pajautaa

« previous entry | next entry »
Jul. 5., 2007 | 03:04 pm
posted by: liene in pajautaa

kādus ātri un vienkārši pagatavojamus ēdienus/uzkodas jūs ieteiktu nelielam dzimšanas dienas tusiņam?


nu, tā, lai piestāv pie vīna un ir tā jauki :))

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {45}

from: [info]dzeina
date: Jul. 5., 2007 - 03:01 pm
#

sagriezt dažādas siera šķirnes
dažādas olīvas
kanapē maizītes, ja ir iekšās ķēpāties
vīnogas, citus augļus

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:03 pm
#

līdz kanapē biju aizdomājusies, bet nekad neesmu ar viņiem ņēmusies.
kādas ir kkādas feinās kombinācijas, ko uz iesmiņiem saspraust?
man šodien būs stunda laika līdz brīdim, kad ieradīsies viesi - taisu tusiņu mammuces dzimšanas dienai par godu.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]dzeina
date: Jul. 5., 2007 - 03:08 pm
#

da jebkādus stingrus dārzeņus, dažādus sierus, gaļu... improvizē!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:09 pm
#

:)))
tā jau ir :)))

Atbildēt | Iepriekšējais


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Jul. 5., 2007 - 03:11 pm
#

Uz iesmiņiem smuki izskatās ķirštomātiņi (gan dzeltenie, gan sarkanie) un Mocarellas siera gabaliņi, ja vēl to visu aplaista ar pesto un olīveļļas maisījumu, pavisam garšīgi:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Jul. 5., 2007 - 03:20 pm
#

Ā, un šitas dikti labi iet kopā ar labu Chianti.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


noncompliant

from: [info]keikoo
date: Jul. 5., 2007 - 06:23 pm
#

man sāka likties,ka tu stāsti, kas man darbā bija sarūpēts :)))

Atbildēt | Iepriekšējais


Galma Āksts

from: [info]torch
date: Jul. 5., 2007 - 03:02 pm
#

http://klab.lv/users/martcore/1150570.html

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:06 pm
#

ha! :DDD

Atbildēt | Iepriekšējais


tante

from: [info]tante
date: Jul. 5., 2007 - 03:02 pm
#

visaatraak un viekaarshaak pagaatvojamaas uzkodas ir veikalaa nopeerkamaas sagrieztaas galjas, desas, sieri, saaljie grozinji, kuros sapilditi gatavie salaati, lavashi ar vissko iekshaa satiitu, utml.:)
visas paareejaas uzkodas ir paarak laikietilpiigas, ja gatavo pac..;)

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:05 pm
#

ļoti negribas visus tos pirktos, tomēr pašai sataisīt - tas ir daudz, daudz foršāk.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Jul. 5., 2007 - 03:10 pm
#

pashaj sataisiit ir laikietilpiigi..:)
stundas laikaa vari dariit shitaa - pajem garo gurkji un uzmaniigi izgreb jamam viduci, ta alaj paliek caurule - vari pirms grebshanas sagriezt 5-6 cm lielos gabalos.. izgrebto viduci sablenderee ar beizpienu, olu dzeltenumu, zaljumiem un piliti kreejuma kopaa, masu stingri pildi tamjaa gurkjii, peec tam gurkji sagriez 1 cm biezaas ripaas...
iepeerc plaani sagrieztu shkjinjkji, mocarella jebshu kaadu citu miixto sieru, kjirshtomaatus, garneles.. sieru sablenderee ar zaljumiem, biku tomaatiem un biku garneleem.. shkjinjkja shljeeles nozied ar shamo blendermasu, ieliec iekshaa garneles striipaa, satin pacieshu veltniti, kuru parsien ar zaljo locinju...
iisos gurkjus paargriez uz puseem, izgreb viduci, sablenderee viduci ar zhaavetu vistu, zaljumiem, druksu majoneezi un pildi to masu a rkalnu izgrebtajaas gurkju laivaas..
plus vele pilditi tomaati.. plus veel maizes volovaani ar vissko sapilditi - maizes volovaans ir pabiezas bagetes shkjeels, kuraas miixtums daljeeji izjemc, ta alai paliek grozinjsh tjipa un tur tad vissko pilda.:)

pietix pagaidaam?.:))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:14 pm
#

es nevaru vairāk darbā nosēdēt un gribu iet mājās blenderēt!!!!!!!

Atbildēt | Iepriekšējais


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 6., 2007 - 03:17 pm
#

paldies par ieteikumu, sanāca perfekti, tikai nākamreiz izdomāšu, ko pielikt klāt, lai masa mazliet biezāka sanāk - mazliet šmucīgs pasākums bija, bet viesi sajūsmā :)))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


tante

from: [info]tante
date: Jul. 7., 2007 - 09:02 am
#

man priex, ka sanaaca.:)
taa ir - uz shadaam lietaam vaik uztrenneeties, pieshaut roku uz sakariigu pildijuma konsistenci, taapeec vienmeer ruupigi jaaizveelaas biezpieni un pareejaas sastavdaljas.:) jebkuru pildijumu vienmeer var varieet un sacietinaat ar vaaritu olu dzeltenumu, ar nedaudz mannaa putraimiem (izmirxtot jamie piebriest, bet ja nav par daudz pielikti garshu neietekmee), ar zhelatinu glau galaa -bet zhelatiins prasa laiku sareceeshanaj...:))
biezpiena vietaa biezhi vien var izmantot maigas garshas sieru.:)

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jul. 5., 2007 - 03:06 pm
#

lavashas rulliishus - lavashaa var ietiit dajebko, ko sirds kaaro - ielikt ledskapii, lai nostaavas: tad sagriezh nelielaas ripinjaas - aatri, garshiigi un saatiigi :)

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:08 pm
#

vo, super ideja :)))

Atbildēt | Iepriekšējais


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:08 pm
#

pag, bet kā tas viss kopā turās?
taču kristu laukā, ja tā vnk satītu, ne?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jul. 5., 2007 - 03:15 pm
#

nu es taisu dazhaadus pildiijumus - viens no tiem ir kazas siers + zaljumi + lasis + garneles - ja par sausu: pieshauj kreejuminju...
Ja konsistence ir biezu salaatu veidaa, tad viss smuki turaas kopaa...
Ja nee - var saspraust ar sobubakstaamajiem :)

Atbildēt | Iepriekšējais


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Jul. 5., 2007 - 03:12 pm
#

līdzīgi domājam:))

Atbildēt | Iepriekšējais


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Jul. 5., 2007 - 03:10 pm
#

es varu vienu dikti labu variantu ieteikt - tortilju/lavaša rullīši, dikti labi garšo un izskatās

Ir divas versijas - viena ar kaltētiem tomātiem un baziliku, otra - ar kūpinātu lasi un dillēm.

1. versija:
Sastāvdaļas:
Kādas 8 tortiljas (izskatās pēc tādām kā pankūkām, nopērkamas gan rimčikos, gan Stokmanā), der arī lavašs, bet vairākās kārtās
10 kaltēto tomātu pusītes (labāk eļļā, ja sausās, tad 20min jāizmērcē ūdenī), smalki sakapātas
2 paciņas filadelfijas siera (2X200 g)
1 paciņa smērējamā siera ar papriku (ramai ir tāds, dzintaram arī (nevis krēmīgais, bet svaigais siers)
tasīte sakapātu svaiga bazilika lapu

Masu kārtīgi sajauc kopā un triepj uz tortiljas virsū, tortilju cieši sarullē, ietin pārtikas plēvē vai folijā un ieliek ledusskapī vismaz uz 4 stundām, ideāli, ja ir diennakts. Kad tas laiks pagājis, sagriež ripulīšos. Izskatās aptuveni šitā http://static.howstuffworks.com/gif/recipes/1924001240_roasted-garlic-and-spinach-spirals-recipe.jpg


Ar lasi process tāds pats, tikai citādas sastāvdaļas - arī tikpat daudz filadelfijas siera, kādi 150 g kūpināta, sakapāta laša, ceturtdaļtasīte kapātu diļļu, 3 ēdamkarotes kaperu (tos, starp citu, labāk pamērcēt ūdenī pirms kapāšanas, lai mazāk sīva garša).

Abi baigi garšīgi:)

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:12 pm
#

tās kaltēto tomātu pusītes arī stokmanā, vai ne?
ar filadelfijas sieru man arī nekad nav bijusi darīšana - kāds viš ir?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Jul. 5., 2007 - 03:15 pm
#

vispār labāk iet uz stokmanu, jo tur viss šitas būs, kaperus un kaltētos tomātus ne visur var dabūt, tāpat svaigu baziliku. Filadelfijas siers man dikti garšo, nemāku aprakstīt - tāds smērējams, kastītēs tiek pārdots visādās versijās, ar zaļumiem un ko tik vēl ne, bet šim ēdienam vajag parasto. Varbūt kādreiz esi ēdusi suši ar filadelfijas sieru iekšā?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:17 pm
#

laikam nav sanācis, bet apmēram skaidrs, kā TAM ir jāizskatās :))

fooorši :)

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jul. 5., 2007 - 03:16 pm
#

filadelfija - ir taads uz maizes smeereejams siers - ne tik "spiidiigs", kaa dzintars - driizaak, kaa biezs jogurts :)

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jul. 5., 2007 - 03:16 pm
#

ideaali izklausaas - Paldies!
noteikti pameegjinaashu :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:18 pm
#

es šito visu lasu un man tāāāā sāk gribēties ēst un uz mājām visādas dīvainības taisīt :))))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jul. 5., 2007 - 03:31 pm
#

vo vo - a man veel darbaa jaaniikst...
kaitiigi shitaadus pa dienu lasiit :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:32 pm
#

mhm.
šodien vēl arī pusdienās nav sanācis aiziet, ehh,. šaize.. :DDD
tagad gribu visu šito uztaisīt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jul. 5., 2007 - 03:44 pm
#

gana daudz idejas vari pasmelties te:
http://receptes.lv/lat/salati_un_uzkodas/

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]sileens
date: Jul. 5., 2007 - 03:20 pm
#

visādi sieri
mandeles (sālītās)
ķirštomāti
svaigi gurķi sagriezti salmiņos
šņabis
alus
šņabis
šņabis
alus
rums
šampis

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:28 pm
#

un viesiem līdzņemšanai - kefīriņš :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Galma Āksts

from: [info]torch
date: Jul. 5., 2007 - 03:30 pm
#

kāds kefīrs - rimi maisiņš, lai nav jāvāc tie visādie sieri un mandeles pēc daļējās pārstrādes!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:33 pm
#

:DDDDDDDDDD

Atbildēt | Iepriekšējais


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Jul. 5., 2007 - 03:20 pm
#

Nopērc sāļos groziņus Rimi un iepildi siera salātus.

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:28 pm
#

visos rimčikos ir dabūjami tie groziņi?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Jul. 5., 2007 - 03:30 pm
#

Visos neesmu bijusi :)))
Ja Zolitūdē ir, tad jau pārējos ar jābūt. Nopērkami vai nu kastītēs pie cepumiem (tik jāskatās sāļie) un ir arī pie konditoresjas, kur kūkas pārdot - tur var izvēlēties - apaļas formas lielāki un mazāki, kā arī laiviņu formā. Pārdod pa gabaliem.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:31 pm
#

nujā, es jau domāju, ka moš tikai kādos lielajos.
bet tad jau bērnu pasaulē arī būs :)))

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Jul. 5., 2007 - 03:34 pm
#

Domāju, ka - jā. Vienīgi uz vakaru varētu būt izpirkti tie, kas konditorejas daļā.

Atbildēt | Iepriekšējais


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jul. 5., 2007 - 03:34 pm
#

un veel garshiigi pie baltaa viina ir skjinkjis ar meloni :)
meeli noriit...

Atbildēt | Diskusija


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:36 pm
#

man liekas, šodien cieņā būs sarkanais. bet nu ko var zināt :)))

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]spuldziite
date: Jul. 5., 2007 - 03:52 pm
#

sagirez vistas fileju sīkos gabaliņos, šamet uz pannas ar baigi daudz karriju, čili un ingvera garšvielām. kamēr tā tur cepa, samazgā salātlapas un citus dārzeņus, sagreiz lielos gabalos salātiem. kad vistas gabaliņi gatavi- mazi, zeltiani un apetelīgi un uguns pannai nogriezts, pārlej ar divām-trim ēdamkarotēm medus. apmaisi. samet vistu pāri salātiem, pārrīvē pāri parmezānsieru. baigi labi un šķakarīgi.
salātiem vēl var pārliet pāri balzāmetiķi ar citronsulu un nedaudz sojas mērces, kurā ir sīki sagriezts sīpolītis. un viss šitas kopā aizņem labi, ja pusstundu.

un gāršo, mm :)

Atbildēt | Diskusija


from: [info]spuldziite
date: Jul. 5., 2007 - 03:53 pm
#

plus sausais baltvīns šitam

Atbildēt | Iepriekšējais


Liene

from: [info]liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:54 pm
#

paldies par iiideju :)))

Atbildēt | Iepriekšējais


missalise

from: [info]missalise
date: Jul. 5., 2007 - 05:00 pm
#

Man šausmīgi garšo lavašs ar lasi - recepte šāda - lavašu vispirms apziež ar kādu kausēto sieru - vislabāk Dzintars, tad uzliek plāni sagrieztu lasi pa visu lavašu, tad uzkaisa dilles, kārtīgi cieši satin un liek ledusskapī uz kādu brīdi. Man garšo ļoti. :)

Atbildēt