Vissuperīgākie mazsālītie gurķīši!
« previous entry | next entry »
Maijs. 28., 2018 | 08:18 pm
posted by: feita_kleita in pajautaa
Neturi recepti zem pūra, ja vari, padalies :)
Man tie nez kālab nekad neizdodas :(
Man tie nez kālab nekad neizdodas :(
from: zhagata
date: Maijs. 28., 2018 - 10:04 pm
#
Mazizmēra gurķīšus
Jūras sāli
Dilles
Sagatavošana
Gurķiem nogriež galiņus un pārgriež uz pusēm. Sagrieztos gurķus saliek izturīgā maisā, piebāž pilnu ar dillēm, un apsāla ar jūras sāli. Var arī ņemt parasto rupjo sāli, bet nebūs tik forši. Sāli liek pēc vēlmēm, cik sālītus vēlas. Maisam aizsien galu ciet, un kārtīgi sakrata saturu. Ieliek ledusskapī. Pēc 2 stundām ir gatavi mazsālīti gurķīši!
Labu apetīti! :)
Atbildēt | Diskusija
from: saturday
date: Maijs. 28., 2018 - 10:21 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zhagata
date: Maijs. 28., 2018 - 10:36 pm
#
Karstā ūdenī noteikti nevajag. Taču jāņem vērā, ka gurķus šādi gatavojot nevar uzglabāt ilgi (parasti visi tiek noēsti tajā pašā dienā).
Pats galvenais ir ļoti sirsnīgi maisiņu sakratīt!
Atbildēt | Iepriekšējais
from: tante
date: Maijs. 28., 2018 - 10:49 pm
#
ja sāla ūdenī, tad sāli izšķīdina siltā ūdenī, pieleik klāt visas, kuras vien spēj iedomāties, zaļbarības - dilles ar visiem kātiem+upeņu/ķiršu lapas+mārrutku lapas (var arī sakni), piparus (berztus vai veselus) un maisot to silto ūdeni ar visiem tiem kātiem un lapām iekšā atdzesē..
pēc tam lej traukā kur ir tie gurķi, samaisa, uzliek slogu un iet gulēt - tāpat agrāk par rītrītu tur nekas ēdams nebūs...
ar visu to ūdens vārīšanu (labāk to ūdeni vārītu atdzsēt), visa maisīšanu un atdzesēšanu, plus vēl gaidīšanu līdz kamēr tiek pie ēšanas, dēļ viena kilograma gurķu patiešām nav vērts ņemties :))
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: saturday
date: Maijs. 28., 2018 - 11:32 pm
#
paņem lielu bļodu, ieber tajā gurķīšus ar apgrieztiem galiem, pieber sāli, dilles, ķiplokus un vārošu ūdeni visam pa virsu. ap to laiku, kad ūdens bija atdzisis, bija jau gandrīz ēdami :)
bet nu varbūt atceros nepareizi...
Atbildēt | Iepriekšējais
from: rasbainieks
date: Maijs. 29., 2018 - 12:42 am
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: tante
date: Maijs. 28., 2018 - 10:38 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija
from: zhagata
date: Maijs. 28., 2018 - 10:39 pm
#
Atbildēt | Iepriekšējais
from: feita_kleita
date: Maijs. 29., 2018 - 02:10 am
#
Paspēju gan apliet ar karso ūdeni, pēc sajūtām, kuras nekad nenostrādāja, bet šoreiz ieliku burkā un apmetu to augšpēdus, tipa slogs.
Noteikti izmēģināšu arī ieteikto maisiņa metodi, jo patīk ķēpāties arī zem kg.
Atbildēt
from: lenorad
date: Maijs. 29., 2018 - 08:32 pm
#
Gurķīšus sagriež 4 daļās, pievieno dilles, 3-4 lielas, saspiestas ķiplokdaivas, 8 ēdamkarotes galda etiķa, 4 ēdamkarotes sāls. Dažu stundu laikā jau ir savilkušies, pēc 24h garšo jau kā marinēti. Tas ir uz kādiem 2kg gruķīšu... nu tik cik draugs uz lauka salasa un atved vienā reizē :D
Atbildēt