pajautaa

smirdīgās putas

« previous entry | next entry »
Jan. 22., 2020 | 10:31 pm
posted by: kants in pajautaa

kāpēc gaļa puto vārot?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {13}

باب

from: [info]dooora
date: Jan. 23., 2020 - 03:11 pm
#

putu mākoņos sakoncentrējas visa „draza”.
putās jau ne tikai olbaltumvielas peld – tur vesels koktēlis: tauki, kollagēns, dažādi netīrumi.
ja putas tiešām dvako, tad jāpieņem, ka dotā gaļa/kauli kādu brīdi ir pavadījuši temperatūrā virs 2-4 °C, un baktērijas ir varējušas uzsākt olbaltumu šķelšanu un pirmatnējo pārstrādi, par kuru prekursōriem evolucionārā nāss mūs arī brīdina.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kants

from: [info]kants
date: Jan. 23., 2020 - 05:14 pm
#

paldies! tagad skaidrs!

Atbildēt | Iepriekšējais