pajautaa

« previous entry | next entry »
Jan. 25., 2021 | 03:04 am
posted by: zhora in pajautaa

Youtubes rekomendācijās parādījies reāli atbaidošs saturs, psihiatriskie pacienti, kaut kādi 50 gadu mācību filmējumi. Kā man tikt vaļā no šīm rekomendācijām?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

smille

from: [info]smille
date: Jan. 25., 2021 - 08:55 am
#

Kamēr ir saraksta režīmā, ir iespēja (zem 3 punktiem) uzspiest "Not interested" un tad tā tēma vai kanāls pazūd.

Atbildēt | Diskusija


from: [info]p_petersons
date: Jan. 25., 2021 - 09:24 am
#

Nepazūd, ja kaut ko neatzīmē "Tell us why"

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


polkovnik zhora

from: [info]zhora
date: Jan. 25., 2021 - 04:13 pm
#

Paldies, atzīmēju abas opcijas.

Atbildēt | Iepriekšējais


Dūda

from: [info]zhagata
date: Jan. 25., 2021 - 09:32 am
#

oi, man tie parādījās pēc true crime video patērēšanas, likās ka ar to saistīts, bet tagad pazuduši no ieteiktajiem.

Atbildēt


Šugā faiv

from: [info]morraa
date: Jan. 26., 2021 - 01:58 pm
#

Jā, man arī kādu laiku rādījās.

Atbildēt


A

from: [info]klusums
date: Jan. 26., 2021 - 03:31 pm
#

Izrādās ne tikai manai mammai tas ir jāmāca. :D
Bet tu vēl viegli tiki cauri, mammai bija krievu propaganda visās košajās krāsās. :)

Atbildēt | Diskusija


polkovnik zhora

from: [info]zhora
date: Jan. 26., 2021 - 09:15 pm
#

Manuprāt tamlīdzīgs saturs ir apzināta ļaunprātība. Es ne tik daudz par sevi, bet par cilvēkiem, kuriem pašiem ir psihiskas problēmas un robežstāvokļi. Tādi melnbalti sižeri ar reāliem slimniekiem, kas precīzi formulē attiecīgas atbildes, pasaka tās priekšā, palīdz identicēties un solidarizēties, tas ir baisi. Pašnāvniece ar apsaitētām rokām stāsta, ka grib prom uz elli, jo tur noteikti ir labāk nekā šeit. Šeit uzrakstīts tas varbūt pat skan komiski, bet to redzēt un dzirdēt nemaz nav smieklīgi. Es vispār domāju, ka nemaz nav legāli kaut ko tādu publiski izplatīt. Tie ir psiholoģiskie ieroči.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


A

from: [info]klusums
date: Jan. 26., 2021 - 10:40 pm
#

Nu.... ja runājam nopietni, tad ļoti melīga krievu propaganda savukārt ir ok? Tas ir briesmīgi. Paldies dievam var pielāgot saturu, bet mamma, kura skatās ĻOTI nekaitīgu krievu saturu pat šito dabū ieteikumos pēc tam pat kad izdzēš kontu un uztaisa jaunu. Nez kas būtu ar cilvēkiem, kas tic tam, ko YT saka.

Protams, arī saturs, kas ir trigerējošs nav ok.

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]p_petersons
date: Jan. 29., 2021 - 03:26 pm
#

Tādiem video ir izglītojošs raksturs un tie ļoti noder tiem, kas to studē vai pēta.

Diemžēl vienkāršais skaidrojums "apzināta ļaunprātība" ir nepareizs un liekams tādā pašā kastītē, kā sazvērestības teorijas. Skaidrojums ir krietni prozaiskāks un tai pat laikā antiutopiskāks.

Problēma ir Youtube algoritmā, kas piedāvā cilvēkiem lietas. Citi cilvēki ir skatījušies tās lietas, ko skatījies tu UN tās, ko algoritms tev piedāvā. No tā "secinājums", ka tev arī tas jāparāda. Tāds ir cilvēku uzdotais algoritms. Bet, tā kā tas nav cilvēks, kas tev to visu piedāvā, tam nav nekādu vērtībspriedumu un konteksta izjūtas. Tāpēc skatītāji nokļūst tādos svešvārdos kā echo chamber un rabbit hole.

Katru video pārbauda reāls cilvēks un tie parasti atbilst Youtube pašu noteikumiem. Video katrs atsevišķi nav nelegāls, bet lielā kvantumā noteikti var būt nomācoši. Trigger vārningi ir katra kanāla pārziņā, bet algoritma darbības video īpašniekiem ir tikpat mistiskas, kā skatītājiem. Tie, kas lika viģikus, ļoti iespējams, tos lika vēl pirms algoritma, kad noteiktas lietas varēja atrast, tikai ievadot konkrētos atslēgas vārdus meklētājā.

Katrā gadījumā visiem neizdabāsi, visus nevar atstāt netrigerētus. Nav vairs wild west times of the internet, bet ir jau daudz mierīgāk. Pilnīgs safe space nav iespējams, ja vien internetu neplāno nākotnē modelēt pēc advertiser-friendly disneja salduma modeļa, kurš nebūs modelēts ne pēc tā, kāda ir televīzija, ne reālā dzīve.

Atbildēt | Iepriekšējais


apolineers

from: [info]apolineers
date: Jan. 27., 2021 - 09:35 am
#

Man arī vienu laiku parādījās šie ieteikumi. Daži pacienti un viņu stāsti bija tiešām interesanti. Daži pat mudināja radīt kādu dramaturģisku darbu. Bet regulārās / lielās devās, protams, šie prāta tumsas gadījumi nomāc.
Laikam jau - tālāk no grēka!

Atbildēt | Diskusija


ieraksts

from: [info]ieraksts
date: Jan. 27., 2021 - 01:34 pm
#

šādi uzgāju reiz vienu traku video, kur kāds alkoholiķis ļoti skaidri un saprotami klāstīja, kā viņa mēbeles sākušas pārvērsties specvienībā. nu, tur dīvāns atlokās un patiesībā ir nomaskējies čalis ar automātu.

Atbildēt | Iepriekšējais