pajautaa

ŠUJMAŠĪNA

« previous entry | next entry »
Jan. 13., 2017 | 02:37 pm
posted by: ecna in pajautaa

Vai kāds varētu palīdzēt šujmašīnas izvēlē?

Mamma grib sev šujmašīnu, nevajag neko superprofesionālu, bet galīgu štruntu arī ne.
Vēlētos, lai ir iekļauts arī overloks. Bet tas, cik noprotu, laikam tomēr jāgādā atsevišķi ?
Plāno šūt gultas veļas, kādu kleitu, varbūt arī kādreiz kādu velveta mēteli vai biezāka auduma biksi vtml.
Budžets ~200eur (kāds ir adekvāts budžets šādām prasībām?)

Kam jāpievērš uzmanība - kas labi, kas slikti utml?

P.s. Pati viņa atrada ko šādu... Kā jūs novērtētu?
https://www.hansapost.lv/lv/virtuvei-un-majai/sadzives-tehnika/sujmasinas/sujmasina-singer-standard-8280_c5fc4247/

Ja ir kādi komentāri - Paldies! Būšu diktam pateicīga.

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {11}

from: [info]hessin
date: Jan. 13., 2017 - 03:32 pm
#

man ar mūsdienu Singer slikta pieredze -- bezjēgā ķeras diegs. Var jau būt, ka neprotu vairs lietot, bet pirms tam nekad ar šujmašīnām nav bijušas problēmas. Pasen te pat cibā kādam tāda pati pieredze ar Singer.
Par alternatīvām neko nezinu.

Atbildēt


from: [info]orks
date: Jan. 13., 2017 - 04:03 pm
#

Mani pieci centi :)

Ja gribas overloku, tad to tomēr labāk atsevišķi, viņam darbības princips cits. Vienā cenu kategorijā visas šujmašīnas būs diezgan līdzīgas iespēju ziņā (tas nenozīmē – sliktas). Domāju, ka paredzētais budžets ir pilnīgi adekvāts.

Par ražotājiem. Man ir Janome, mammai nopirku Singer, abas apmierinātas. Mums abām vajadzības līdzīgas kā Tavai mammai, varbūt ar mazāku uzsvaru uz bieziem audumiem gan, bet nekad nav bijušas problēmas šūt ne džinsu, ne mētelēnus; biezus vilnas mēteļus gan neesam šuvušas. Labas atsauksmes ir arī par Brother un Elna (par pēdējo gan nezinu, kādās cenu kategorijās tur ir varianti).

Kam pievērst uzmanību – lai ir metāla iekšas, Dīvaini, bet gadās arī plastmasas, saka, ka ātri nolietojoties; man gan pašai pieredzes ar to nav. Ērtas fīčas ir diega ievērējs un nogriezējs, jāskatās arī, lai ir lampiņa un "brīvais plecs" - nezinu, kā šitais pareizi saucas, bet tas ir tas, ka daļu no apakšējā paneļa var noņemt, lai šūtu, piem, piedurkņu galus (gadās arī lētās, kam šis nav). Tas, kādā virzienā ir apakšējā spole, kādā – augšējā, cik zinu, ir gaumes jautājums. Dūrienu skaits arī. Par pogcauruma dūrienu – man viņš nepatīk, bet ja gribas, var skatīties, lai ir 1-soļa. Elektroniska vadība nav noteikti nepieciešama, šajā cenu kategorijā tāpat neko daudz labāku tas nepadarīs. Var skatīties, kādas pēdiņas dod līdzi, bet tas ir atkarīgs no vēlmēm, turklāt pēdiņas pēc vēlmēm var pasūtīt ebayā. Man vislabāk noder parastā universālā, rāvējslēdzēja pēdiņa un neredzamajām apmalēm domātā.

Jebkurā gadījumā iesaku pirms konkrēta modeļa pirkšanas iegūglēt atsauksmes tieši par konkrēto modeli (t.sk. arī Amazon atsauksmes). Mēdz gadīties, ka vienam un tam pašam ražotājam no diviem līdzīgiem modeļiem viens ir izdevies, bet otrs – ne pārāk.

Atbildēt | Diskusija


:: le Minga :: alias :: Leo... ::

from: [info]le_minga
date: Jan. 13., 2017 - 05:25 pm
#

part "plastmasas iekšām" runājot - kā man reiz vieni LV vairumnieki skaidroja: ir liela atšķirība vai aparāts ražots un paredzēts "austrumu" tirgum, vai "rietumu" - resp. tādā Vācijā kvalitātes un kādi tur citi standarti ir savādāki (daudz augstāki), kā te LV, tapēc turienes tirgum (un tur nopērkamās preces - arī internetā - kalpo daudz ilgāk, kā te LV Elkoros un tml. pirktas (jo sākot no mazas piparbodes līdz lielajam Elkoram vai tml. - visas bodes apgādā vieni un tie paši vairumnieki un tādi LV ir tikai nedaudz uzņēmumi ;) ) - toreiz tā saruna sākās par virtuves kombainiem, kuriem LV tirgotajiem, bija plastmasas zobrati iekšā - reāli pat riekstus vai cietu burkānu nevar sasmalcināt - pat ar tik glauniem verķiem, kā Stollar vai tml. :(

Atbildēt | Iepriekšējais


Zetinja Tresor

from: [info]zetinja
date: Jan. 13., 2017 - 04:18 pm
#

Singer neiesaku. Mūsdienu singeri ir paliels Pī. No pieredzes un interneti ari saka, ka nav vairs labi singeri.

Overloks viennozīmīgi ir atsevišķa mašīna. Šujmašīnām mēdz būt tā saucamais overloka dūriens, bet ātri vien nācu pie secinājuma, ka ir dranķis. Ja nešuj daudz staipīgas lietas, tad ir daudz citu veidu, kā apdarīt vīles, lai neirst un bez overloka var tīri labi iztikt.

Pa 200 eur diez vai izdosies atrast šujmašīnu, kas vienlīdz labi spēs tikt galā ar viegliem audumiem un džinsu vai mēteļaudumiem. Tiesa nezinu vai pa 200 eur mūsdienās vispār var atrast šujmašīnu, kas tiks galā ar džinsu un mēteļiem.

Es skatītos kaut ko no Janome mašīnām.

Atbildēt


nxn

from: [info]nxn
date: Jan. 13., 2017 - 04:43 pm
#

piekrītu, ka Singer vairs nav tas, kas Singer bija agrāk.
par 200 EUR var dabūt basic brenda mašīnu, būs klasiskie 14 vai cik tur dūrienu veidi plus pogcaurums. varbūt kādas domātas īpaši bieziem audumiem.
es skatītos uz Brother, un ņemtu visdārgako, kādu var atļauties.
overloks ir tikai atsevišķi, jo ja kāa mašīna var visu, tad drīz vien nevarēs vairak neko. ja grib overloku plus labu mašīnu (kas būtība ir vajadzīgs tikai, ja ar šūšanu grib nodarboties profesionāli un ar to pelnīt naudu), tad 200 euro ir stipri par maz.

Atbildēt


ANNA + АИИА

from: [info]nenoteiksme
date: Jan. 13., 2017 - 06:22 pm
#

Pirms labiem desmit gadiem abi ar tēvu izdomājām, ka derētu mammai uzdāvināt jaunu šujmašīnu. Neko nezinot par specifikācijām, izvēlējāmies kaut kādu Husqvarnu par 280 latiem, jo nu ar tādu firmu taču nekas slikts nevar notikt. :D
Jāteic, ka pa šiem gadiem ir šūti mēteļi un vēl sazin kas, un aparāts aizvien pie labas kārtības. Tā kā tā - varbūt jāpaskatās, kāds šiem piedāvājums.

Atbildēt


...

from: [info]noisiite
date: Jan. 13., 2017 - 07:41 pm
#

Singer nē, plusiņš par Janome.

Atbildēt


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Jan. 14., 2017 - 04:39 pm
#

Nu pa 99 eur, viņa mēteļaudumu diezvai dabūs zem pēdiņas. Aizkariem derēs.

Atbildēt


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Jan. 14., 2017 - 04:49 pm
#

overloku, protams atsevišķi. cik lasītas diskusijas, tad tā overloka pēdiņa nekam neder (un ļoģiski domājot-kurš tad pirktu overlokus, ja viņa kaut kam derētu?).
kam pievērst uzmanību?-es teiktu, ka šajā cenu kategorijā, tikai cenai. Iesaku skatīties Janome virzienā. Vēl vairāk iesaku aiziet uz šo bodi un parunāt ar pārdevēju: http://sujmasinas.lv
Viņi ir janome izplatītāji, galīgi neuzbāžas ar dārgāko modeli un baigi labi visu izstāsta, parāda. Ja būs problēmas, tad arī ar servisu domāju viss būs kārtībā.

Vēl var skatīties te uz Bernettēm, izturāgākās būs tieši Milan un London modeļi, jo tie esot visvecākie un gadu gaitā noslīpēti. Cenas tīkamas: http://susanasskola.lv/?page_id=4056

(Noteikti neiesaku neko pirkt smveikals (tur servisu nekādu nedabūsiet), par bu.lv ar jāpiedomā-tur salabos, ja kas notiks, bet būs ilgi jāgaida.

(es sev šogad pirku šujmašīnu, tāpēc ir daži veikali izstaigāti, dažādas mašīnas iztestētas, bodes iepazītas un parunāts ar pārdevējām. Es gan meklēju citā cenu kategorijā, tāpēc par konkrētu modeli ieteikuma nav.

Atbildēt


perkonos

from: [info]ecna
date: Jan. 14., 2017 - 06:13 pm
#

Jūs esat lieliski! Mīļš Paldies!

Kad iegādāšu, un būs patestēts, pastāstišu savu pieredzi.

Atbildēt


from: [info]digna
date: Jan. 14., 2017 - 10:23 pm
#

Iesaku vienkārši overloku (ar saviem 350 gan būs jārēķinās) un tām divām šuvēm mēnesī, kam vajadzēs parasto mašīnu, nopirkt kaut kādu nebūt ssā. Ja ir overloks, tad lielāko daļu darba paveic ar to, turklāt daudz ātrāk.
Parastā šujmašīnā overloka funkcijas nav, ir tikai vizuāli līdzīga vīle.

Atbildēt