pajautaa

pieredze

« previous entry | next entry »
Maijs. 21., 2018 | 11:47 pm
posted by: tapetes_puksts in pajautaa

Ko cilvēkiem būtu jāzina par Bulgāriju un ko kā jāuzmanās? Kāda ir mākslas, kultūras dzīve? Kuras ir foršākās pilsētas? Varbūt ir kaut kas nenormāli specifisks un tikai šai valstij piemītošs? Vai šeit ir kāds ar personīgu pieredzi, kurš varētu padalīties? (Man tur būs jādzīvo gadu)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

Lacy F

from: [info]panacea
date: Maijs. 28., 2018 - 01:08 pm
#

es biju sofijā uz mēnesi un man ļoti patika. pirmais iespaids bija mazliet tā kā rīga vēlajos 90.-tajos, bet tas 2-3 dienu laikā pārgāja un to apdrupušo fasādi vairs neievēroju.

kas man patika -- nu, pirmkārt, tur ir ļoti lēti. lieliska food scene, labs klimats, cilvēki visnotaļ draudzīgi (mani gan caur draugiem sastellēja ar vietējiem, tā ka mož tas nav objektīvi). viņiem ir karstie avoti, tad var iet uz SPĀ. vēl ir ļoti jauka daba. kopumā radās iespaids, ka valsts strauji attīstās.

no mīnusiem, ko man vietējie stāstīja -- tur vispār nav medicīniskās aprūpes. vienīgā vieta, kur ir ātrā palīdzība ir sofijā un tad arī brauc 1 h. visi uz slimnīcu brauc paši/ar taksi. jāsaka, tas mani satrauca, jo nekad jau nevar zināt, kas gadīsies, tfu tfu tfu. vēl vietējie stāstīja, ka izglītības līmenis ir ļoti krities, jo visi, kas kaut ko spēj aizbraukuši uz ārzemēm, tāpat arī esot grūti atrast labus speciālistus citās jomās. liela korupcija.

Atbildēt