Situācija ar smirdošām putām man nav pazīstama. Mūsmājās nosmeltās putas pēc buljona smaržo. Nosmeļu tikai, lai zupa būtu acij smuka, bērni, zinies, cimperlīgi :D
putu mākoņos sakoncentrējas visa „draza”. putās jau ne tikai olbaltumvielas peld – tur vesels koktēlis: tauki, kollagēns, dažādi netīrumi. ja putas tiešām dvako, tad jāpieņem, ka dotā gaļa/kauli kādu brīdi ir pavadījuši temperatūrā virs 2-4 °C, un baktērijas ir varējušas uzsākt olbaltumu šķelšanu un pirmatnējo pārstrādi, par kuru prekursōriem evolucionārā nāss mūs arī brīdina.
from: kants
date: Jan. 23., 2020 - 01:05 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ninona
date: Jan. 23., 2020 - 01:12 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kants
date: Jan. 23., 2020 - 01:44 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: ninona
date: Jan. 23., 2020 - 02:14 pm
#
Bet tieši gaļu vāri vai arī kaut kādus visādu vietu kaulus ar gaļas mazumiņu utt.? Varbūt no tā atkarīgs.
Atbildēt | Iepriekšējais
from: dooora
date: Jan. 23., 2020 - 03:11 pm
#
putās jau ne tikai olbaltumvielas peld – tur vesels koktēlis: tauki, kollagēns, dažādi netīrumi.
ja putas tiešām dvako, tad jāpieņem, ka dotā gaļa/kauli kādu brīdi ir pavadījuši temperatūrā virs 2-4 °C, un baktērijas ir varējušas uzsākt olbaltumu šķelšanu un pirmatnējo pārstrādi, par kuru prekursōriem evolucionārā nāss mūs arī brīdina.
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: kants
date: Jan. 23., 2020 - 05:14 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais