kūka

« previous entry | next entry »
Feb. 11., 2009 | 02:55 pm
posted by: valium in pajautaa

Kāda ir vairāk vai mazāk viegli pagatavojama un garda kūka? gatavos kūku pulverus lūdzu neieteikt.
Protams, zinu gūgli un receptes.lv, bet variantu tik daudz, ka pat īsti nezinu, ko lai izvēlas.
No pašu pieredzes, gardu un vēlams viegli pagatavojamu kūku!

Paldies jau iepriekš!

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {14}

--

from: [info]ripp
date: Feb. 11., 2009 - 03:02 pm
#

ābolkūka neder? tāda plakana sanāk, bet uztaisāma ļoti elementāri un ir gana garšīga :)
ābolu vietā var likt arī ko citu skābāku.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]valium
date: Feb. 11., 2009 - 03:02 pm
#

pārāk prasti, noteikti nē:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Feb. 11., 2009 - 03:03 pm
#

nnu, Tu gribēji vienkārši :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]valium
date: Feb. 11., 2009 - 03:04 pm
#

vienkārši, ne jau elementāri ;D

Atbildēt | Iepriekšējais


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Feb. 11., 2009 - 03:02 pm
#

Cepumu kūka! sanāk vienmēr un nav pat jācep, iemāci vēl sīčiem un būs pārsteigums kādos vecāku svētkos! ;)

Ņem selgas cepumus
krāmē uz paplātes, pa vidu smērē zafti, saldu biezpiena krēmu (biezpiens+krējums vai putukrējums+ cukurs), var iebierināto pienu, var kkur atjaukt lāsi ruma, pa virsu bliež augļus, kaisa rīvētu šokolādi vai dajebko, kas ienāk prātā. Liek ledusskapī pāris stundas ievilkties. cepumus, ko liek apakšējā kārtā liek sausus. augšējās kārtas var mērcēt kakao, vai pienā. Bon Apettit.

Atbildēt


samanta

from: [info]samantta
date: Feb. 11., 2009 - 03:02 pm
#

http://virtuve.calis.lv/receptes/saldie-edieni/tortes-un-kukas/laimei-tik-maz-vajag/

shii bija pirmaa kuuka ko pagatavoju. varieet var visaadi - likt pa vidu rimbuljiem kreemus, augljus un sazin ko veel.
ja njem tik daudz izejvielu kaa receptee, tad man uz taadu standarta apaljo formu sanaaca tikai, uz puseem griezhot, divas ne paaraak biezas ripas.

Atbildēt


la_cumparsita

from: [info]la_cumparsita
date: Feb. 11., 2009 - 03:03 pm
#

plātsmaize - vienkāršā
6 olas
2 glāzes miltu
1,5 glāzes cukura
cepamais pulveris
vaniļa, kanēlis un kas nu vēl tīk
āboli

Visu samaisa, lej uz pannas, pa virsu liek sarīvētus ābolus, cep, kamēr pie sērkoka nelīp mīkla.
Labu apetīti!

Atbildēt | Diskusija


--

from: [info]ripp
date: Feb. 11., 2009 - 03:06 pm
#

nu, valium saka, ka tāda esot pārāk primitīva (es ieteicu ko līdzīgu)

Atbildēt | Iepriekšējais


Master of Disaster

from: [info]krazuu
date: Feb. 11., 2009 - 03:06 pm
#

nav gluži kūka, bet man patīk Saldā Desa. Tas ir tas, ko veikalā pārdod zem nosaukuma Saldā Brunete. Mājās gatavot sanāk ātri, vienkārši un daudzās variācijās. Man uz visiem svētkiem šis gardums aiziet uz urra.

Atbildēt


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Feb. 11., 2009 - 03:08 pm
#

Vēl atceros, ka mamma man mācīja biskvītus cept. Tādus, ka mēli var norīt.

visu ņem vienādā skaitā

olas (atdala baltumus no dzeltenumiem)
ēdkarotes miltu
ēdkarotes cukura
par pienu ka bija neatceros.

tālāk defaulttā visu močī kopā, baltumus kuļ atsevišķi un tad iecilā - tas lai pufīgi būtu.

Atbildēt


Ilse Kahrklis

from: [info]ld
date: Feb. 11., 2009 - 03:17 pm
#

es peedeejaa laikaa aizraujos ar mufinkeeksiem. receptes ir bez sava gala. gan saldas, gan saaljas. gan vienkaarshaakas, gan sarezhgjiitas.

Atbildēt


ib

from: [info]ib
date: Feb. 11., 2009 - 03:29 pm
#

Sacep visparastāko biskvītu (glāze miltu, glāze cukura, 3 olas) un cep cik kārtas gribi, liec iekšā/virsū visu pēc savas samaitātības pakāpes. No pašas izdomas atkarīgs kūkas elegantums un sjedobnosķ.

Atbildēt


marko

from: [info]marko
date: Feb. 11., 2009 - 04:46 pm
#

siera kūka spoli pa solim ar bildem ( izii piizii)
http://www.solipasolim.lv/lasit/304/

Atbildēt


from: [info]spuldziite
date: Feb. 11., 2009 - 08:15 pm
#

4 olas
300grami miltu
200gramni cukura
200 gramni kauseta sviesta
1 tejkarote cepampulvera
1 tejkarote sodas
1 doze ar aprikozem
paris saldetas mellenes

sakulj olas ar cukuru, pievieno sviestu un miltus, sagrieztas aprikozes un sodu/cepampulveri. uz cepampannas uzklaj cepampapiru, uzlej miklu. parbarsta ar ogam un cukuru. cepeshkrasni 180°C uz pusstundu. visi ed laizidamies un prasa recepti talak.

Atbildēt