ne?

Atbildēt | Diskusija


zii

from: [info]zii
date: Jun. 4., 2009 - 08:55 pm
#

ahaa. Tirgu nebiju iedomājusies. Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Strēlniece

from: [info]str
date: Jun. 4., 2009 - 08:57 pm
#

paskaties ss.lv

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]1234
date: Jun. 4., 2009 - 11:14 pm
#

vislabākās ir stirpo dzērienu- šņabja, ruma, viskija, brendija, konjaka u.c. pudeles, jādzer un jākrāj pudeles visu gadu (vai pirms ogu sezonas liela balle jārīko). Tik jāuzmanās, lai pēc pudeles izdzeršanas korķītis tiek kārtīgi uzlikts atpakal.

Atbildēt | Iepriekšējais


Strēlniece

from: [info]str
date: Jun. 4., 2009 - 08:57 pm
#

plastmasas nebūs forši.
karstu nesaliesi , izkusīs un nepatīkama smaka būs

Atbildēt | Diskusija


zii

from: [info]zii
date: Jun. 4., 2009 - 09:04 pm
#

skaidrs. paldies

Atbildēt | Iepriekšējais


oblica

from: [info]oblica
date: Jun. 4., 2009 - 09:30 pm
#

Pagājušā gadā Vidzemes tirgū redzēju - tur ir tāds kā kiosks, kur pašu vellu var dabūt.
Plastmasas karstu nevar liet, sakusīs pudele.
Mēs glabājam stikla pudelēs un burkās ar skrūvējamiem vākiem.

Atbildēt


oblica

from: [info]oblica
date: Jun. 4., 2009 - 09:31 pm
#

Par saldētavu - nedomāju, ka kaut ko zaudē. Es pat zīdainim paiku sataisu vairāk un saldēju, arī piena banku taisa, pienu sasaldējot,

Atbildēt | Diskusija


zii

from: [info]zii
date: Jun. 5., 2009 - 10:04 am
#

ņemšu vērā

Atbildēt | Iepriekšējais


_alex

from: [info]_alex
date: Jun. 5., 2009 - 01:12 am
#

Traukus pirms tam krāsnī obligāti jāizkarsē lai visas pelējuma baktērijas utml. apmirst.
Plastmasas var glabāt, ja viņas ir tīras un sula nav ļoti skāba, skāba sula 'saēdīs' PET pudeli un iemaisīsies sulā, dzerta tāda sula ir.. garša it kā nemainās, bet psiholoģiskais faktors :)

Atbildēt | Diskusija


zii

from: [info]zii
date: Jun. 5., 2009 - 10:04 am
#

SUper, paldies

Atbildēt | Iepriekšējais