pajautaa

« previous entry | next entry »
Apr. 27., 2024 | 01:13 am
posted by: eos in pajautaa

Vai Latvijā ir ''no win, no fee'' jeb "nav uzvaras tiesā, nav jāmaksā" juristu vai advokātu?

Attiecībā uz darba likumu, pazemošanu valsts darba vietā?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

watt

from: [info]watt
date: Apr. 29., 2024 - 10:21 am
#

man liekas "no win, no fee" darbojas tikai apstākļos ja tiesas piešķir tiešām vērienīgas kompensācijas. nu tā ka riktīgi daudz.

Atbildēt | Diskusija


extranjero

from: [info]extranjero
date: Maijs. 17., 2024 - 04:08 pm
#

Tā arī īsti nav. UK ir ļoti daudzi piedāvājumi šādā stilā, arī par nelieliem gadījumiem.

Protams, pieņemti tiks tikai tie gadījumi, kuros ir reāli redzams pārkāpums ar lielām uzvaras iespējām.

Reāli, kā to darīja mans draugs, reizēm tur nekāda lielā ņemšanās nav. Tikai labi jāzina, kā tā sistēma darbojas. Viņš sastādīja juridiski pareizu pieprasījumu tiesā, uzskaitīja visus darba devēja pārkāpumus un kādi pierādījumi tam ir. Tas arī bija būtībā viss. Darba devējs, kā jau vainīgs, neko daudz tur neapstrīdēja, tikai formāli iebilda. Droši vien saprot, ka ja sāktu dziļāk cilāt, atrastos tur vēl daudzi citi pārkāpumi. Ja nebūtu vainīgs, tad gan droši vien iebilstu un ar juristiem cīnītos pretī.

Pēc tam bija tiesa, nosprieda par kompensāciju un viss. Pieņemu, ka reālie juristu biroji cenšas izspiest maksimālas kompensācijas, nevis kā šajā gadījumā cilvēks reālu uzskaitīja, cik viņam nav izmaksāts, pielika 100% sāpju naudu un viss. Sanāca kaut kur ap £10,000, kas UK vispār nav nekas. Tiesa to pieņēma un visi ir apmierināti. Pāris mēnešos viss ir beidzies.

Latvijā ir problēma, ka uz tiesas sēdi ir ļoti ilgi jāgaida. Pēc tam tās atceļ, jo atbildētājs aizsūta feiku ārsta zīmi, un tā velk garumā gadiem.

Atbildēt | Iepriekšējais