pajautaa

smirdīgās putas

« previous entry | next entry »
Jan. 22., 2020 | 10:31 pm
posted by: kants in pajautaa

kāpēc gaļa puto vārot?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

kants

from: [info]kants
date: Jan. 23., 2020 - 01:05 pm
#

ok, un kāpēc putas smird, bet pati vārītā gaļa nesmird?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ninona
date: Jan. 23., 2020 - 01:12 pm
#

Situācija ar smirdošām putām man nav pazīstama. Mūsmājās nosmeltās putas pēc buljona smaržo. Nosmeļu tikai, lai zupa būtu acij smuka, bērni, zinies, cimperlīgi :D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kants

from: [info]kants
date: Jan. 23., 2020 - 01:44 pm
#

es bez sāls un garšvielām, sunim vāru

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


from: [info]ninona
date: Jan. 23., 2020 - 02:14 pm
#

Es arī plikā ūdenī, lai zīdainim var dot.
Bet tieši gaļu vāri vai arī kaut kādus visādu vietu kaulus ar gaļas mazumiņu utt.? Varbūt no tā atkarīgs.

Atbildēt | Iepriekšējais


باب

from: [info]dooora
date: Jan. 23., 2020 - 03:11 pm
#

putu mākoņos sakoncentrējas visa „draza”.
putās jau ne tikai olbaltumvielas peld – tur vesels koktēlis: tauki, kollagēns, dažādi netīrumi.
ja putas tiešām dvako, tad jāpieņem, ka dotā gaļa/kauli kādu brīdi ir pavadījuši temperatūrā virs 2-4 °C, un baktērijas ir varējušas uzsākt olbaltumu šķelšanu un pirmatnējo pārstrādi, par kuru prekursōriem evolucionārā nāss mūs arī brīdina.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kants

from: [info]kants
date: Jan. 23., 2020 - 05:14 pm
#

paldies! tagad skaidrs!

Atbildēt | Iepriekšējais