pajautaa

Jumts

« previous entry | next entry »
Dec. 13., 2017 | 02:27 pm
posted by: ariadasprince in pajautaa

Sveiki!


Ievācu informāciju, jo iepriekš neesmu saskārusies un vēlētos dzirdēt iz dzīves pieredzes utt.,

Pieder dzīvoklis daudzdzīvokļu ēkā, dzīvokli atrodas jumta stāvā, tad nu reizēm sanāk nedienas ar to. Pašlaik lietus laikā gadās notecējumi skursteņa vietā.
Sazinājos ar īpašnieci/apsaimniekotāju ( kurai pieder lielākā daļa citu dzīvokļu ēkā), kā šo situāciju risināsim.
Atbilde bija par to ,ka jāvāc nauda no visiem īpašniekiem kuriem pieder kāds no dzīvokļiem ēkā.

Bet rodas jautājums.
Vai apsaimniekotājs kā tāds, kuram katru mēnesi tiek maksāta summa kaut kādu daļu summas nenovirza iekrājumos ar ideju ( visādi negadijumi gadās), jo apsaimniekotājs arī ir tas kuram pieder lielākā daļa no atlikušajiem dzīvokļiem.

Kā arī sazinoties, pirms diviem gadiem bija jau paziņojums ( jāparaksta) par jumta maiņu papīrs un 1.stāva esošie īpašnieki atteicās, bet kā tur ir.
Vai jums attiecas uz visiem? Vai tikai tiem,kas dzīvo augšējos stāvos?
Izklausās kā izklausās, bet padomu vajag, jo pašlaik vienīgais ko dzirdēju bija - sarunas ar visiem īpašniekiem, atvērts konts un vāksim naudu, pavasarī mainīsim, bet līdz pavasarim taču lietus vēl nolīs 100x.

Paldies jau iepriekš!
Sāpe pirms svētkiem ar neredzamu horizontu, jau sapņos rādās murgi, ka jumts aizbrauc :D

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {10}

veed_logs

from: [info]veed_logs
date: Dec. 13., 2017 - 08:56 pm
#

Apsaimniekotājs sniedz jums zināmu pakalpojumu. Nebūtu slikti sākumā tam pajautāt par jūsu maksātās apsaimniekošanas maksas izlietojumu. Parasti gan šādas atskaites tiek sniegtas mājas īpašnieku kopsapulcē (uz kurām parasti neviens nenāk). Ne visa nauda, kas tiek samaksāta vienmēr ir tikai par pakalpojumiem. Mēdz būt arī uzkrājumi šādā veida situācijām vai arī jūs esiet maksājuši, bet apsaimniekotājs jums nav sniedzis pakalpojumu par visu šo summu (var būt arī otrādi, īpašnieki nav veikuši maksājumus). Bet to jau arī regulē jūsu (mājas īpašnieku) līgums ar apsaimniekotāju. Jebkurā gadījumā es sāktu ar to, ka pajautātu atskaiti par esošo situāciju ar maksājumiem / saņemtajiem apsaimniekošanas pakalpojumiem. Vai vispār izlasītu līgumu ar apsaimniekotāju. Varbūt, ka nekāda nauda jāvāc nav un jums jau ir uzkrājums. Bet varbūt jums ir jāvāc nauda ne tikai par to, bet vēl kaut kas jēmēģina piedzīt no nemaksātājiem vai koleģiāli jāsedz viņu parādi.

Atbildēt | Iepriekšējais