« previous entry | next entry »
Jul. 5., 2007 | 03:04 pm
posted by: liene in pajautaa
kādus ātri un vienkārši pagatavojamus ēdienus/uzkodas jūs ieteiktu nelielam dzimšanas dienas tusiņam?
nu, tā, lai piestāv pie vīna un ir tā jauki :))
nu, tā, lai piestāv pie vīna un ir tā jauki :))
from: dzeina
date: Jul. 5., 2007 - 03:01 pm
#
dažādas olīvas
kanapē maizītes, ja ir iekšās ķēpāties
vīnogas, citus augļus
Atbildēt | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:03 pm
#
kādas ir kkādas feinās kombinācijas, ko uz iesmiņiem saspraust?
man šodien būs stunda laika līdz brīdim, kad ieradīsies viesi - taisu tusiņu mammuces dzimšanas dienai par godu.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: dzeina
date: Jul. 5., 2007 - 03:08 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:09 pm
#
tā jau ir :)))
Atbildēt | Iepriekšējais
from: zimbabve
date: Jul. 5., 2007 - 03:11 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zimbabve
date: Jul. 5., 2007 - 03:20 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: keikoo
date: Jul. 5., 2007 - 06:23 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: torch
date: Jul. 5., 2007 - 03:02 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:06 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: tante
date: Jul. 5., 2007 - 03:02 pm
#
visas paareejaas uzkodas ir paarak laikietilpiigas, ja gatavo pac..;)
Atbildēt | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:05 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Jul. 5., 2007 - 03:10 pm
#
stundas laikaa vari dariit shitaa - pajem garo gurkji un uzmaniigi izgreb jamam viduci, ta alaj paliek caurule - vari pirms grebshanas sagriezt 5-6 cm lielos gabalos.. izgrebto viduci sablenderee ar beizpienu, olu dzeltenumu, zaljumiem un piliti kreejuma kopaa, masu stingri pildi tamjaa gurkjii, peec tam gurkji sagriez 1 cm biezaas ripaas...
iepeerc plaani sagrieztu shkjinjkji, mocarella jebshu kaadu citu miixto sieru, kjirshtomaatus, garneles.. sieru sablenderee ar zaljumiem, biku tomaatiem un biku garneleem.. shkjinjkja shljeeles nozied ar shamo blendermasu, ieliec iekshaa garneles striipaa, satin pacieshu veltniti, kuru parsien ar zaljo locinju...
iisos gurkjus paargriez uz puseem, izgreb viduci, sablenderee viduci ar zhaavetu vistu, zaljumiem, druksu majoneezi un pildi to masu a rkalnu izgrebtajaas gurkju laivaas..
plus vele pilditi tomaati.. plus veel maizes volovaani ar vissko sapilditi - maizes volovaans ir pabiezas bagetes shkjeels, kuraas miixtums daljeeji izjemc, ta alai paliek grozinjsh tjipa un tur tad vissko pilda.:)
pietix pagaidaam?.:))
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:14 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: liene
date: Jul. 6., 2007 - 03:17 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: tante
date: Jul. 7., 2007 - 09:02 am
#
taa ir - uz shadaam lietaam vaik uztrenneeties, pieshaut roku uz sakariigu pildijuma konsistenci, taapeec vienmeer ruupigi jaaizveelaas biezpieni un pareejaas sastavdaljas.:) jebkuru pildijumu vienmeer var varieet un sacietinaat ar vaaritu olu dzeltenumu, ar nedaudz mannaa putraimiem (izmirxtot jamie piebriest, bet ja nav par daudz pielikti garshu neietekmee), ar zhelatinu glau galaa -bet zhelatiins prasa laiku sareceeshanaj...:))
biezpiena vietaa biezhi vien var izmantot maigas garshas sieru.:)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: le_minga
date: Jul. 5., 2007 - 03:06 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:08 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:08 pm
#
taču kristu laukā, ja tā vnk satītu, ne?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: le_minga
date: Jul. 5., 2007 - 03:15 pm
#
Ja konsistence ir biezu salaatu veidaa, tad viss smuki turaas kopaa...
Ja nee - var saspraust ar sobubakstaamajiem :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: zimbabve
date: Jul. 5., 2007 - 03:12 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: zimbabve
date: Jul. 5., 2007 - 03:10 pm
#
Ir divas versijas - viena ar kaltētiem tomātiem un baziliku, otra - ar kūpinātu lasi un dillēm.
1. versija:
Sastāvdaļas:
Kādas 8 tortiljas (izskatās pēc tādām kā pankūkām, nopērkamas gan rimčikos, gan Stokmanā), der arī lavašs, bet vairākās kārtās
10 kaltēto tomātu pusītes (labāk eļļā, ja sausās, tad 20min jāizmērcē ūdenī), smalki sakapātas
2 paciņas filadelfijas siera (2X200 g)
1 paciņa smērējamā siera ar papriku (ramai ir tāds, dzintaram arī (nevis krēmīgais, bet svaigais siers)
tasīte sakapātu svaiga bazilika lapu
Masu kārtīgi sajauc kopā un triepj uz tortiljas virsū, tortilju cieši sarullē, ietin pārtikas plēvē vai folijā un ieliek ledusskapī vismaz uz 4 stundām, ideāli, ja ir diennakts. Kad tas laiks pagājis, sagriež ripulīšos. Izskatās aptuveni šitā http://static.howstuffworks.com/gif/rec
Ar lasi process tāds pats, tikai citādas sastāvdaļas - arī tikpat daudz filadelfijas siera, kādi 150 g kūpināta, sakapāta laša, ceturtdaļtasīte kapātu diļļu, 3 ēdamkarotes kaperu (tos, starp citu, labāk pamērcēt ūdenī pirms kapāšanas, lai mazāk sīva garša).
Abi baigi garšīgi:)
Atbildēt | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:12 pm
#
ar filadelfijas sieru man arī nekad nav bijusi darīšana - kāds viš ir?
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zimbabve
date: Jul. 5., 2007 - 03:15 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:17 pm
#
fooorši :)
Atbildēt | Iepriekšējais
from: le_minga
date: Jul. 5., 2007 - 03:16 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: le_minga
date: Jul. 5., 2007 - 03:16 pm
#
noteikti pameegjinaashu :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:18 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: le_minga
date: Jul. 5., 2007 - 03:31 pm
#
kaitiigi shitaadus pa dienu lasiit :)
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:32 pm
#
šodien vēl arī pusdienās nav sanācis aiziet, ehh,. šaize.. :DDD
tagad gribu visu šito uztaisīt.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: le_minga
date: Jul. 5., 2007 - 03:44 pm
#
http://receptes.lv/lat/salati_un_uzkoda
Atbildēt | Iepriekšējais
from: sileens
date: Jul. 5., 2007 - 03:20 pm
#
mandeles (sālītās)
ķirštomāti
svaigi gurķi sagriezti salmiņos
šņabis
alus
šņabis
šņabis
alus
rums
šampis
Atbildēt | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:28 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: torch
date: Jul. 5., 2007 - 03:30 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:33 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: vacatio
date: Jul. 5., 2007 - 03:20 pm
#
Atbildēt | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:28 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: vacatio
date: Jul. 5., 2007 - 03:30 pm
#
Ja Zolitūdē ir, tad jau pārējos ar jābūt. Nopērkami vai nu kastītēs pie cepumiem (tik jāskatās sāļie) un ir arī pie konditoresjas, kur kūkas pārdot - tur var izvēlēties - apaļas formas lielāki un mazāki, kā arī laiviņu formā. Pārdod pa gabaliem.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:31 pm
#
bet tad jau bērnu pasaulē arī būs :)))
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: vacatio
date: Jul. 5., 2007 - 03:34 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: le_minga
date: Jul. 5., 2007 - 03:34 pm
#
meeli noriit...
Atbildēt | Diskusija
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:36 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: spuldziite
date: Jul. 5., 2007 - 03:52 pm
#
salātiem vēl var pārliet pāri balzāmetiķi ar citronsulu un nedaudz sojas mērces, kurā ir sīki sagriezts sīpolītis. un viss šitas kopā aizņem labi, ja pusstundu.
un gāršo, mm :)
Atbildēt | Diskusija
from: spuldziite
date: Jul. 5., 2007 - 03:53 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: liene
date: Jul. 5., 2007 - 03:54 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: missalise
date: Jul. 5., 2007 - 05:00 pm
#
Atbildēt