Sarkano augļu problēma

« previous entry | next entry »
Dec. 13., 2006 | 02:46 pm
posted by: jealousy in pajautaa

Sakarā ar savu alerģiju uzzināju priekš sevis jaunumu - sarkano augļu problēmu. Izrādās ka daudzi cilvēki - tagad arī es - nedrīkst ēst sarkanos augļus - papriku, tomātus utt. Bet vot kas ir tas "utt"? Varbūt kāds zin kuri vēl augļi ietilpst šajā "sarkanajā" grupā? Dikti gribētos zināt ko es drīkstu ēst.

P.S. Nesakiet Google, nesakiet Wikipedija - jau pameklēju, man neizdevās atrast.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

Envija

from: [info]envija
date: Dec. 13., 2006 - 04:38 pm
#

Kombinācija uh tī :D
Bet, ja cilvēkam tiešām ir alerģija uz karmīnu, tb, minēto sarkano krāsvielu, tad tam ir jābūt kostatētam ar ādas raudzes testu.
Kaut kā nelasīju, ka tāds būtu veikts;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Dec. 13., 2006 - 04:42 pm
#

Nekur nav zvanīts, ka karmīns ir vienīgā šāda krāsviela. Pa Discovery ir labais raidījums par zinātnisku pieeju ēdienu gatavošanai- tur tādas fiškas citreiz pastāsta, ka sēdi un brīnies ne sliktāk kā pirmajā ķīmijas stundā skolā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Envija

from: [info]envija
date: Dec. 13., 2006 - 04:48 pm
#

tikko paguuglēju, da protams, ka nav vienīgā, tur ir veseli saraksti ar tipa no dabīgām vielām iegūtam krāsvielām, tak ziniet - no bietēm iegūtais antocianīds nav tas pats, kas no paprikas iegūtais .
http://www.allerg.qc.ca/coloradditives.pdf
Un tas vienalga noved pie ādas testa.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Envija

from: [info]envija
date: Dec. 13., 2006 - 04:55 pm
#

upd, sorry, ope4atka - antocianīNs

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kangaroo
date: Dec. 13., 2006 - 04:55 pm
#

Jeppp... Melns uz balta:
Although carmine is widely consumed in foods and beverages, it has
been rarely implicated in adverse reactions experienced by consumers.

Atbildēt | Iepriekšējais