pajautaa

Latviešu ēdieni un dzērieni

« previous entry | next entry »
Okt. 14., 2008 | 03:49 pm
posted by: guru in pajautaa

Tipiskākie, tradicionālākie un garšīgākie latviešu ēdieni un dzērieni, kurus varētu pagatavot un celt priekšā ārzemniekiem, sakot, lūk, arī Latvijā ir garšīgi :)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {77}

savanna

from: [info]savanna
date: Okt. 14., 2008 - 01:10 pm
#

:)

Ja par zupām, tad vēl var zirņu/ pupiņu/ biežu/ skābeņu... (ja ir pieejamas skābenes).

No saldajiem vēl var ceptus ābolus ar cukuru un kanēli; biezpiena sacepumu ar ķīseli :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


ne e

from: [info]guru
date: Okt. 14., 2008 - 01:12 pm
#

par āboliem liekas ideāli. kā viņus pagatavo?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


savanna

from: [info]savanna
date: Okt. 14., 2008 - 01:16 pm
#

Ja ir cepeškrāsns, tad nomazgā ābolus, pārgriež uz pusēm, izņem serdes un saliek uz pannas. Vidučos saber cukuru un kanēli. (var aizstāt arī ar medu un riekstiem). Liek cepties un ņem ārā, kad āboli pataustot ir mīksti un brūni, cukurs - izkusis.

Ātrais variants ir uz parastās pannas tāpat salikt un ar vāku virsū cept (ne pārāk lielu jaudu, lai nepiedeg apakša)

Ja āboli lieli, tad var vispirms cept tukšo vidus pusītes un, kad apgriež otrādi, tikai tad sapilda un cep tālāk.

/Var pasniegt arī kopā ar putukrējumu; karameļu mērci utt... saldējumu/

Atbildēt | Iepriekšējais


lilai

from: [info]lilai
date: Okt. 14., 2008 - 01:28 pm
#

Man liekas,ka liela daļa ārzemnieku nekad nav garšojuši uzpūteni

Atbildēt | Iepriekšējais


Pātaru Ansis

from: [info]kuminjsh
date: Okt. 14., 2008 - 01:20 pm
#

Par zupām: žāvētu ribiņu vai žāvētu kājiņu zupa ar pupiņām un grūbām ir patiešām latvisks un garšīgs ēdiens!:)

Atbildēt | Iepriekšējais