Sarkano augļu problēma

« previous entry | next entry »
Dec. 13., 2006 | 02:46 pm
posted by: jealousy in pajautaa

Sakarā ar savu alerģiju uzzināju priekš sevis jaunumu - sarkano augļu problēmu. Izrādās ka daudzi cilvēki - tagad arī es - nedrīkst ēst sarkanos augļus - papriku, tomātus utt. Bet vot kas ir tas "utt"? Varbūt kāds zin kuri vēl augļi ietilpst šajā "sarkanajā" grupā? Dikti gribētos zināt ko es drīkstu ēst.

P.S. Nesakiet Google, nesakiet Wikipedija - jau pameklēju, man neizdevās atrast.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {22}

from: [info]kangaroo
date: Dec. 13., 2006 - 04:14 pm
#

Paprika un tomāts ir dārzeņi, nevis augļi, bet alerģija jau maita laikam neatšķir...

Plus sarkanie apelsīni (blute orangen), greipfrūti, sarkanās jāņogas, arbūzi, āboli, plūmes, ķirši, galda bietes, nektarīni un Ferrari.

Atbildēt | Diskusija


Envija

from: [info]envija
date: Dec. 13., 2006 - 04:19 pm
#

ai, man jau liekas, ka šī konkrētā "alerģija" ir absolūts izdomājums, no sērijas - neko citu nevarējam atrast, tad nu pamēģini neēst šitos.
Nu kāda viela varētu būt visiem nosauktajiem dārzeņiem/augļiem vienāda? Bietēs tak nav tā pati viela, kas padara sārtu ābolu miziņu. Un redz, zaļus ābolus ēst varot.
Da uzšķaudīt šitiem "zinātniekiem".

Labāk iedzer bišķ biežāk vodku ij neviena alerģija neņems:)
Nu ja, un no Ferrari ar labāk pa gabalu, it sevišķi sarkana. Un ja, nedod Dievs, beibei redzi sarkanu apakšveļu - mūc! Ne tikai pumpas sametīsies:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Dec. 13., 2006 - 04:31 pm
#

Nē, nu tas ir arī loģiski pamatojams. Sarkanā krāsviela jebkurā veģetāras izcelsmes produktā būs veidota no vienām un tām pašām sastāvdaļām. Atšķirsies tikai koncentrācija un citu krāsvielu klātbūtne. Cilvēks dabu ir sačakarējis tiktāl, ka pats tagad dabuj pretī višādām ģenētiska rakstura nesaderībām.

Un iedomājies tādu kombināciju- beibe sarkanā kleitā, sarkanā apakšveļā, sarkanās kurpēs ar sarkanu Ferrari...

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Envija

from: [info]envija
date: Dec. 13., 2006 - 04:38 pm
#

Kombinācija uh tī :D
Bet, ja cilvēkam tiešām ir alerģija uz karmīnu, tb, minēto sarkano krāsvielu, tad tam ir jābūt kostatētam ar ādas raudzes testu.
Kaut kā nelasīju, ka tāds būtu veikts;)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]kangaroo
date: Dec. 13., 2006 - 04:42 pm
#

Nekur nav zvanīts, ka karmīns ir vienīgā šāda krāsviela. Pa Discovery ir labais raidījums par zinātnisku pieeju ēdienu gatavošanai- tur tādas fiškas citreiz pastāsta, ka sēdi un brīnies ne sliktāk kā pirmajā ķīmijas stundā skolā.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Envija

from: [info]envija
date: Dec. 13., 2006 - 04:48 pm
#

tikko paguuglēju, da protams, ka nav vienīgā, tur ir veseli saraksti ar tipa no dabīgām vielām iegūtam krāsvielām, tak ziniet - no bietēm iegūtais antocianīds nav tas pats, kas no paprikas iegūtais .
http://www.allerg.qc.ca/coloradditives.pdf
Un tas vienalga noved pie ādas testa.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Envija

from: [info]envija
date: Dec. 13., 2006 - 04:55 pm
#

upd, sorry, ope4atka - antocianīNs

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]kangaroo
date: Dec. 13., 2006 - 04:55 pm
#

Jeppp... Melns uz balta:
Although carmine is widely consumed in foods and beverages, it has
been rarely implicated in adverse reactions experienced by consumers.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]bunga
date: Dec. 13., 2006 - 05:16 pm
#

Vispār jau tomāts skaitās auglis. Tīri tehniski...

Atbildēt | Iepriekšējais


ravejsledzejs vīriešu biksēs

from: [info]ravejsledzejs
date: Dec. 13., 2006 - 07:16 pm
#

paprika un tomāts ir ogas!

Atbildēt | Iepriekšējais