Sarkano augļu problēma

« previous entry | next entry »
Dec. 13., 2006 | 02:46 pm
posted by: jealousy in pajautaa

Sakarā ar savu alerģiju uzzināju priekš sevis jaunumu - sarkano augļu problēmu. Izrādās ka daudzi cilvēki - tagad arī es - nedrīkst ēst sarkanos augļus - papriku, tomātus utt. Bet vot kas ir tas "utt"? Varbūt kāds zin kuri vēl augļi ietilpst šajā "sarkanajā" grupā? Dikti gribētos zināt ko es drīkstu ēst.

P.S. Nesakiet Google, nesakiet Wikipedija - jau pameklēju, man neizdevās atrast.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

from: [info]dzeina
date: Dec. 13., 2006 - 02:47 pm
#

čili pipari?

Atbildēt


from: [info]fanija
date: Dec. 13., 2006 - 02:47 pm
#

Granātābols.

Atbildēt


agressor

from: [info]agressor
date: Dec. 13., 2006 - 02:47 pm
#

mušmires

Atbildēt


from: [info]lapsa
date: Dec. 13., 2006 - 02:50 pm
#

droši, ka zemenes

Atbildēt


zhuu

from: [info]rikella
date: Dec. 13., 2006 - 02:52 pm
#

visi kas ir sarkani?

Atbildēt | Diskusija


Не бывает атеистов в окопах под огнём

from: [info]dunkelheit
date: Dec. 13., 2006 - 02:55 pm
#

greipfrūti..?

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]anna
date: Dec. 13., 2006 - 02:58 pm
#

hmm, jāmēģina atcerēties bērnību. āboli arī noteikti manā sarakstā bija, persiki, sarkanās jāņogas.

Atbildēt


pata

from: [info]pata
date: Dec. 13., 2006 - 03:28 pm
#

pieņemu, ka šo alerģiju izraisa kāda konkrēta viela, kas atrodama t.s. 'sarkanajos augļos' - ar to tad arī vajadzētu sākt, lai pēc tam sastādītu sarakstu ar pārējiem tabu!

Atbildēt


from: [info]kangaroo
date: Dec. 13., 2006 - 04:14 pm
#

Paprika un tomāts ir dārzeņi, nevis augļi, bet alerģija jau maita laikam neatšķir...

Plus sarkanie apelsīni (blute orangen), greipfrūti, sarkanās jāņogas, arbūzi, āboli, plūmes, ķirši, galda bietes, nektarīni un Ferrari.

Atbildēt | Diskusija


Envija

from: [info]envija
date: Dec. 13., 2006 - 04:19 pm
#

ai, man jau liekas, ka šī konkrētā "alerģija" ir absolūts izdomājums, no sērijas - neko citu nevarējam atrast, tad nu pamēģini neēst šitos.
Nu kāda viela varētu būt visiem nosauktajiem dārzeņiem/augļiem vienāda? Bietēs tak nav tā pati viela, kas padara sārtu ābolu miziņu. Un redz, zaļus ābolus ēst varot.
Da uzšķaudīt šitiem "zinātniekiem".

Labāk iedzer bišķ biežāk vodku ij neviena alerģija neņems:)
Nu ja, un no Ferrari ar labāk pa gabalu, it sevišķi sarkana. Un ja, nedod Dievs, beibei redzi sarkanu apakšveļu - mūc! Ne tikai pumpas sametīsies:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Dec. 13., 2006 - 04:31 pm
#

Nē, nu tas ir arī loģiski pamatojams. Sarkanā krāsviela jebkurā veģetāras izcelsmes produktā būs veidota no vienām un tām pašām sastāvdaļām. Atšķirsies tikai koncentrācija un citu krāsvielu klātbūtne. Cilvēks dabu ir sačakarējis tiktāl, ka pats tagad dabuj pretī višādām ģenētiska rakstura nesaderībām.

Un iedomājies tādu kombināciju- beibe sarkanā kleitā, sarkanā apakšveļā, sarkanās kurpēs ar sarkanu Ferrari...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Envija

from: [info]envija
date: Dec. 13., 2006 - 04:38 pm
#

Kombinācija uh tī :D
Bet, ja cilvēkam tiešām ir alerģija uz karmīnu, tb, minēto sarkano krāsvielu, tad tam ir jābūt kostatētam ar ādas raudzes testu.
Kaut kā nelasīju, ka tāds būtu veikts;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Dec. 13., 2006 - 04:42 pm
#

Nekur nav zvanīts, ka karmīns ir vienīgā šāda krāsviela. Pa Discovery ir labais raidījums par zinātnisku pieeju ēdienu gatavošanai- tur tādas fiškas citreiz pastāsta, ka sēdi un brīnies ne sliktāk kā pirmajā ķīmijas stundā skolā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Envija

from: [info]envija
date: Dec. 13., 2006 - 04:48 pm
#

tikko paguuglēju, da protams, ka nav vienīgā, tur ir veseli saraksti ar tipa no dabīgām vielām iegūtam krāsvielām, tak ziniet - no bietēm iegūtais antocianīds nav tas pats, kas no paprikas iegūtais .
http://www.allerg.qc.ca/coloradditives.pdf
Un tas vienalga noved pie ādas testa.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Envija

from: [info]envija
date: Dec. 13., 2006 - 04:55 pm
#

upd, sorry, ope4atka - antocianīNs

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kangaroo
date: Dec. 13., 2006 - 04:55 pm
#

Jeppp... Melns uz balta:
Although carmine is widely consumed in foods and beverages, it has
been rarely implicated in adverse reactions experienced by consumers.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]bunga
date: Dec. 13., 2006 - 05:16 pm
#

Vispār jau tomāts skaitās auglis. Tīri tehniski...

Atbildēt | Iepriekšējais


ravejsledzejs vīriešu biksēs

from: [info]ravejsledzejs
date: Dec. 13., 2006 - 07:16 pm
#

paprika un tomāts ir ogas!

Atbildēt | Iepriekšējais


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Dec. 14., 2006 - 10:56 pm
#

paprika, tomāti, zemenes, sarkanie ķirši, greipfrūti, sarkanie apelsīni (ja ne visi citrusi, kas arī ir alerģiski) sarkanās bietes, sarkanie kāposti (saucas jau kaut kā glaunāk), avenes, plūmes, aronijas, korintes, greipfrūti, sarkanie sīpoli (?), sarkanās jāņogas, dažu šķirņu (lasi - tumšās, sarkanās) ērkšķogas, iespējams ka burkāni - tas individuāli, varbūt arī upenes

Atbildēt | Diskusija


from: [info]jealousy
date: Dec. 14., 2006 - 10:59 pm
#

hurma?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Dec. 14., 2006 - 11:20 pm
#

nu skaties pats, var būt arī hurma. pamēģini - var mēģināt uzreiz lielas devas un tad tipa momentā redzēt vai nav kādas dīvainas reakcijas (nu ne jau TIk daudz), vai arī tad, kad nav nekādu alerģisku blakusefektu jau kādu laiciņu mēģināt ar kādu nelielu devu, gan ne ar ko citu nejaucot un nogaidīt reakciju. pēc idejas mazās devās (vai ļoti mazās) drīkst gandrīz visu, bet ja ir saasinājums, tad atkal nevajadzētu neko.
vēl - roibos tēja, arbūzs, karkāde (tēja un citi produkti ar hibisku), sarkanie pipari, arī garšvielu maisījumos

Atbildēt | Iepriekšējais