pajautaa

« previous entry | next entry »
Apr. 27., 2024 | 01:13 am
posted by: eos in pajautaa

Vai Latvijā ir ''no win, no fee'' jeb "nav uzvaras tiesā, nav jāmaksā" juristu vai advokātu?

Attiecībā uz darba likumu, pazemošanu valsts darba vietā?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {15}

veed_logs

from: [info]veed_logs
date: Apr. 29., 2024 - 10:02 am
#

Pirmais komentārs, ka ir kaut kāds "nerakstīts rīkojums" un "tiesiskuma nav" tas ir vairāk no sērijas par atlajs sajmu - kariņalevita rezīms - feikpandēmija. Ja pirmais komentētājs ir falsificējis aktus, apzināti pārkāpis likumu neveicot savus amata pienākumus, tas probllēma ir viņš, nevis "feik pandēmija", "tiesikuma nau" un "ir tāds nerakstīts likums".

Tiesiskums ir, tikai vajag to īstenot pašam, nevis piedalīties tā graušanā. Tāpat, kā gandrīz visās valstīs, ja tu kādu iesūdzi tiešā un zaudē un, ja tu esi noalgojis juristu - jā, tev būs viņam jāmaksā alga (vai kaut kur ir citādi?). Ja tu tiesā uzvari, tad vari prasīt un arī saņemt atpakaļ iztērēto naudu par juristiem. Vai kaut kur ir tā, ka juristi strādā par velti?

Attiecībā uz darba likumu privātos uzņēmumos darba ņēmēja pozīcijas ir spēcīgas. Man nav pamata domāt, ka valsts uzņēmumos un iestādēs būtu citādi. Ja vien nav tādi cilvēki, kā pirmais kokmentētājs, kurš falsificē datus un ļaunprātīgi izmanto sava amata varas pozīcijas. Tādi ir jāizravē no sistēmas.

Atbildēt | Diskusija


t

from: [info]tiga
date: Apr. 29., 2024 - 12:40 pm
#

forši, ka šo uzrakstīji. trīs reizes nācu kaut ko komentēt par iokastes komentāru, bet nevarēju noformulēties.

Atbildēt | Iepriekšējais


extranjero

from: [info]extranjero
date: Maijs. 17., 2024 - 03:52 pm
#

Muļķības vien ir. Šādam juristam parasti nemaksā algu, bet maksā par stundu likmi kā par pakalpojumu sniegšanu.

Un jautājums bija, vai Latvijā ir viegli atrast kādu, kurš veiktu šo darbu pro bono, tas ir, bez samaksas.

Mans ukraiņu draugs ar UK juridisko izglītību reizēm pro bono palīdzēja saviem tautiešiem nodarbinātības strīdos un reizēm guva labas uzvaras tiesās ar relatīvi lielām kompensāciju izmaksām. UK kā jau mežonīgā kapitālismā daudzi uzņēmēji izmanto imigrantu nezināšanu, lai viņus ekspluatētu, nodarbinātu neatbilstošos apstākļos vai nemaksātu to, kas pienākas. Latvijā arī, tikai Latvijā nav tik izkoptas tādas tiesu prakses, lai kaut ko iztiesātu.

Atbildēt | Iepriekšējais