Saldais ēdiens
« previous entry | next entry »
Mar. 19., 2009 | 04:11 pm
posted by: blin_da in pajautaa
Kā sauc to brūno želejveida kubiku, kas nācis no padomju savienības un trīc ķīselī (iespējams dzērveņu)?
from: dienasgramata
date: Mar. 19., 2009 - 04:23 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: blin_da
date: Mar. 19., 2009 - 04:31 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: angel_girl
date: Mar. 19., 2009 - 04:23 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: blin_da
date: Mar. 19., 2009 - 04:27 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: angel_girl
date: Mar. 19., 2009 - 04:32 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: esinja
date: Mar. 19., 2009 - 04:45 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
personīgi esiņai ;)
from: angel_girl
date: Mar. 19., 2009 - 05:00 pm
#
Sastāvdaļas:(noteikti var visu ņemt mazāk - šitas sanāk tā vairumā :D)
500 g putukrējuma
3/4 glāzes cukura
5 gb. olu dzeltenumu
1 ēdamkarote želatīna
2 ēdamkarotes kakao
Želatīnu aplej ar 1 glāzi ūdens (aukstu, vārītu), liek šķīdināties 35-40 min. Saputo putukrējumu. Saputo olas dzeltenumus ar cukuru, pieber kakao un visu rūpīgi samaisa. Pēc tam saputoto olu masu iecilā putukrējumā un visu labi samaisa (bet neputo!). Kad želatīns uzbriedis, to bļodiņa sasilda, mazliet atdzesē un pielej putukrējumam. Visu labi samaisa un liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar dzērveņu ķīseli.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
Re: personīgi esiņai ;)
from: esinja
date: Mar. 19., 2009 - 05:04 pm
#
Paldies Endžī :)***
Atbildēt | Iepriekšējais
Re: personīgi esiņai ;)
from: spriidiic
date: Mar. 19., 2009 - 05:18 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: blin_da
date: Mar. 19., 2009 - 04:46 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: angel_girl
date: Mar. 19., 2009 - 04:59 pm
#
Sastāvdaļas:(noteikti var visu ņemt mazāk - šitas sanāk tā vairumā :D)
500 g putukrējuma
3/4 glāzes cukura
5 gb. olu dzeltenumu
1 ēdamkarote želatīna
2 ēdamkarotes kakao
Želatīnu aplej ar 1 glāzi ūdens (aukstu, vārītu), liek šķīdināties 35-40 min. Saputo putukrējumu. Saputo olas dzeltenumus ar cukuru, pieber kakao un visu rūpīgi samaisa. Pēc tam saputoto olu masu iecilā putukrējumā un visu labi samaisa (bet neputo!). Kad želatīns uzbriedis, to bļodiņa sasilda, mazliet atdzesē un pielej putukrējumam. Visu labi samaisa un liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar dzērveņu ķīseli.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: blin_da
date: Mar. 19., 2009 - 05:04 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: digna
date: Mar. 19., 2009 - 05:13 pm
#
Ņem vismaz vienu lielo krējumu, pēc garšas jauc ar cukuru un kakao, tam visam pievieno izšķīdinātu želatīnu (nezinu, kā mēra tos modernos, uz tām paciņām ir rakstīts), ļoti kārtīgi izmaisa un liek dzesēties.
Ar saldo krējumu var rīkoties tā pat - saputo, piejauc klāt to kakao vai ko tur, un liet klāt to želatīnu.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: angel_girl
date: Mar. 19., 2009 - 05:23 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: digna
date: Mar. 19., 2009 - 05:36 pm
#
A slikti!
Atbildēt | Iepriekšējais
from: esinja
date: Mar. 19., 2009 - 04:44 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: blin_da
date: Mar. 19., 2009 - 04:57 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: spriidiic
date: Mar. 19., 2009 - 05:16 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: blin_da
date: Mar. 19., 2009 - 05:44 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais