pajautaa

ingvertēja

« previous entry | next entry »
Okt. 13., 2008 | 09:56 pm
posted by: jumts in pajautaa

kā Tu taisi ingvertēju? būtību saprotu, bet interesē individuālie varianti iedvesmai:)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Okt. 13., 2008 - 06:56 pm
#

karote ingvera pulvera + dažas šķēles citrona + karsts ūdens.

Atbildēt


Lee

from: [info]lee
date: Okt. 13., 2008 - 06:57 pm
#

sagriež/ sarīvē ingvera sakni, aplej ar karstu ūdeni, pievieno medu, var arī pusi ciotronšķēlītes
Apaukstēšanās gadījumā var pievienot piparus.

Atbildēt


putnu novērotājs

from: [info]_re_
date: Okt. 13., 2008 - 07:04 pm
#

es pilnīgi pa vienkāršo - gabaliņu ingvera saknes nomizoju, sagriežu šķēlītēs un apleju ar verdošu ūdeni

Atbildēt


from: [info]digna
date: Okt. 13., 2008 - 07:18 pm
#

Prasi [info]inese_tk.

Atbildēt | Diskusija


*

from: [info]inese_tk
date: Okt. 13., 2008 - 09:26 pm
#

tātad! mana aromātiskā pretslimošanas ingvertējas recepte. ja paspēj daudz sadzerties uzreiz, tiklīdz sāk sajust mazāko saslimšanas potenciālu, tad slimošana točna aiziet garām.

uzliek katliņā vārīties ūdeni, tik daudz, cik spēs izdzert (es parasti leju 4 krūzes)
kamēr tas tur sildās rīvējam ingveru (cik daudz - attiecīgi cik stipru tēju spējam iedzert)
sarīvējam, metam uzkarsušajā ūdenī
un
beram klāt visu kas jauks, aromātisks, patīkams un piemērots -
krustnagliņas, virces (t.i. smaržīgos piparus), kanēli, koriandru, kardamonu, muskatriekstu...
pavāram kādas minūtes piecas, nogriežam uguni, atstājam mazliet ievilkties
kad padzisis nokāšam un pievienojam medu un citronu
(uz 4 krūzēm ūdens es izspiežu sulu no puscitrona vai diviem laimiem. vienreiz, kad mājās nebija citrona, tad liku klāt rūpīgi saspaidītas dzērvenes un arī bija labi. medu protams, pēc vēlmēm un vajadzības un tiešām tikai tad, kad mazliet padzisusi dzira, lai nezaudē ārstnieciskās īpašības)
sanāk ļoti aromātiska, garšīga, dziedējoša un spēcinoša tēja
p.s. mierīgi var dzert aukstu arī. manam dzīvesbiedram, piemēram, tā garšo daudz labāk.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]watermark
date: Okt. 13., 2008 - 07:54 pm
#

sarīvēju ingversakni, apleju ar verdošu ūdeni, tad izspiežu sulu no citrona vai vairākiem, tad pieleju klāt un vēl kaudzi medus. prasti taisu tējkannā, tāpēc arī visu ko daudz lieku.

Atbildēt | Diskusija


plate

from: [info]plate
date: Okt. 13., 2008 - 08:01 pm
#

vispār jau saka, ka medu karstā ūdenī/citos dzērienos etc. nevar likt (kā arī kausēt medu nevar un tamlīdzīgi arī medus kūkas etc.) jo neesot labs rezultāts. labāk to medu atdzisušā šķidrumā vai mutē.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]watermark
date: Okt. 13., 2008 - 09:07 pm
#

jā, skaitās jau, ka medus zaudē savu vērtību, ja karstā ūdenī liek. bet var jau arī mazliet padzesēt un tad likt :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Okt. 14., 2008 - 06:18 am
#

es:
sagreižu ingveru šķēlītēs, piemetu pāris melisas un piparmētras laipiņas un nedaudz svaigi malta čili pulvera.

sāra:
sagriež ingveru sīki, pieliek karoti medus, siltu pienu un kanēli
(irākiešu ingvertēja)

tētis:
sarīvē ingveru, aplej ar ūdeni un iekšā ber vēl kaut kādas inetiešu tantriskās zālītes. smaržo jau labi, pagaršot- neuzdrīkstos.

ja nāk ciemiņi:
sagriež ingveru, ābolu, piemet avenes vai zemenes, vai dzērvenes, visādas mētru lapiņas un aplej ar ūdeni.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Okt. 14., 2008 - 06:22 am
#

un jā, veselības dzēriens, kas gan nav ingver tēja, bet ingvers ir iekšā:

ņem katliņu, tajā ielej svaigi spiestu sulu no 1 greifrūta, 2 citroniem un 3 apelsīniem, sagriestas ingveršķēlītes, veselu čili pāksti un kanēļa standziņu. pielejūdeni un uzvāra. kad padzisis, pieiveno medu (ap saviem 100g aizies..). šis parasti ziemā aiziet uz urrā, kad nosaluši druagi nāk katanu spēlēt.

Atbildēt | Iepriekšējais


Witch. snake. running

minimalisms

from: [info]bagdarama
date: Okt. 14., 2008 - 08:53 am
#

kiploku spiedee izspiezhu ingversakni, apleju ar verdoshu ùdeni and that's it.

Atbildēt