pajautaa

Saldais ēdiens

« previous entry | next entry »
Mar. 19., 2009 | 04:11 pm
posted by: blin_da in pajautaa

Kā sauc to brūno želejveida kubiku, kas nācis no padomju savienības un trīc ķīselī (iespējams dzērveņu)?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {19}

blin_da

from: [info]blin_da
date: Mar. 19., 2009 - 04:46 pm
#

Dod tik šurp! ;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Mar. 19., 2009 - 04:59 pm
#

Šokolādes krēms
Sastāvdaļas:(noteikti var visu ņemt mazāk - šitas sanāk tā vairumā :D)
500 g putukrējuma
3/4 glāzes cukura
5 gb. olu dzeltenumu
1 ēdamkarote želatīna
2 ēdamkarotes kakao

Želatīnu aplej ar 1 glāzi ūdens (aukstu, vārītu), liek šķīdināties 35-40 min. Saputo putukrējumu. Saputo olas dzeltenumus ar cukuru, pieber kakao un visu rūpīgi samaisa. Pēc tam saputoto olu masu iecilā putukrējumā un visu labi samaisa (bet neputo!). Kad želatīns uzbriedis, to bļodiņa sasilda, mazliet atdzesē un pielej putukrējumam. Visu labi samaisa un liek ledusskapī sastingt. Pasniedz ar dzērveņu ķīseli.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blin_da

from: [info]blin_da
date: Mar. 19., 2009 - 05:04 pm
#

Paldies milzumliels!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Mar. 19., 2009 - 05:13 pm
#

Nu, i nafig tik sarežģīti?
Ņem vismaz vienu lielo krējumu, pēc garšas jauc ar cukuru un kakao, tam visam pievieno izšķīdinātu želatīnu (nezinu, kā mēra tos modernos, uz tām paciņām ir rakstīts), ļoti kārtīgi izmaisa un liek dzesēties.
Ar saldo krējumu var rīkoties tā pat - saputo, piejauc klāt to kakao vai ko tur, un liet klāt to želatīnu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Jugita

from: [info]angel_girl
date: Mar. 19., 2009 - 05:23 pm
#

Es receptes neizdomāju, es viņas izmantoju.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]digna
date: Mar. 19., 2009 - 05:36 pm
#

:D:D
A slikti!

Atbildēt | Iepriekšējais