zupa te - http://www.labuapetiti.lv/receptes/040904.htm tak ko tur sauteet vegjetaari? tas ir vienkaarhsi un primitiivi - no sakauma sviestaa (eljljaa) apcep burkaanus gabalos, pieliek siipolus (ja nelieto sipolus, var nelikt - veelak var pielikt puravus), ka dbukaani pusmixti pieliek gabalos grieztus kabachus, pukjkaapostu uj brokolju uj abu rozetes, pielej drusku uudens, nogriezh mazu uguni, uzliek vaaku, 10 minutes nemaisot sautee, pieliek puravus (ja nau likti sipoli), uzliek vakau, izsleedz uguni, 3 minutes patur, liek shkjivi un eed nost..:)
NEEEEEEEE! laj gan ir dalja eedienu, kur cukini ir viena no sastaavdaljaam, bet ne Galvenaa, kur arii tomaatus driixt pielietot, bet tikaj laj izceltu/papildinaatu Galveno sastaavdalju.:)
Mmmm- baigi garšīgi ir, kad uz pannas sacep kubiņos sagrieztus kabačus ar tomātiem un beigās pievieno sakultu olu (kabačus iemaisa sakultajā olā) vai otrs variants- pievieno skābo krējumu. Tiešām rekomendēju abus variantus.
sagreizh kabachus, tomaatus un siipolus gabalinjos - veelams kubicinjos (siipolus un tomaatus bez mizinjaam) Eljaa sacept siipolus - nonjem no pannas tajaa pashaa eljljaa sacep kabachus, kameer paliek caurspiidiigi - nonjem no pannas tad tomaatus tajaa pashaa eljljaa sacep, kuri nedaudz pajuks - tad pieliek visu paareejo uz taas pannas un pieliek garshvielas peec veelmes (piparus un saali obligaati)
ljoti garshiigi ar kartupeljiem - eedams gan silts, gan auksts
apcep kabaču ripiņas olā un miltos un tag kārto katliņā vai karstum izturīgā stikla traukā kārtās: apceptas kabaču ripiņas, tad sagrieztas tomāta šķēles, pa virsu apceptus sīpolus, tad atkal kabačus, tomātus, sīpolus. Pa vidu kaut kur vegetu iebēr vai citas garšvielas ieber. Un sautē. Maisīt nevajag.
Man pie sirds iet šāds pats kārtojums, tikai starp pirmo un otro kabaču kārtu salik tomātus/papriku, bet starp otro un trešo - apceptu malto gaļu. Nav no tiem lētākajiem ēdieniem, bet ļoti garšīgi, sātīgi. Tiesa, andzika laikam gaļu nelieto.. Tad nu pildījumā var iztikt tikai ar vacatio nosauktajiem tomātiem, sīpoliem. Un jā - mēs parasti negriežam ripiņās tomātus, bet gan šķēlītēs jeb salmiņos. Labu apetīti! :)
es taisīju šitā - sagriež ripās kabačus, gabaliņos papriku, burkānus, tomātus, nomizo arī ķiplokus un paņem kādu puskilogramu malto gaļu, to visu smuki saliek kārtās kādā foršā traukā, ko var likt cepeškrāsnī, uzlej virsū bišķi ūdeni un mazliet olīveļļu, garšvielas arī pa vidu visam. Iebāž cepeškrāsnī un aizmirst uz stundu apmēram. sanāk baigi labi :)
vēl var vienkārši cept un apsmērēt ar ķiplokiem, ššššaaausmīg garšo man tā, nezinu kā citiem :)
sarīvē kabaci un uzliek uz pannas bez eļļas, lai sutinās savā sulā, tad pielej eļļu un ļauj lai mazuliet brūni paliek (jāmaisa kamēr tas notiek) mazliet ķiploku var pielikt, lai pikantāka garšiņa un tad uzrīvē sieru- VIENRAIZĒJS PAĒDIENS! :)
from: tante
date: Aug. 25., 2007 - 02:47 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: gary_crant
date: Aug. 25., 2007 - 02:52 pm
#
un varbūt zini recepti kādam garšīgam veģetāram sautējumam ar kabačiem kā dominējošiem?:)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Aug. 25., 2007 - 02:56 pm
#
tak ko tur sauteet vegjetaari? tas ir vienkaarhsi un primitiivi - no sakauma sviestaa (eljljaa) apcep burkaanus gabalos, pieliek siipolus (ja nelieto sipolus, var nelikt - veelak var pielikt puravus), ka dbukaani pusmixti pieliek gabalos grieztus kabachus, pukjkaapostu uj brokolju uj abu rozetes, pielej drusku uudens, nogriezh mazu uguni, uzliek vaaku, 10 minutes nemaisot sautee, pieliek puravus (ja nau likti sipoli), uzliek vakau, izsleedz uguni, 3 minutes patur, liek shkjivi un eed nost..:)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Aug. 25., 2007 - 02:58 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: gary_crant
date: Aug. 25., 2007 - 03:07 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: tviglis
date: Aug. 28., 2007 - 07:50 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Aug. 28., 2007 - 09:08 pm
#
tomaati ir lietojami ar baklazhaaniem, nevis ar kabachiem!!!!
shitas bija kjeekshas izmisuma pilns bljaaviens..:((( cietos, cietos, kluseeju, kluseeju, bet neiztureeju un nobljaavos...
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tviglis
date: Aug. 29., 2007 - 02:17 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Aug. 29., 2007 - 02:22 pm
#
laj gan ir dalja eedienu, kur cukini ir viena no sastaavdaljaam, bet ne Galvenaa, kur arii tomaatus driixt pielietot, bet tikaj laj izceltu/papildinaatu Galveno sastaavdalju.:)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: lapsene_lb
date: Aug. 25., 2007 - 03:07 pm
#
Tiešām rekomendēju abus variantus.
Atbildēt | Diskusija
from: gary_crant
date: Aug. 25., 2007 - 03:08 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: lapsene_lb
date: Aug. 25., 2007 - 03:11 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: ventstulpacija
date: Aug. 25., 2007 - 03:07 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: gary_crant
date: Aug. 25., 2007 - 03:08 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ventstulpacija
date: Aug. 25., 2007 - 03:26 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: gary_crant
date: Aug. 25., 2007 - 03:48 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ventstulpacija
date: Aug. 25., 2007 - 10:25 pm
#
Eljaa sacept siipolus - nonjem no pannas
tajaa pashaa eljljaa sacep kabachus, kameer paliek caurspiidiigi - nonjem no pannas
tad tomaatus tajaa pashaa eljljaa sacep, kuri nedaudz pajuks - tad pieliek visu paareejo uz taas pannas un pieliek garshvielas peec veelmes (piparus un saali obligaati)
ljoti garshiigi ar kartupeljiem - eedams gan silts, gan auksts
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: gary_crant
date: Aug. 27., 2007 - 02:16 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: vacatio
date: Aug. 25., 2007 - 03:15 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: gary_crant
date: Aug. 25., 2007 - 03:19 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: vacatio
date: Aug. 25., 2007 - 04:58 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: gary_crant
date: Aug. 25., 2007 - 05:50 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: akwiinas
date: Aug. 25., 2007 - 11:16 pm
#
Nav no tiem lētākajiem ēdieniem, bet ļoti garšīgi, sātīgi. Tiesa, andzika laikam gaļu nelieto.. Tad nu pildījumā var iztikt tikai ar vacatio nosauktajiem tomātiem, sīpoliem.
Un jā - mēs parasti negriežam ripiņās tomātus, bet gan šķēlītēs jeb salmiņos.
Labu apetīti! :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: gary_crant
date: Aug. 27., 2007 - 02:16 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: liene
date: Aug. 25., 2007 - 03:27 pm
#
vēl var vienkārši cept un apsmērēt ar ķiplokiem, ššššaaausmīg garšo man tā, nezinu kā citiem :)
Atbildēt | Diskusija
from: gary_crant
date: Aug. 25., 2007 - 05:50 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: tante
date: Aug. 25., 2007 - 07:57 pm
#
vari pamainiit kabachu daudzumu (shamov airaak kaa baklazhaanus) un taa uztaisit.:)
Atbildēt
from: forever
date: Aug. 26., 2007 - 11:41 am
#
mazliet ķiploku var pielikt, lai pikantāka garšiņa un tad uzrīvē sieru- VIENRAIZĒJS PAĒDIENS! :)
Atbildēt