pajautaa

pieredze

« previous entry | next entry »
Maijs. 21., 2018 | 11:47 pm
posted by: tapetes_puksts in pajautaa

Ko cilvēkiem būtu jāzina par Bulgāriju un ko kā jāuzmanās? Kāda ir mākslas, kultūras dzīve? Kuras ir foršākās pilsētas? Varbūt ir kaut kas nenormāli specifisks un tikai šai valstij piemītošs? Vai šeit ir kāds ar personīgu pieredzi, kurš varētu padalīties? (Man tur būs jādzīvo gadu)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

vārnu skaitītājs

from: [info]saikne_neochin
date: Maijs. 22., 2018 - 10:56 am
#

tur vannasistabas ir viena liela duškabīne, telpas vienā galā pods, otrā duša un pavidu kaut kur pazemināti caurumi grīda, rezultātā pēc mazgāšanās visa grīda izmazgāta, briesmīgi negaršīgs alus (lielveikalos vismz), garšīgs vīns,airānas un tas kinzveidīgais siers, ko visam liek virsū un iekšā. no ka jāuzmanās nez, tur ir forši un taimtravelis arī. bāc, es tagad gribu uz bulgāriju!!

Atbildēt | Diskusija


Kathe Kollwitz

from: [info]tapetes_puksts
date: Maijs. 22., 2018 - 08:38 pm
#

tas ir hosteļos vai dzīvokļos?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


vārnu skaitītājs

from: [info]saikne_neochin
date: Maijs. 22., 2018 - 09:45 pm
#

dzīvokļos, bet gan jau ir ļoti dažādi.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


marmara

from: [info]marmara
date: Maijs. 24., 2018 - 10:18 am
#

piekrītu par tām dušām, nodzīvoju tur gadu pa vairākām vietām, visās tikpat sliktas dušas :D

Atbildēt | Iepriekšējais


daina_t

from: [info]daina_t
date: Maijs. 22., 2018 - 01:30 pm
#

Nodzīvoju Bulgārijā gadu. Uzmanīties vajag no taksometriem - briesmīgi kāš ārzemniekus, sagrozīti skaitītāji utt. Kad lielā soma bagāžniekā, bail arī strīdēties. Šķiet, lidostā esmu pie info loga lūgusi, lai man dabū normālu taksi, un tad bija ok cena. Bija kaut kādas uzticamās kompānijas, bet visas pārējās bija salikušas sev līdzīgus nosaukumus :D Vēl bija dažas neveiklas epizodes vilcienos ar romiem, bet tālāk par neveiklību nekas neaizgāja (iesaku sēsties vilcienos kupejās, kur jau sēž zolīda paskata cilvēki - viņi gan arī mēdz izkāpt). Citādi viss normāli un forši. Brīnišķīga daba, sab. transports lēns, bet lēts un daudzmaz regulārs. No kultūras un mākslas neko daudz neredzēju (dzīvoju mazpilsētā), bet Sofijā un Plovdivā noteikti ir - tur bija arī visādas foršas kafenes, bāri utt. Ēdiens garšīgs un lēts. Iesaku aiziet uz kādu horo (tautas dejas) nodarbību - tā varētu būt tāda specifiskāka lieta, ballītes viņi arī mēdz tādas uzraut. Vari vēl ko jautāt, ja vēlies.

Atbildēt | Diskusija


vārnu skaitītājs

from: [info]saikne_neochin
date: Maijs. 22., 2018 - 01:50 pm
#

ājā, mana draudzene, kas ar bulgārijā nodzīvoja teju gadu, taksistus sauca par fakeriem..

Atbildēt | Iepriekšējais


Kathe Kollwitz

from: [info]tapetes_puksts
date: Maijs. 22., 2018 - 08:33 pm
#

interesanti. paldies par info. kurā pilsētā dzīvoji?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


daina_t

from: [info]daina_t
date: Maijs. 23., 2018 - 08:11 am
#

Dimitrovgradā. Tā tāda ļoti necila pilsētele :)

Atbildēt | Iepriekšējais


marmara

from: [info]marmara
date: Maijs. 24., 2018 - 10:25 am
#

Nodzīvoju gadu, cik zinu, pa šiem pāris gadiem jau viss ir mainījies- uz labo pusi, bet man jau tad tur ļoti patika. Ļoti garšīgs ūdens - arī no krāna, siers - sirene - ja ēdienā nav sirene, tas nav bulgāru ēdiens. Diezgan viegla dzīve veģetāriešiem - daudz dažādu dārzeņu ēdienu (pildītas paprikas utt.). Par alu nepiekritīšu iepriekš.komentāram - ir ok, normāls alus. vīns, protams, lētāks. Home made rakija brings the party. Pilsētu tops - Plovdive, Sofija, Varna.
Ko vajag sākt ignorēt mīļā sirdsmiera labad? Atkritumu kalnus. Šis ir tas brīdis, kad labāk vnk skatīties uz citu pusi. Romi tur daudz, bet vnk tapat uz problēmām neuzprasās, liela vēsturiska sāpe pret turkiem (okupācija utt). Čilā var pārvieoties ar vilcieniem. Sofijā sab.transports ir diezgan ok.
P.s. mož kas ir mainījies, bet iepriekš es ļoti apšaubīju, vai viņiem ir gaume :D

Atbildēt | Diskusija


Kathe Kollwitz

from: [info]tapetes_puksts
date: Maijs. 27., 2018 - 09:56 pm
#

forši. paldies, ka padalījies.
Kurā pilsētā tu dzīvoji?

Atbildēt | Iepriekšējais


Lacy F

from: [info]panacea
date: Maijs. 28., 2018 - 01:08 pm
#

es biju sofijā uz mēnesi un man ļoti patika. pirmais iespaids bija mazliet tā kā rīga vēlajos 90.-tajos, bet tas 2-3 dienu laikā pārgāja un to apdrupušo fasādi vairs neievēroju.

kas man patika -- nu, pirmkārt, tur ir ļoti lēti. lieliska food scene, labs klimats, cilvēki visnotaļ draudzīgi (mani gan caur draugiem sastellēja ar vietējiem, tā ka mož tas nav objektīvi). viņiem ir karstie avoti, tad var iet uz SPĀ. vēl ir ļoti jauka daba. kopumā radās iespaids, ka valsts strauji attīstās.

no mīnusiem, ko man vietējie stāstīja -- tur vispār nav medicīniskās aprūpes. vienīgā vieta, kur ir ātrā palīdzība ir sofijā un tad arī brauc 1 h. visi uz slimnīcu brauc paši/ar taksi. jāsaka, tas mani satrauca, jo nekad jau nevar zināt, kas gadīsies, tfu tfu tfu. vēl vietējie stāstīja, ka izglītības līmenis ir ļoti krities, jo visi, kas kaut ko spēj aizbraukuši uz ārzemēm, tāpat arī esot grūti atrast labus speciālistus citās jomās. liela korupcija.

Atbildēt